Književnost Šta trenutno čitate - utisci i preporuke II

Пази, не смета ми на тај начин, једноставно сам перфекциониста кад су те ствари у питању, и иритира ми мозак. Знам да је већини људи свеједно, али ја исправљам и поруку ако видим да сам направио грешку у писању. Ебига, такав сам.
ok poštuem to,i mene me ponekad nerwiru SLUCXAJNE gramaktičke greške elementarnog (to znači osnovnog) tipa (vrv si tog svestan ali je neverovatno da 99% ljudi u srbiu I DALJE mešaju jel i jer,govore kad BI mi to uradili (umesto kad BISMO) itd itd,znači doslovno stvari iz prvog hebenog osnovne) ali ako ZNAŠ da ja NAMERNO to radim iz sprdnje,a ne zato jer sam ODISTA prenepismena debilčina,što ti onda tolko smeta zaboga medo?! to,izmedj ostaleg,upravo i radim kako bi ismevo te PRAVE nepismene individue,koje su swud oko nas,na ektreman i pomalo,ali samo pomalo karikaturalan način,dakako.

ok poštuem to,i mene me ponekad nerwiru SLUCXAJNE gramaktičke greške elementarnog (to znači osnovnog) tipa (vrv si tog svestan ali je neverovatno da 99% ljudi u srbiu I DALJE mešaju jel i jer,govore kad BI mi to uradili (umesto kad BISMO) itd itd,znači doslovno stvari iz prvog hebenog osnovne) ali ako ZNAŠ da ja NAMERNO to radim iz sprdnje,a ne zato jer sam ODISTA prenepismena debilčina,što ti onda tolko smeta zaboga medo?! to,izmedj ostaleg,upravo i radim kako bi ismevo te PRAVE nepismene individue,koje su swud oko nas,na ektreman i pomalo,ali samo pomalo karikaturalan način,dakako.
Знам да то радиш намерно, знам да је из фазона, али рекох ти, смета ми оку! :mrgreen:

1756028515970.jpeg

Simo Matavulj dvadesetog veka. radulovićeva književna snaga bila je u njegovim brojnim kratkim (pomalo istoriografska) pričama kroz celu kninsku krajinu. u njima je opisivao severno-dalmatinske prizore i pejzaže, bavio se životom Srba seljaka tog kraja. mada, svaka njegova knjiga je posebna

Završila sam čitanje romana "Nikad" Ken Foleta. Odličan je. Nadam se da Folet u ovom romanu nije vizionar kao King u "Uporištu",

Ovo je roman o mogućem Trećem svetskom ratu koji bi se vodio nuklearnim bombama i sajber napadima.

Ko će početi ovaj rat? Severna ili Južna Koreja? Kina ili SAD? Možda Japan?

Topla preporuka za sve koji vole ovaj žanr.

kris karter-ja sam smrt
jedan od najačih i najunderrated (to znači potcenjenijih) pisaca trilera tj krimića sa najbrutalnijim ubicama ikad,neverovatno nešto
Hvala, sutra uzimam nastavak ove knjige koju sad čitam, pa ću posle toga "Suđenje".
Malopre završih Ildefonso Falconesa, "La catedral del mar" , prevedena kao "Katedrala na moru", jeste bestseller, što inače izbegavam, ali ova je dobra ako vam želudac traži takav materijal. Nije za nežne dušice.
Drugi put je čitam.

Preporučujem Luku Di Fulvia, proslavio se sa "Dionisovim stepenicama", ali je meni lično bolja "Banda snova", rađena po istinitom događaju i predobro ispitane činjenice (pisac je Italijan, za ovu knjigu je otišao u SAD gde su ga čekali prijatelji... neverovatna knjiga, a posebno što ostavlja utisak da se u životu svakome može reći (krilatica): "Ako ne razumeš sad, razumećeš kasnije. Ako ni kasnije ne budeš razumeo, seti se da uvek postoji razlog".

@Džudi S и @luda nasta јел то подршка да је ипак начнем?

Ako misliš na triler "Nikad" toplo preporučujem. To je jedna od dve nove Foletove knjige. Izdavač je "Kosmos".

Trenutno čitam " Oklop svetlosti " istorijski roman, radnja se dešava u Kingsbridžu, i jedan je od nastavaka "Stubova zemlje".

Back