To kume!!!
Mozda takav marljiv pristup istrazivanju i izleci zelju da se te sposobnosti steknu bez muke i znoja... aferim.
Mozda takav marljiv pristup istrazivanju i izleci zelju da se te sposobnosti steknu bez muke i znoja... aferim.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Po mom mišljenju, odgovor na temu je drugačiji od ovih ponuđenih, od kojih će više od pola da te uvuku ili u neku sportsku priču kojoj primarna namena već desetinama godina nije samoodbrana ili...
Za samoodbranu ti je najbolje da treniraš samoodbranu. Kako? Tako što ćeš prvo da saznaš šta to stvarno znači, samoodbrana. Onda ćeš da sedneš i da produmaš koje te potencijalne opasnosti vrebaju i šta su najveće šanse da će da ti se desi. Cela planeta je pod tom aktuelnom paranojom o tome kako će neko da napadne a mi se moramo pripremati i naoružavati (kupuj kurseve, kupuj oružje).
Informiši se šta koja škola, klub ili kurs koji nude samoodbranu daju kroz svoje gradivo. Preklopi to sa onim što ti je potrebno. Radi i čuvaj se "univerzalaca" koji rešavaju sve tvoje probleme svojim "proizvodom" kao Rainbow usisivači. Krajnji rezultat tvog rada ce biti kombinacija znanja i vestine koje si prikupio usput a trebalo bi da odgovaraju tvom svakodnevnom okruzenju (postar si, policajac, lekar, vucibatina, prodavac novina na semaforu...). Kakav god da bude taj rezultat, buduci dogadjaji su sve jedno tesko predvidivi. Srećno.

Neće biti smak sveta, nego velika promena...
da trenira brazilski dziu dzicu 

Ne bi bilo lose da kazes zasto hoces da se bavis borilackim vestinama, sta ocekujes od vestine, kakvim se poslom bavis, treba li ti borilacka vestina profesionalno ili ne, zelis da se bavis iskljucivo borbenim aspektom vestine ili zelis da proucavas kompletan sistem sa svim moralnim\etickim i filosofskim nacelima koja odredjena vestina sadrzi, da limti vise leze udaracke ili rvacke discipline , da li zelis da vestina ukljucuje i trening haldnim i vatrenim oruzijem ili bks e samo ogranicio na goloruku borbu... Moras ti nama da pomognes da mi mogli da pomognemo tebi. Za pocetak imas ovde novi podforum "enciklopedija borilackih vestina" , pa pogledaj to , mozda malo pomogne.
Zivim na Novom Beogradu. Ali mi ne bi bio problem da se cimam po Starom Gradu ili Vracaru ili neki treci deo grada.
A sta mislis o Kong Fuu, ne Shao Lin? Da se ti nalazis u mojoj poziciji, sta bi mi od toga preporucio.