Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Topla preporuka za Robert Pirsing - Zen i umetnost održavanja motora, pogotovu za one koji vole filosofiju. Neki delovi, bar mene, smaraju, ali onda se pojavi deo koji vas oduva i pošalje u novi univerzum poimanja i teoretisanja o stvarnosti, pa ipak, mada vam je žao što je prestalo, odahnete kada opet nastupi malo smarački deo, da se vratite, opustite i mozak ohladi, da bi bio spreman za ponovni let.
Ja mislim da je namerno to uradio Čak mislim da je to i sam rekao, ne znam sad tačno kako, ali nešto u vezi toga kako za shvatanje racionalnog i racionalno razmišljanje je potreno mozgu dati racionalne stvari...sad sam nalupetala, jer ne znam tačno kako je to sročio, ali mi je to potvrdilo da je namerno tako pisano. Mada mi je jači dokaz za to to vozanje - kada te bukvalno gura daleko i podstiče da i sam preuzmeš volan i onda i sam osetiš da si daleko otišao, pa ti je potreban odmor da bi nastavio dalje, a odmor za mozak je baš to - nabrajanje racionalnih činjenica koje nisu bitne, ili kako je on to rekao, koje konstantno primećujemo ali ne pamtimo, kao što ih ne pamtimo ni kad ih pročitamo iz te knjige - možda zato da bi mogli zapamtiti ovo drugo što je važno. Taj njegov postupak čini, bar meni, osećaj kao da sam na nekoj seansi, dobro isplaniranom i raspoređenom treningu mozga, odličnom programu/metodu učenja...Kao da te zgrabi i stisne, i onda pusti, pa opet...sviđa mi se to, pametno je na više od jednog načina

- - - - - - - - - -

show_img.php

U moru erotskih romana,koji izlaze u zadnje vreme i svi lice jedan na drugi,od kojih je vecina bedna,ovo mi je doslo pod ruku.Nikada nisam citala nesto ovoliko bolesno.Prevazilazi i Povest o O...Nikako ne mogu da kazem da je rec o erotskom romanu,vec o najgorim mogucim bolestinama i perverzijama.Volela bih da je nisam citala,ali jesam....procitala sam je za jedno popodne...

Pisac koristi pseudonim,sve se desava u Bg-u,imena su "domaca"...sve to nekako donosi cudnu atmosferu i stvara osecaj da je knjiga istinita,realna...ne znam da li je iko,ko je citao,imao takav osecaj....Jos nesto,mislim da je pisac zena...

Citala sam 50 nijansi i zabezeknuta sam nedovoljnim fondom reci.Sve to cini knjigu pitkom,obicnom,naivnom....Ovde obrazovanost pisca i zaziranje u detalje i psihologiju likova vodi u jedno izuzetno bolesno stivo....Mislim da je i sokantno slaba rec....

O kakvim/kojim perverzijama je reč?

Poslednja izmena:
Topla preporuka za Robert Pirsing - Zen i umetnost održavanja motora, pogotovu za one koji vole filosofiju. Neki delovi, bar mene, smaraju, ali onda se pojavi deo koji vas oduva i pošalje u novi univerzum poimanja i teoretisanja o stvarnosti, pa ipak, mada vam je žao što je prestalo, odahnete kada opet nastupi malo smarački deo, da se vratite, opustite i mozak ohladi, da bi bio spreman za ponovni let.

- - - - - - - - - -

O kakvim/kojim perverzijama je reč?

Od pi**nja klinkama u usta,preko "objasnjenja" kako manekenke dolaze do posla,jedenja g***ana i davljenja jedne,na uzasan nacin..... do ***** pevaljke,zeljne slave,sa psom(!!??) za naslovnu stranu i televizijske emisije....Zaista nikada nisam citala tako nesto....Najgrdje od svega je sto te vuce da citas do kraja.....I kraj je uzasan....

Pročitao sam "Srpsku istoriju" Čedomira Antića, i utisci su mahom negativni. Knjiga je podeljena u previše necelovitih i nesveobuhvatnih poglavlja (za mene) nepristajućih naslova. Pisana je populistički, pomalo pristrasno i u kakvom nacionalističkom zanosu. Ima zanimljivih poređenja u knjizi, stilskih konstrukcija i interesantnih podataka... U suštini, ovo je slabo napisana knjiga, namenjena širokim narodnim masama i prodaji. Poslednje stranice su posvećene sadašnjim političkim činiocima, pa i ličnosti Aleksandra Vučića koga poredi sa Miloševićem... Završna rečenica u knjizi: "Možda se Srbija prosto ugasi pre nego što se u 23. veku, tačnije 2225. godine (kakva li preciznost!), kako su predvideli pojedini demografi skloni proricanju i bulevarskoj štampi - rodi poslednji Srbin."

Jedno poglavlje Ćorovićeve knjige vredi nego cela ova.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back