djurinica
Elita
- Poruka
- 15.653
Jel' citao neko "Put kojim se redje ide" - autor Skot Pek?
Meni se cini da je odlicna, po komentarima.![]()
jeste
al se nije proslavio kad je pisao "nastavak"
skot pek
na njega mislim
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel' citao neko "Put kojim se redje ide" - autor Skot Pek?
Meni se cini da je odlicna, po komentarima.![]()
I, jel' ti se svidja?jeste
al se nije proslavio kad je pisao "nastavak"
skot pek
na njega mislim
Amelie, da li ti se dopada?
Procitah je vec...I mene je odusevila. Par stranica unazad, napisala sam svoje misljenje. Roman je zaista tuzan, citajuci ga tuga se skupila u svili srca.
I meni je ovo prva Hoseinijeva knjiga koju procitah. Svidja mi se nacin na koji citaocu priblizi likove, prikaze ono skriveno u njima, od najnizeg do najblistavijeg.
Neko bi mi rekao da se citanjem gubi veza sa stvarnim svetom oko mene, medjutim, ako bih mogla da biram (a ne mogu, na moju zalost), osudjena sam da zivim u ovom i ovakvom svetu u kome ne mogu nikako da se snadjem, dok se moj stvaran zivot odigrava izmedju korica knjiga, sa njihovim junacima.
Drugačijeg sam mišljenja. Treba čitati, što više, onoliko koliko nam obaveze dozvoljavaju, jer književnost je blistava, antologijskim delima ovenčana. Bezvremena, vodilačka, gromka književnost menja, na izvesan način, mene, tebe, sve nas ovog plahog sveta.
Jer svaka knjiga ispisana je mudrim, ili nitima iskonskog, ili ezoteričnog, ili svedoči o stradanju, ili traga za suštinom, uči nas na koje načine možemo biti... Postojati. Ili osvetljava tajnu, neka je sačinjena od smeha, neka odiše ljubavlju... Da ne dužim, mnoštvo je tema. Ali, ponekad upravo knjiga uči kako odživeti pad snoviđenog neba. Knjiga neretko može nutrinu razbijenog čoveka zalečiti.
Stoga, čitaj, Brbljiva kišo!Uživaj! Obogaćuj se, uzdiži.
Ali ne dozvoli da se boje tvog bitka razliju pred tobom.
![]()
Mislim da se nismo bas razumele. Ja citam, mozda i previse po nekim merilima, ne mogu da prestanem, vucem stalno neke knjige sa sobom, one su moje stitonose pred ovim surovim svetom i bezim u knjige da nadjem svoj mir. I nadam se da ce mi knjige pomoci da prezivim pad neba kojeg sam sanjala. I da ce me zaleciti bar, jer me izleciti ne moze niko i nista.
Hvala ti na lepom postu. Pozdrav.
Dragonfly, čitajući tvoje postove, zamišljam te kao Desanku Maksimović iz mlađih dana. Jesi li se bavila pisanjem nekada? Ako nisi, ne gubi vreme na forumu, već hitno napiši nešto konkretno. Rečenice su ti predivne, imala bi čitalačku publiku, ali najozbiljnije! Pozdrav!
Dragonfly, čitajući tvoje postove, zamišljam te kao Desanku Maksimović iz mlađih dana. Jesi li se bavila pisanjem nekada? Ako nisi, ne gubi vreme na forumu, već hitno napiši nešto konkretno. Rečenice su ti predivne, imala bi čitalačku publiku, ali najozbiljnije! Pozdrav!
I ja se slazem. Stvarno imas neku zicu za pisanje.![]()
Toni Parsons-Naše nezaboravljene priče. Ponovo.
Ništa mi interesantno nije palo pod ruku, pa obnavljam gradivo.
Istina, Amelie, dosta čitam, volim snagu pisane reči.
Pokušavam da pokrenem čitalački klub, predložila sam knjige, ali bez uspeha...
Za sada... Nadam se da će se oformiti društvance. Jesi li ti za?
Kada pročitaš neko od dela koje sam pominjala, javi mi se, rado bih izmenila utiske, impresije sa tobom.![]()
Veliki pozdrav![]()
Hiljadu čudesnih sunaca je fenomenalan roman, baš kao i Lovac na zmajeve. Svaki potresan na svoj način. Obožavam Haleda Hoseinija.
Moram da napisem da je doktor Skot Pek pisao i psiholoske trilere.
Moram da pomenem njegovo najbolje delo ,,Krevet pored prozora,,.
Bolnicka misterija, ma mnogo dobro. Ko voli tako nesto, toplo preporucujem.
Steta sto je nema ni u knjizarama ni u antikvarijatima. Valjda se moze naci u bibliotekama.
Citala sam je pre jedno 20 godina i jos uvek mi je kao pred ocima.
Citala sam je pre dve godine na engleskom, nasla sam je u Redmondu, dok sam tamo zivela i opet uzivala u knjizi.
Ovde je nema. Nazalost.
Bas ovog trenutka sam procitala ,,Primoran,, - Dzejmsa Patersona.
Volim taj zanr, takve knjige koje me mogu opustiti i bas uzivam u takvim knjigama.
Sad sam u potrazi za ''Okrutnom zimom'', Dena Simonsa. Valjda cu je naci.
Kupila sam obe knjige Haleda Hoseinija i one sada cekaju da budu procitane.
A imam i ,,Citaca,,. Mnogo je pisano o ovom delu, pa cu i njega ,, progutati,,.
Citanje u ovom trenutku mog zivota mi je zaista sve sto imam na ovom svetu.
Neko bi mi rekao da se citanjem gubi veza sa stvarnim svetom oko mene, medjutim, ako bih mogla da biram (a ne mogu, na moju zalost), osudjena sam da zivim u ovom i ovakvom svetu u kome ne mogu nikako da se snadjem, dok se moj stvaran zivot odigrava izmedju korica knjiga, sa njihovim junacima.
I da, citala sam ,,Sitnicarnicu kod srecne ruke,,. Kad bi se to moglo...
"Marijam je tek petnaest godina kada je salju u Kabul da se uda za nesrecnog Rasida, trideset godina starijeg od nje. Gotovo dve decenije kasnije u zemlji koja tone u propast, tragedija pogadja petnaestogodisnju Lejlu, koja mora da napusti svoj dom i stupi u Marijamino nesrecno domacinstvo. Lejla i Marijam naci ce utehu jedna u drugoj, njihovo prijateljstvo postace snazna veza snazna kao veza dve sestre, neraskidiva kao veza majke i cerke.
Kako vreme prolazi, u Avganistanu na vlast dolaze talibani, ulice Kabula jece od paljbe i bombi a zivot se pretvara u ocajnicku borbu protiv gladi, surovosti straha. Istrajnost dve zene nailazi na iskusenja koja nisu mogla da naslute ni u najgorim kosmarima. A ipak, ljubav ume da coveka nagoni na nezamisliva dela, da mu pomogne da cudesnim junastvom prevazidje najstrasnije prepreke. Na kraju ljubav pobedjuje smrt i unistenje.
Hiljadu cudesnih sunaca je nezaboravan portret jedne ranjene zemljei i istinski dirljiva pripovest o porodici i prijateljstvu. Istovremeno prelepa i teska, prica o jednom nemilosrdnom vremenu, nesvakidanjem prijateljstvu i neunistivoj ljubavi!"
Hiljadu cudesnih sunaca-Haled Hoseini (autor "lovca na zmajeve")
Knjiga me je odusevila...
cula sam da je odlicna knjiga![]()