Sta trenirati za samoodbranu?

• Začetnik teme Začetnik teme clan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E ovako postovani prijatelju.

Ja sam veliki ljubitelj borilackih vestina narocito japanskih!
Posto kazes da imas veliku fizicku snagu tebi je potreban kompleksna borilacka vestina,kao sto je Ju Jutsu jer ova vestina obuhvata najvaznije i najefikasnije tehnike triju vestina:JUDO,AIKIDO I KARATE.
Ako ti treba pomoc mozes me kontaktirati na
boba66dzudi@gmail.com

Sa postovanjem sempai ju jutsu-a Slobodan Tomic!:ok:

Za bliski kontakt i "1 na 1" brazilski dziu dzicu (ne koristi se snaga u zavisnosti koliko vladas vestinom),dzudo,rvanje... a za vecu distancu ili vise protivnika svakako boks,kik-boks,kjokushinkai karate,taekwondo,savate boks...to su sve najkonkretniji sportovi koje zapravo mozes da koristis i na betonu i go i bos i slabiji...

Zato sto bokser ima jak i precizan udarac,ako se pak borba sprovede u klinc boks nema efekta,zato tu sluzi dzudo jer vrlo lako mozes da savladas mnogo jaceg protivnika.
Drugar koji aktivno trenira kung fu meni ne moze nista da uradi koji kimono nisam obukao 10 godina,a trenirao sam dzudo.Osim toga dzudisti su fizicki izuzetno snazni,a ti kad zamenis tatami betonom razmisli kakve posledice to moze da ima

Zato sto bokser ima jak i precizan udarac,ako se pak borba sprovede u klinc boks nema efekta,zato tu sluzi dzudo jer vrlo lako mozes da savladas mnogo jaceg protivnika.
Drugar koji aktivno trenira kung fu meni ne moze nista da uradi koji kimono nisam obukao 10 godina,a trenirao sam dzudo.Osim toga dzudisti su fizicki izuzetno snazni,a ti kad zamenis tatami betonom razmisli kakve posledice to moze da ima
Gde je tu rvanje, BJJ... ?

Moze i to naravno,svaki sport koji ima u sebi elemente bacanja,poluga i davljenja je daleko bolji od onih akrobatskih koji samo lepo izgledaju kad se radi neko demonstriranje pred punom salom gledalaca.
BJJ je nastao iz dzudoa,vecina tehnika je pozajmljeno sa nekim izmenama.Sve u svemu sta god od toga da izaberes neces pogresiti.
Da ne izostavim i sambo,takodje veoma koristan sport

Preporučivanje ljudima da treniraju neki sport za samoodbranu je promašaj kao kad Laki puca na svadbi u vazduh pa ne zna ni da li je vazduh pogodio.

Neko ko će da uloži rekreativnih 2-3 sata nedeljno, sa sportskim treningom neće da postane ni sportista niti će da se osposobi za samoodbranu. Za samoodbranu uči se (trenira) samoodbrana.

A ko ti dira? Mene niko nikad nije napao na ulici, a ne izgledam nešto zajebano, čak se i ne šišam tako... Niti sam ja nekoga napao...
Spreman si da utrošiš godine da se spremiš za slučaj da te neko eventualno nekada napadne? Bolje zaradi neke pare i uplati dodatno zdravstveno da te posle tog eventualnog susreta okrpe doktori, i još će ti ostati para, a nećeš se oznojiti.
U svakom slučaju, čuo sam da će 2012 smak sveta, pa bih ti preporučio da počneš da radiš neke vežbe protiv toga. Pronađi neku tradicionalnu majansku veštinu...
Tvoja tema čak nije za ovu sekciju. Čitaj malo psihologiju, filozofiju... Gledaj kako da izbegneš sukob. To ti je u svakom slučaju najpametnije.
Čak i ako počneš da treniraš nešto nemoj misliti da ćeš posle par meseci ili čak godina biti majstor borilačkih veština jer će te prvi put kad se budeš osilio da pokažeš koliko si jak neko spustiti na zemlju, u bukvalnom smislu te reči.

Ako već treniraš, treniraj zbog sebe, razvijanja celokupnog bića i u psihičkom i u fizičkom smislu, osećaja koji će trening probuditi u tebi, druženja, takmičenja, pobeda (poraza), priprema, seminara... I nemoj početi da treniraš ovo, zato što je ta veština "jača" od one, jer je moj tata uvek jači od tvog tate... Ne dozvoli da te pogrešni motivi povuku i treniraj ono što tebi najviše odgovara, pa makar to bio i balet (mada bi te zbog toga definitivno neko prebio). Ajd sad, pamet u glavu (i dupe uza zid).

respect :) :)

kao da sam ja pisao lol

Preporučivanje ljudima da treniraju neki sport za samoodbranu je promašaj kao kad Laki puca na svadbi u vazduh pa ne zna ni da li je vazduh pogodio.

Neko ko će da uloži rekreativnih 2-3 sata nedeljno, sa sportskim treningom neće da postane ni sportista niti će da se osposobi za samoodbranu. Za samoodbranu uči se (trenira) samoodbrana.

cekaj pa ti drzis treninge 2-3 nedeljno zar ne? kako onda tvoji ucenici za 2-3 sata nedeljno nauce da se odbrane?

Ako neko ne ocekuje da ce nauciti da se brani i odbrani od ninji za mesec dana,mozda vam ovo bude interesatno.
Inace je to wing chun stil Kung fua,ja ga nalazim vrlo upotrebljivim,ali potrebno je uloziti barem godinu,godinu i po dana da bi osoba u refleksnoj odbrani pocela da ga izvodi(dok udje u refleks) to naravno ne znaci da necete nauciti nista za mesec ili dva,cak cete tada najvise teoretski nauciti,al posto sam govorio o refleksu to je nesto sto trazi vreme da se formira.

sledi video

Nadam se da cete mi izaci u susret i reci mi sta je najbolje za mene,nemojte mi reci sta je za vas bolje vec otprilike sta bi bilo dobro za mene (sto se moze nauciti i sto moze biti primenjljivo).Evo vidite ovako stoje stvari ...
Visina: 176 cm Tezina:55 kg Starost: 17 godina

Ovde u Jagodini imamo:
1.Boks klub
2.Kik Boks klub ,,Palmini Tigrovi"
3.Karate
4.Dzudo
5.Aikido (Realni i Tradicionalni)
6.Kung Fu

:confused:

Nadam se da cete mi izaci u susret i reci mi sta je najbolje za mene,nemojte mi reci sta je za vas bolje vec otprilike sta bi bilo dobro za mene (sto se moze nauciti i sto moze biti primenjljivo).Evo vidite ovako stoje stvari ...
Visina: 176 cm Tezina:55 kg Starost: 17 godina

Ovde u Jagodini imamo:
1.Boks klub
2.Kik Boks klub ,,Palmini Tigrovi"
3.Karate
4.Dzudo
5.Aikido (Realni i Tradicionalni)
6.Kung Fu

:confused:

Karate.

Stil sotokan.

Back