Književnost Šta trenutno čitate - utisci i preporuke II

Срж.jpg

Лична исповест човека који пролази кроз борбу са најтежом болешћу.

Завршио "Слику Доријана Греја". Да, знам да је класик, али... Не свиђа ми се стил којим је писана, радња ми је некако страна, и не волим оно "шта је писац хтео да каже". Почетак доста заморан, други део доста читљивији, али ипак нисам импресиониран...

Е, овако, био данас и Лагуни, иде акција у пола цене, није неки превелик избор, али сам ипак узео нешто. Ајад Актар, Тугованке за завичајем. Читао сам, и имам на полици, од њега Амерички дервиш, и то је разлог што сам га изабрао. Свакако ћу јавити утиске.

Izgleda da cu krenuti sa "Cevengurom" od Platonova
super stvar, ima neka scena kad radnici u komuni ne mogu da skontaju zasto se stalno radjaju nove bebe pa se detetu javi eureka momenat koje kaze caletu 'nemoj vise mami da cepis stomak, jer svaki put kad joj cepis, nakon nekog vremena naraste stomak i izadje beba'. i vidi stvarno, bi istina.

Završavam čitanje domaćeg trilera "Umri, ljubavi" Đorđa Bajića. "Umri, ljubavi" je druga knjiga o inspektoru Nikoli Limanu.

Dopada mi se stil pisanja Đorđa Bajića. Tek u malim, malim nijansama ubacuje ponešto od Ju Nesbea, ali se trudi da bude originalan i drugačiji od stranih i domaćih pisaca trilera.

"Moja godina odmora i opuštanja" autorka Otesa Mošfeg, IK Booka

Zanimljiva knjiga koja kritikuje savremeno društvo, potrebu da se bude u trendu, a istovremeno je priča o mentalnom poremećaju-tabletomaniji.

Autorka piše u prvom licu. S vremena na vreme ima psovki, ali su one spontane, tako da ovu knjigu mogu da čitaju i oni koji ne vole ružne reči u knjigama.

Posle, zbog izazova u jednoj FB grupi, po drugi, treći put čitam "Trn u grudima"- "Ptice umiru pevajući".

Laguna je "Pticama" promenila ime..ali nije loše ovo izdanje.

Citam Novi zavet i koliko mi je prvi deo dobro isao i bio zanimljiv, toliko mi poslanice tesko padaju i treba mi izvestan
napor da ih dobro razumem. Zato ne zurim sa citanjem, a i nije tip knjige koja se cita u cugu vec sa razumevanjem
i rekla bih promisljanjem onoga sto si procitao.
Probaj Otkrovenje (zadnji deo novog Zaveta), ako volis Hodorovskog na pecurkama, to ti je tripcina zesca

Back