Književnost Šta trenutno čitate - utisci i preporuke II

Vreme za ubijanje, Džon Grišam
Dosta mučan početak romana. Devojčica crnkinja je oteta, silovana i pretučena. Njen otac uzima pravdu u ruke. Videćemo šta će se dalje dešavati, verovatno sledi suđenje ocu. Očekujem detaljnu razradu i kompleksan zaplet. Inače, Grišam je inspiraciju za ovaj roman našao u istinitom događaju.

Da li si knjigu kupio ili uzeo iz biblioteke? Ja obožavam sve knjige Džona Grišama.

Dosta mučan početak romana. Devojčica crnkinja je oteta, silovana i pretučena. Njen otac uzima pravdu u ruke. Videćemo šta će se dalje dešavati, verovatno sledi suđenje ocu. Očekujem detaljnu razradu i kompleksan zaplet. Inače, Grišam je inspiraciju za ovaj roman našao u istinitom događaju.
Zar nije snimljen film na osnovu ove knjige?

Od koje njegove knjige da krenem, da li imaš preporuku?

Procitao sam je nekada davno... Super je knjiga, kao i vecina njegovih, zasnovanih na istinitim motivima.

stiven king-kabinet smrti
King 1.jpg

King 2.jpg

:D

Džoši je malo ljubomoran
Džoši zna da preteruje i bude vrlo kritičan i prema prilično dobrim autorima, što se tiče Kinga dosta je u pravu.

Ima istine i tu pomalo..odakle je to,tko je to piso?
Ovo je iz Poetike horora, Dejana Ognjanovića, to je njegova doktorska disertacija.

Džoši zna da preteruje i bude vrlo kritičan i prema prilično dobrim autorima, što se tiče Kinga dosta je u pravu.

Ovo je iz Poetike horora, Dejana Ognjanovića, to je njegova doktorska disertacija.
Uprkos tome i dalje mi je kinag veoma zabavan i čitljiv,iako ima i ponekih kljiga koje su mu skroz smeće,većina mi se svidja,nadam se da se neljutiš lastavice moja mala..

King piše zadnjih pedeset godina, ima sasvim solidan broj bestselera, dovoljno je orginalan da mu romani ne liče jedni na druge i ina solidnu reputaciju u čitalačkoj publici. Čini mi se da je King mnogo bolje otvorio vrata kolektivnog nesvesnog od nekih akademski prihvaćenijih autora

King piše zadnjih pedeset godina, ima sasvim solidan broj bestselera, dovoljno je orginalan da mu romani ne liče jedni na druge i ina solidnu reputaciju u čitalačkoj publici. Čini mi se da je King mnogo bolje otvorio vrata kolektivnog nesvesnog od nekih akademski prihvaćenijih autora

Mislim da je ovo najbitnije.

718mdd3GDtL._SL1480_.jpg

najbolji roman o Vijetnamskom ratu svih vremena

ovaj pisac je veteran vijetnamskog rata i odlikovan brojnim nagradama i medaljama. on je u američkom marinskom korpusu služio i prema sopstvenim izjavama, pisao ovu knjigu 30 godina.

roman je dobro napisan i glatko se čita, ali sadržaj nije uvek lako svarljiv. ne sadrži šećerni premaz i izbegava jeftini senzacionalizam.

možda bih na ovom mestu istakao da se roman Materhorn ne čita kao roman, svakako ne kao ratni roman, možda čak ni kao antiratni roman, iako je u stvari i jedno i drugo. tačnije, knjigu treba čitati kao sveobuhvatnu analizu epohe koja je oblikovala i promenila poslednje decenije 20. veka kao nijednu drugu od kraja drugog svetskog rata 1945. godine.

ko bi se tada usudio pomisliti, na primer, da će vijetnamski rat, gledajući unazad, igrati značajnu ulogu u postavljanju građanskih prava između crnih i belih amerikanaca na potpuno novu osnovu, toliko da je gotovo u iskušenju da se formuliše da je za SAD (100 godina kasnije) Vijetnam bio završetak prvog američkog građanskog rata?

Back