prsho
Elita
- Poruka
- 15.014
Ah da...a nije to jedinim djelom utopiaticke prirode...ser Tomas mor sa svojom utopijom je slicno prizvao besklasno drustvo bez podjela I sa deljenjem resursa bez grabeziMisliš na Bijes? Ja sam komentirao ovog nomada
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ah da...a nije to jedinim djelom utopiaticke prirode...ser Tomas mor sa svojom utopijom je slicno prizvao besklasno drustvo bez podjela I sa deljenjem resursa bez grabeziMisliš na Bijes? Ja sam komentirao ovog nomada
A I meni on omiljenim..Inače, konačno sam prčitao sam Roba od Isaka Baševiša Singera, jednog od omiljenih mi spisatelja. Kuriozitet su mi bili Jevreji na selu, mislio sam da je seoski Jevrejin oksimoron i da su svi bili juveliri i živeli po gradovima.
Meni su koliko se sećam Tajne Kabale bile svrš totalniA I meni on omiljenim..
Doduse najbolji njegov lik mi je Jasa Mazur madjionicar I iluzionist
Njegovi likovi su rastrzani na stotinu strana. I u Sose lik je zavlaci a obecava I drugima isto. A Tek u crvenoj kejli...kakav zaplet..onaj jevrejin sto izda tradiciju I pobegne sa prostitutkom...Meni su koliko se sećam Tajne Kabale bile svrš totalni
E nisam Šošea čitao, sad sam ga skinuo u pdfNjegovi likovi su rastrzani na stotinu strana. I u Sose lik je zavlaci a obecava I drugima isto. A Tek u crvenoj kejli...kakav zaplet..onaj jevrejin sto izda tradiciju I pobegne sa prostitutkom...
Sose je bolesna cura a taj lik obecava skrbiti se za nju...medjutim dibuk mu ne da mira...E nisam Šošea čitao, sad sam ga skinuo u pdf
Daj još neki surovi egzistencijalizam, da ne kažem naturalizamSose je bolesna cura a taj lik obecava skrbiti se za nju...medjutim dibuk mu ne da mira...
Pade mi na um roman Mati od Perl Bak. Detalj kada dade slepu kcer nekim debilima a I sin joj zaglavi na vesal...tezak je to egzestenicjalizamDaj još neki surovi egzistencijalizam, da ne kažem naturalizam
Ako je upola surovo kao Dobra Zemlja, onda mi je jasnoPade mi na um roman Mati od Perl Bak. Detalj kada dade slepu kcer nekim debilima a I sin joj zaglavi na vesal...tezak je to egzestenicjalizam
Najjaci detalj dolazi kod tih poludivljaka uzeti kcer natrag nasta ovi neprijateljski reaguju dok ona skapira da su je nebrigom ubili pravi dobru paralelu Bak o nezamenljivosti roditeljske skrbi za deteAko je upola surovo kao Dobra Zemlja, onda mi je jasno
Njegov najbolji roman. Inače je on više za priče.Inače, konačno sam prčitao sam Roba od Isaka Baševiša Singera, jednog od omiljenih mi spisatelja. Kuriozitet su mi bili Jevreji na selu, mislio sam da je seoski Jevrejin oksimoron i da su svi bili juveliri i živeli po gradovima.
Dovrsio "Pakrac" Vladana Matijevica.
https://laguna.rs/n6118_knjiga_pakrac_laguna.html
Teska knjiga u svakom pogledu, i po sadrzini i po samom stilu naracije koji mi nije bas legao (vise puta sam ostavljao i ponovo pocinjao sa citanjem). Nema neke klasicne radnje, pratimo iz prvog lica pripovedanje (ako se ne varam, mada je moguce da je negde uzgred pomenuto) bezimenog glavnog junaka, koji se 1991. godine prijavio u paravojne dobrovoljce i otisao da se bori u Krajinu (po tome i naslov romana), a danas je nezaposleni invalid psihic koji vreme provodi tumarajuci gradom i druzeci se sa slicnim ljudima sa drustvene margine na Bulevaru. Kroz njegove price sagledava se vise dimenzija kolektivne i licne nacionalne i zivotne tragedije u proteklih pola veka, isprepletenih sa nista manje sumornom sadasnjicom i sve to na kraju dobije svoj logicni isti takav tragicni epilog. Sto je neko napisao u komentarima, knjiga bi bila dobra da se po njoj snimi film, a braca Trifunovici bi pokidali u glavnim ulogama.
Pročitaj iZavrših "Kad je Niče plakao" od Jaloma pre koju nedelju.
Dala mi je jasniju interpretaciju Ničeove filozofije i terapeutski delovala na mene donekle.