Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
den-braun-inferno.jpg

Pocela sam pre neki dan.Pocinje jurnjavom...videcemo kakva je.Tipicno za Brauna,brza radnja i prelazenje iz scene u scenu,bez zadrzavanja i razvlacenja.

Ako neko zeli dobre trilere,evo ovo mi se jako dopalo.Toliko,da sam ih prvo citala iz biblioteke,a onda kupila.

delfi_ples_smrti_daglas_preston_linkoln_cajld.jpg
delfi_sumpor_daglas_preston_linkoln_cajld.jpg
delfi_mrtva_priroda_sa_vranama_daglas_preston_linkoln_cajld.jpg
29050

Trebješanin je dobar, ako ništa - barem je sklopio odličan i slikovit rečnik Jungovih pojmova i simbola :)

Ne znam za taj deo njegovog opusa. Možda je stvarno stručan, ali uz još neka imena, takozvane analitičare, se po medijima, toliko, da izvinete, nasrao o stvarima koje veze sa strukom nemaju, već su obični politički, propagandistički stavovi. Iskorišćen je od strane raznih fondacija kao instrument koji treba da da ,,stručni sud" o nekom nepodobnom akteru javnog života i na taj način mu nalepi etiketu i ekskomunicira iz društva normalnih. A, od takvih instrumentalizovanih, stručnjaka i eksperata se meni povraća.

Zanimljivo. Nisam znala, ali znam da je Bajac prevodio Snagu robova, ono izdanje iz 1981. još, i pročitala sam
par njegovih tekstova o Koenu koji su noviji, eto i ovaj u vezi sa ovom knjigom, pa pomislih da je veliki obožavalac i poznavalac njegovog lika i dela.
Ali nisam znala da su toliko bliski. Hvala, slatka sličica. :)

Sokolice, moze par reci, kakav su utisak ostavile na tebe, da li preporucujes?

Obe veoma preporučujem. :)

Prva je naznačena kao sajber mistika, što meni nije blisko i u početku sam bila dosta nepoverljiva, međutim, kako sam odmicala u čitanju romana, sve mi se više dopadao, jer sam pronalazila neke slojeve i slojeve svojih misli o ovom vremenu. Roman sam rna svom Fejsu reklamirala, da parafraziram samu sebe, kao roman o uništavanju čoveka (identiteta) i gubljenju razlika. Vrlo ima zanimljivih detalja i traži specifičan vid koncentracije (mada pročitah ga za dan, lepo mi je ''legao'').
Možeš pogledati trejler na Jutjubu ili Laguninoj stranici.

A drugi mi se dopada zbog sada meni već prepoznatljivog stila Mija Kote, tople motivike kuće (doma), reke, predaka... Dosta simbolično, prisutni su elementi magijskog realizma i filozofija osobenjaka.
Prosotr njegovih romana uvek je neka izolacija.
Ima nečega markesovskog u njemu.

Ne znam za taj deo njegovog opusa. Možda je stvarno stručan, ali uz još neka imena, takozvane analitičare, se po medijima, toliko, da izvinete, nasrao o stvarima koje veze sa strukom nemaju, već su obični politički, propagandistički stavovi. Iskorišćen je od strane raznih fondacija kao instrument koji treba da da ,,stručni sud" o nekom nepodobnom akteru javnog života i na taj način mu nalepi etiketu i ekskomunicira iz društva normalnih. A, od takvih instrumentalizovanih, stručnjaka i eksperata se meni povraća.

Ma citam i ja psihologije i sociologije u zivotinjskom carstvu ( uglavnom psi), ali kakve veze ovi svi naucnici imaju veze sa PDF Knjizevnost?

Zbog tvojih pozitivnih komentara na temu Ostera sam kupila Njujorsku trilogiju na Sajmu.
Ne smem sad da otvorim blog. Sta ako si se razocarao? :)

Hej, pa tebe sto godina nema!
Nisam se razočarao, mada Oster jeste jedan od onih pisaca koji svoju prvu knjigu manje-više ponavljaju u svima koje kasnije pišu. Ta prva knjiga je Njujorška trilogija, tako da to o njoj mnogo dobrog govori.

Hej, pa tebe sto godina nema!
Nisam se razočarao, mada Oster jeste jedan od onih pisaca koji svoju prvu knjigu manje-više ponavljaju u svima koje kasnije pišu. Ta prva knjiga je Njujorška trilogija, tako da to o njoj mnogo dobrog govori.

:)
Da, u nekim obavezama, pa slabije svracam, ali citam s vremena na vreme.
I ovde neka kriza provejava, ha?

Da, isticao si Trilogiju u vise navrata, a bila neka fina cena, pa uzeh. Valjda ce uskoro doci na red.

citam Okretaj Zavrtnja od Henri Dzejmsa, stigao na pola..dobra knjiga, samo sto je dosta teska za citanje..vidi se da se covek trudio da ne bude lako razumljiv..desava mi se da moram sa velikom paznjom da procitam neku recenicu i to po vise puta da bih bio siguran sta je hteo da kaze a to mi malo ide na zivce..jel citao neko?

citam Okretaj Zavrtnja od Henri Dzejmsa, stigao na pola..dobra knjiga, samo sto je dosta teska za citanje..vidi se da se covek trudio da ne bude lako razumljiv..desava mi se da moram sa velikom paznjom da procitam neku recenicu i to po vise puta da bih bio siguran sta je hteo da kaze a to mi malo ide na zivce..jel citao neko?

Je li to kad ona dadilja vidi djecu koja bi trebalo da su mrtva? H. Dzejms ima komplikovanu rečenicu, a priča je zanimljiva i malo avangardna za vrijeme kada je napisana. Vidi se da je drugi brat Dzejms bio psihlog.

Je li to kad ona dadilja vidi djecu koja bi trebalo da su mrtva? H. Dzejms ima komplikovanu rečenicu, a priča je zanimljiva i malo avangardna za vrijeme kada je napisana. Vidi se da je drugi brat Dzejms bio psihlog.

Ja sam stgla negde do pola knjige ( Ambasadori), ali sam je ostavila u Nemackoj pa cu nastaviti kad se budem vratila.
Zaista je komplikovan za pracenje " fabule radnje";), recenice su duge, komplikovane, tako da je potreban mir, tisina, koncentracija
i naravno zelja za citanjem.

Ja sam stgla negde do pola knjige ( Ambasadori), ali sam je ostavila u Nemackoj pa cu nastaviti kad se budem vratila.
Zaista je komplikovan za pracenje " fabule radnje";), recenice su duge, komplikovane, tako da je potreban mir, tisina, koncentracija
i naravno zelja za citanjem.

Evo jedne tipične, iz The Golden Bowl.

The spectator of whom they would thus well have been worthy might have read meanings of his own into the intensity of their communion — or indeed, even without meanings, have found his account, aesthetically, in some gratified play of our modern sense of type, so scantly to be distinguished from our modern sense of beauty.

S druge strane, kažu da rvanje s ovakvim rečenicama čuva vitanost mozga.

- - - - - - - - - -

Izvinjavam se onima koji ne znaju engleski, jer je u pitanju igra riječi, ali ovo sam morao da postavim:

jdon589l.jpg

da to je to, o duhovima..samo sto nisu deca duhovi nego bivsa uciteljica od te dece i neki sobar..jeste dobra knjiga nema sta...ima i film po toj knjizi tj ima ih vise ali je najbolji jedan iz 60ih

:)
Da, u nekim obavezama, pa slabije svracam, ali citam s vremena na vreme.
I ovde neka kriza provejava, ha?
Vidi, vidi, ko nam se vratio... Naravno da je kriza kad te nema mesec godina. Hajde, razdrmaj nas malo...:lol:

- - - - - - - - - -

Da ne spamujem, završila sam Kći direktora cirkusa i mnogo mi se dopada. :super: Do samog kraja sam se pitala zašto li se tako zove.:lol:

Vidi, vidi, ko nam se vratio... Naravno da je kriza kad te nema mesec godina. Hajde, razdrmaj nas malo...:lol:

- - - - - - - - - -

Da ne spamujem, završila sam Kći direktora cirkusa i mnogo mi se dopada. :super: Do samog kraja sam se pitala zašto li se tako zove.:lol:

Ako počnem da iznosim utiske na svoj stari način, ti ćeš prva da me banuješ :D
Moram lagano, sa anestezijom:
Mnooogo ste, bre, olabavili kriterijume, a sve pršti od višejezičnosti i svudsambilasvesamvidelasveznam. I to nije Lusi!

Trči, trči, pa pismen prikaz, uglavnom istih čitalaca.
Kviz što je umro, ok je - ispucaju se pitanja, ali, šta vam je sa onim klubom?
Nema ni Pevačice...:aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back