Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bilo je nekih lijepih figura u Sto godina samoće, sjećam se onog lika koji umisli da je led savršen materijal, od koga sve hoće da gradi, pa one epidemije bolesti zaboravljanja (da li je to iz te knjige?). .

Jeste.
Ciganin Malkijades koji malo malo pa dodje u selo i pokaze im neku novu vratolomiju a glavni lik se navuce na nju i to mu postane sve na sveto do razocaranja :D

Jeste.
Ciganin Malkijades koji malo malo pa dodje u selo i pokaze im neku novu vratolomiju a glavni lik se navuce na nju i to mu postane sve na sveto do razocaranja :D
Jel to onaj sto je lecio ljude od nesanice?:D

Ja citam drugu Knausgardovu knjigu ( ali to je i zadnja, mada ih ima jos cetiri) iz serije Moja borba i cudim se sebi zasto to radim.
To je toliko dosadno da me povremeno ostavlja stvarno bez teksta, pomislim da je mozda bolje da nocu gledam Velikog brata, ali
je on valjda i pisao za ljude koje je blam da gledaju ove rijaliti price koje nam televizija nudi. Na 50 strana ( recimo) pise o nekom decjem rodjendanu
na koji je otisao preko qrtza, na trideset strana o obdanistu u koje ide njegovo najstarije dete, neprestano menja pelene deci, ja sam stvarno mazohista.
Nego , platla sam knjigu 10 ojra pa ne bih da je bacim ( mada je el. izdanje).
Ima naravno i svetlh momenata kada razmislja o Dostojevskom ili Hamsunu, o modernim vremenima, ali je to sve kratko, a i zasto bi me zanimalo
njegovo misljenje.

Prva je knjga zaista odlicna, ali citaocu i dovoljna za upoznavanje.
Imam stvarno utisak da pise ove knjige za kvaziintelektualce koji kao ne gledaju televiziju.

Sa kojom cu ljubavlju i elanom citati Prusta:D

Poslednja izmena:
Ja citam drugu Knausgardovu knjigu ( ali to je i zadnja, mada ih ima jos cetiri) iz serije Moja borba i cudim se sebi zasto to radim.
To je toliko dosadno da me povremeno ostavlja stvarno bez teksta, pomislim da je mozda bolje da nocu gledam Velikog brata, ali
je on valjda i pisao za ljude koje je blam da gledaju ove rijaliti price koje nam televizija nudi. Na 50 strana ( recimo) pise o nekom decjem rodjendanu
na koji je otisao preko qrtza, na trideset strana o obdanistu u koje ide njegovo najstarije dete, neprestano menja pelene deci, ja sam stvarno mazohista.
Nego , platla sam knjigu 10 ojra pa ne bih da je bacim ( mada je el. izdanje).
Ima naravno i svetlh momenata kada razmislja o Dostojevskom ili Hamsunu, o modernim vremenima, ali je to sve kratko, a i zasto bi me zanimalo
njegovo misljenje.

Prva je knjga zaista odlicna, ali citaocu i dovoljna za upoznavanje.
Imam stvarno utisak da pise ove knjige za kvaziintelektualce koji kao ne gledaju televiziju.

Sa kojom cu ljubavlju i elanom citati Prusta:D

I ja čitam Knausgorovu drugu knjigu i s rođendanom zaista smara. Prva knjiga je imala neku vrstu zapleta i, iako je autobiografija u pitanju, čitala se kao roman. Ovdje još nema ništa osim što gnjavi s rođendanom i lagano podjebava Šveđane. Mislim da bi u nekom trenutku trebalo da se vrati na priču kako se preselio u Švedsku i zaljubio u Lindu. Mislim da je imao neku ženu u Norveškoj koju je ostavio? To bi trebalo biti interesantnije.

Nikako da nađem vremena da malo više čitam tog Knausgora, a htio bih da ga smlatim što prije, jer je izašla nova Franzenova knjiga Purity. Ne mogu da dočekam da je počnem čitati. :heart:

I ja čitam Knausgorovu drugu knjigu i s rođendanom zaista smara. Prva knjiga je imala neku vrstu zapleta i, iako je autobiografija u pitanju, čitala se kao roman. Ovdje još nema ništa osim što gnjavi s rođendanom i lagano podjebava Šveđane. Mislim da bi u nekom trenutku trebalo da se vrati na priču kako se preselio u Švedsku i zaljubio u Lindu. Mislim da je imao neku ženu u Norveškoj koju je ostavio? To bi trebalo biti interesantnije.

Nikako da nađem vremena da malo više čitam tog Knausgora, a htio bih da ga smlatim što prije, jer je izašla nova Franzenova knjiga Purity. Ne mogu da dočekam da je počnem čitati. :heart:

Dopale su mi se njegove misli, zapazanja da je danas svet uniformisan, gradovi se vise ne razlikuju, a ni zivot pojedinca.
Sve je ista shema ( on valjda ne poznaje Balkan;)). A zaista podyebava Svedjane, nego tako je svuda, ima stvarno obdanista gde se
deca hrane kao vegani jer su i roditelji vegani, u svakom slucaju ne bih zelela da zivim ni u Svedskoj ni u Norveskoj.
Cekam i ja tog Frencena:) Nadam se da ce se pojaviti uskoro.

VBZ izdavač, štampano u Beogradu, na srpskom jeziku. Kupila sam u Laguni u Noći knjige, sa svim mogućim popustima (40%) kao da je njihovo izdanje, iako se to nigde ne pominje.

- - - - - - - - - -

Ima sajt www.vbz.rs

- - - - - - - - - -

Čak je ovaj opis na mojoj knjizi na srpskom i ime mu je Džonatan, a ne Jonatan. Suizdavači su VBZ.d.o.o. Beograd i VBZ d.o.o. Zagreb

Poslednja izmena:
Došao sam do elektronske knjige kao sam došao, ali svečano obećavam da ću kupiti i fizičku knjigu, kad je negdje nađem.
Ja uopšte ne znam ko Frenzena objavljuje na srpskom. Znam samo za neko hrvatsko izdanje Slobode koje sam viđao po knjižarama.

Ja sam malocas pogledala, nemacke su 27 evra sto je stvarno preterano, a i tako sada nisam u Nemackoj pa cu sacekati mesec dana i kupicu je polovnu.
Nadjoh neku njegovu knjigu 27.grad ( valjda pogodih naslov) za 1 evro.

Nemacki kriticari ( koliko sam preletela hvale knjigu), a kod Britanaca i Amera misljenja su podeljena, ali to je uvek tako.

Inace i ja sam sigurna da ce biti izdata i u Srbiji, ocigledno da ima sve manje dobrih knjiga pa je svaka od ovakvih autora dogadjaj.

- - - - - - - - - -

VBZ izdavač, štampano u Beogradu, na srpskom jeziku. Kupila sam u Laguni u Noći knjige, sa svim mogućim popustima (40%) kao da je njihovo izdanje, iako se to nigde ne pominje.

- - - - - - - - - -

Ima sajt www.vbz.rs

- - - - - - - - - -

Čak je ovaj opis na mojoj knjizi na srpskom i ime mu je Džonatan, a ne Jonatan. Suizdavači su VBZ.d.o.o. Beograd i VBZ d.o.o. Zagreb

Pa ti imas ovu knjigu?

Ja sam malocas pogledala, nemacke su 27 evra sto je stvarno preterano, a i tako sada nisam u Nemackoj pa cu sacekati mesec dana i kupicu je polovnu.
Nadjoh neku njegovu knjigu 27.grad ( valjda pogodih naslov) za 1 evro.

Nemacki kriticari ( koliko sam preletela hvale knjigu), a kod Britanaca i Amera misljenja su podeljena, ali to je uvek tako.

Dok ja ne dam svoje misljenje. Zacitala sam se u Bibliju i trazim inspiraciju za moj novi blog, pa ne mogu da stignem da procitam i dam svoju strucnu analizu.

WIN_20150911_222146.jpg
Gle kakva je golema...:lol:

Imao covjek zenu u Bergenu. I ostavio covjek zenu, of course.
Usput, Tonje is her name.

Poema iz knjige (prve), ostala iz nekog razloga u sjecanju.
Cici je posvecujem jer je ona poetska dusa, razumjece. : )

The cat is sitting
out front
when you come.
Talk a bit with the cat.
He is the most sensitive one here.

(Olav H. Hauge)

@quentin, Rayela, Rada: Prava za Frenzena je preuzela Dereta. Planiraju pred Novu godinu da obnove "Korekcije", a sledece godine na leto "Purity".
Pretpostavljam da je za Lagunu bilo previse muka (skupa prava, a skup prevod, lektura i stampanje ako nista, bar zbog obima) za premalo profita.

Znači, Laguna ispustila Frenzena. Čisto sumnjam da im je Dereta dala neku ponudu koju nisu mogli da odbiju, što znači da su htjeli da ga se riješe. Čudno, čak i ako im je profit bio mali. Kao prvo, da ulože dio maketinškog napora u Frenzena koji ulažu u Nedžmu i Koelja isplatilo bi se višestruko. Kao drugo, čak i bez profita, Frenzen je prosto globalno kul pisac i svaki izdavač bi ga gurao, ako ni zbog čega drugog, onda samo da bi se javnosti predstavio kao ozbiljan, aktuelan i intelektualno superioran.
Nažalost, po svemu sudeći, u Srbiji je percepcija ovih pojmova drugačija nego na drugim mjestima.

@Quentin
Andjeoski pubis bi se tebi bas dopao, za ovog Pauka nisam sigurna, ne zbog teme, nego se nocima pricaju price slicne pricama iz Seherizade nisam sgurna da ti to volis.
Andjeoski pubis su dve price , ne znas koja je genijlanija i neobicnija od prve, druge.
To se meni urezalo u secanje jer nikada do sada ( tada) nisam citala takvu knjigu, a svasta sam citala.

Danas stanem kod nekog dede koji prodaje polovne knjige na ulici i odmah nađem Anđeoski pubis, u pristojnom stanju, Politikino izdanje iz onog perioda kad su se knjige prodavale uz novine. A nikad ranije nisam na tu knjigu naišao! Uzmem još onu Handkeovu novelu Strah golmana od penala (Reč i misao) koju odavno želim da pročitam. Svaka po jedan evro. :D

Znači, Laguna ispustila Frenzena. Čisto sumnjam da im je Dereta dala neku ponudu koju nisu mogli da odbiju, što znači da su htjeli da ga se riješe. Čudno, čak i ako im je profit bio mali. Kao prvo, da ulože dio maketinškog napora u Frenzena koji ulažu u Nedžmu i Koelja isplatilo bi se višestruko. Kao drugo, čak i bez profita, Frenzen je prosto globalno kul pisac i svaki izdavač bi ga gurao, ako ni zbog čega drugog, onda samo da bi se javnosti predstavio kao ozbiljan, aktuelan i intelektualno superioran.
Nažalost, po svemu sudeći, u Srbiji je percepcija ovih pojmova drugačija nego na drugim mjestima.

Ja sam sokirana!

Danas stanem kod nekog dede koji prodaje polovne knjige na ulici i odmah nađem Anđeoski pubis, u pristojnom stanju, Politikino izdanje iz onog perioda kad su se knjige prodavale uz novine. A nikad ranije nisam na tu knjigu naišao! Uzmem još onu Handkeovu novelu Strah golmana od penala (Reč i misao) koju odavno želim da pročitam. Svaka po jedan evro. :D

I ja sam sam sasvim slucajjno naletetela na tu knjigu, nisam znala ni da postoj, i isto tako kao i ti kod nekog prodavca polovnh knjiga pa i ja posedujem to Politikino izdanje.:D
Nei su likovi u Beogadu otkupljivali i po nekoliko hiljada knga ( Politika, Nolit) pa ih sada prodaju preko vockica.
Tako sam i ja od jednog od njih kupila desetak knjiga, ako se ne varam bile su nove ili barem eventualno izgledale kao da su nove, i cena je bila recimo 200 dinara.

Ovo novelu od Handkea nisam citala, a cak je i Vim Venders film po njoj snimio.

- - - - - - - - - -

Imao covjek zenu u Bergenu. I ostavio covjek zenu, of course.
Usput, Tonje is her name.

Poema iz knjige (prve), ostala iz nekog razloga u sjecanju.
Cici je posvecujem jer je ona poetska dusa, razumjece. : )

The cat is sitting
out front
when you come.
Talk a bit with the cat.
He is the most sensitive one here.

(Olav H. Hauge)
Pa znamo za Tonju, citali smo prvu knjigu, ali sada ocekujemo da zyebe i ovu Lindu ili ona njega
Prva mu je knjiga savrsena, za ovu drugu nisam sigurna da je tako, ali dan je jos dug;)

Poslednja izmena:
Stigavsi na svoju drugu destinaciju shvatih, videh, onesvestih se od jada i muke da sam na prvoj zaboravila svojee Kindle , a i naocare ( za naocare nije frka jer ih uvek
imam 7 komada), ali me srce boli za Kindle. Pozvala sam telefonom, nasli su sve naravno, poslace mi nekada, ali sada moram da citam knjige koje bas nsto i ne zelim.
Tu je ( Radu cu razocarati) i ova Knjiga oceva. Knjiga je istorijski roman, pisana od danasnjeg mladog coveka, meni nekako neubedljiva, a i teme me nekako ne zanimaju.
Meni je recimo od te vrste knjiga mnogo drazi onaj cuveni bestseler Medicus jer sam iz te knjige bas stvarno kojesta saznala.
Mom ce se gospodinu knjiga dopasti tako da je preporuka u svakom slucaju dobra;)

I ja sam sam sasvim slucajjno naletetela na tu knjigu, nisam znala ni da postoj, i isto tako kao i ti kod nekog prodavca polovnh knjiga pa i ja posedujem to Politikino izdanje.:D
Nei su likovi u Beogadu otkupljivali i po nekoliko hiljada knga ( Politika, Nolit) pa ih sada prodaju preko vockica.
Tako sam i ja od jednog od njih kupila desetak knjiga, ako se ne varam bile su nove ili barem eventualno izgledale kao da su nove, i cena je bila recimo 200 dinara.

Ovo novelu od Handkea nisam citala, a cak je i Vim Venders film po njoj snimio.

- - - - - - - - - -

Pa znamo za Tonju, citali smo prvu knjigu, ali sada ocekujemo da zyebe i ovu Lindu ili ona njega
Prva mu je knjiga savrsena, za ovu drugu nisam sigurna da je tako, ali dan je jos dug;)

Mislim da s Lindom ostaje do kraja. Imaju četvoro djece do sad. Naravno to ga nije spriječilo da negdje na početku druge knjige kaže da ga ona nervira (Linda) i da bi se već razišli da nije zajedničkog računa i drugih zakonskih komplikacija. Inače, druga knjiga mi je sad zanimljiva. Ne smara više s klincima, piše o dolasku u Stokholm, odlasku iz Norveške itd.

Venders jeste snimio film po tom Handkeu, i to mu je prvi, možda drugi film, crno bijeli.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back