Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kamen na cesti... cesto razmisljam o tom kamenu na cesti.

U to vreme, kada sam citala roman, sa 13 nepunih godinica, nisam znala da je sve to moguce da se dogadja jednoj porodici... ali kasnije mi se sve kazalo...
Vracam se cesto ovom romanu i junakinji cije ime nosim.
Ko voli kako pise Zagorka, toplo preporucujem, kao i ostale njene romane.

И даље се бавим Шопенхауером, а узгред листам још понешто. Како само грди анонимне писце и рецензоре! Каже:
Невероватно је колико су ти момци дрски и колико не презају ни од најгорих књижевних нитковлука ако знају да су сигурни под сенком анонимности. Као што постоје универзалне медицине, тако је и ово универзална антикритика против свих анонимних рецензија, свеједно да ли хвале оно што је рђаво или куде оно што је добро: ''Хуљо, реци ко си! Јер под маском и скривен нападати људе који иду отворена лица, то не чини ниједан поштен човек: тако раде хуље и ниткови. – Дакле, хуљо, реци ко си!''

Ајд и ја да куцкам ћирилицом, мада су мени оба писма драга.
Само да се зна, потписујем се искључиво ћирилицом.
Само док сам била у ино, писала сам латиницом.
Чак ми је и у пасошу потпис на ћирилици. Опет, само да се зна.
Узех вечерас Чака Палањука и Успаванку. Нисам га читала, па не знам још шта да очекујем, али почетак обећава.
Чека ме и Књига о Рут, Сумрак од Стефани Мајер... а то још није све... јој што волим када сам затрпана књигама!!!

А последње што сам читала био је "Секс на брзака" Џејмса Патерсона, лагана је тематика, за опуштање, ко воли Патерсона, мада може он и боље, ако сте га читали... мада сам је прошле године читала на енглеском... нисам погледала како се роман зове у оригиналу, мислила сам да је нешто потпуно ново од њега, али ми није криво што сам је опет прочитала, вероватно ће га некад неко преточити у филм, а можда већ и јесте...

Poslednja izmena:
Procitah za dva dana Uspavanku Chucka Palahniuka, hrvatsko izdanje, sama ideja romana nije uopste losa - sta bi se desilo da reci mogu zaista da ubiju...
Citam trenutno Sumrak, Stefani Majer.
Pravi tinejdz roman, ali u ovom trenutku mi sasvim odgovara.
Posle ovog romana, uzimam u ruke Knjigu o Rut - Dzejn Hamilton.
A cita mi se neki dobar psiholoski triler, nesto poput Postupka - Mo Hejder...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back