Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hesse - Siddharta
Martin Kojc - Učbenik življenja
Deepak Chopra - Seven spiritual laws of success
Gary Zukov - The seat of the soul
Maheshwarananda - Yoga in daily life
Maheshwarananda - The hidden power in humans
Vili Ravnjak - Smaragdna pot
Sri Swami Sivananda - Yoga in daily life
Swami Satjananda Sarasvati - Joga Nidra
S. Chang - The tao of sexology
Anthony Giddens - The transformation of Intimacy

Mozes li da napises nesto vise o knjizi? Htela bih da je citam ali nekako nikako da dodje na red. Izgleda da mi nedostaje motivacija...

http://www.yu4you.com/items/sr/knjiga/item_8496.html
Opis: “Naši preci”, trilogija koju čine tri romana, odnosno, kako ih Kalvino naziva “filozofske bajke”: “Prepolovljeni vikont”, “Baron na drvetu” i “Nepostojeći vitez”, pisana je između 1950. i 1060. godine. To su tri beskrajno šarmantne, ali stoga ništa manje ozbiljne i slojevite pripovesti kojima je zajedničko da se odvijaju na ivici realnosti, u nekom dalekom dobu i na izmišljenim mestima. Kako sam Kalvino kaže: “... želeo sam da to budu tri “otvorene” priče, koje će započeti svoj pravi život u nepredvidljivoj igri pitanja i odgovora koje će pokrenuti u čitaocu. Želeo bih da budu shvaćene kao genealoško stablo predaka savremenog čoveka, u kojem svako lice krije poneke crte osoba koje nas okružuju, vaše, moje...”

(Иначе, ја имам старо издање "Глобус, ЗГ).

Сад сам узела да је поново читам, после скоро 30 година, баш да видим како ће ми се сада допасти. Тад ми је била занимљива, јер сам одувек волела приче с елементима фантастике али прилично "тешка". А сад, за сада, још сам код "Непостојећег витеза", и... Имам, да се тако изразим, више разумевања за извесне пишчеве "керефеке", не у смислу померености и елемената фантастике, јер то ми је увек занимљиво у принципу, него у конкретном, и дубљем идејно-тематско и реализационом домену. И, нису све три приче исте, зато и питах малочас Модерну...

Hesse - Siddharta
Martin Kojc - Učbenik življenja
Deepak Chopra - Seven spiritual laws of success
Gary Zukov - The seat of the soul
Maheshwarananda - Yoga in daily life
Maheshwarananda - The hidden power in humans
Vili Ravnjak - Smaragdna pot
Sri Swami Sivananda - Yoga in daily life
Swami Satjananda Sarasvati - Joga Nidra
S. Chang - The tao of sexology
Anthony Giddens - The transformation of Intimacy

Imam je na srpskom. Izuzetna knjiga, Tao ljubavi.

Ja sam procitala tih "100 godina samoce". To je knjiga, koja je napisana da bi bila popularna i prodavana. Kao sto je i Koeljo. Ljudi su po prirodi nesigurni i traze sebe, zato je "100 godina samoce" idealna, da se nesigurni i iskompleksirani u njoj pronadju. Meni je to jos jedna od knjiga, koje sam procitala, bez ikakvog specijalnog utiska.
Да знаш да си у праву.

Али, реци, коју си књигу прочитала а да је на тебе оставила утисак.

(Осим Библије, наравно ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back