Italijanski Pastuv
Aktivan član
- Poruka
- 1.171
Procitao "Absalom Absalom" od Foknera
Citam od Zilijena Graka "Le Rivage des Syrtes"
Citam od Zilijena Graka "Le Rivage des Syrtes"
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Uživaj. Ja nešto ne mogu Agatu. Volela sam u osnovnoj školi, bile su TV serije, ali se pojavila TV serija "Avanture Šerloka Holmsa" sa glavnim glumcem Jeremy Brettom i bukvalno "oduvao" sve konkurente.Odsutna u proleće, Agata Kristi
Ovo je jedan od šest njenih dramskih ili psiholoških romana pisanim pod pseudonimom Meri Vestmakot. Ovde imamo srećno udatu ženu koja biva zaglavljena u hotelu tokom povratka iz Bagdada u London. Preispitivanje kreće, naizgled savršen život pokazuje pukotine. Glavnoj junakinji na um padaju razne epizode iz života koje poljujaju njeno uverenje da ima savršen život. Dokonost je opasna. Agata piše jednostavno i direktno dok pratimo tok misli protagonistkinje. Videćemo kako će se zavšriti, tragično ili hepi endom.
Podseti me na jednu drugu Katarinu." Katarina"- Anja Seton
Knjiga je prvi put objavljena 1950-tih godina prošlog veka. Autorka je pre pisanja knjige pročitala brojne istorijske knjige o događajima koje spominje u knjizi.
Ovo je istinita priča o Džonu, vojvodi Lankasteru i njegovoj velikoj ljubavi lejdi Katarini Svinford.
Ovu knjigu čitam po drugi put, prvi put sam je pročitala pre desetak godina.
Topla preporuka za sve koji vole istorijske romane bazirane na istinitoj priči.
Podseti me na jednu drugu Katarinu.
Žilijet Benconi: "" Katarina.
Istoriski roman, ljubav, razne intrigr, avantura.
Mogla bih da počnem da ih čitam ponovo.
Da vidim kakav utisak bi sad ostavile na mene.
@Džudi S
Чупе, препоручујем ти историјски роман Јемељан Пугачов Вјачеслава Шишкова. То му је животно дело, деценијама је прикупљао грађу, држао се историје а стил писања му је диван. Подсећа на Рат и мир Толстоја, ништа није слабији још је и приступачнији јер није оптерећен реченицама на француском. Први део обухвата рат против Немаца и наставља се побуном народа под вођством Пугачова. Једина је мана што је издање старо па се роман тешко налази.
Драго ми је што прхваташ моју сугестију, само... баш је дело обимно: четири су књиге. Читао сам и његову Тајгу али је много слабија.
I ja.Volim obimne knjige, baš volim.
Samo ne znam kako ću uspeti da nađem tu tetralogiju.
Volim obimne knjige, baš volim. Samo ne znam kako ću uspeti da nađem tu tetralogiju.