Zašto volimo Rusiju?

Šta tera nekoga da bude rusofil?

• Ukupno glasova
    30
Nisam Rusofil ali mogu da pogledam.. :)

Mržnja prema zapadu, definitivno.
Mada na pogrešnu kartu igraju.
Bolje da budu Kinezofili/Kinofili, kako se već kaže.

Malo tema ima na forumu o Kini, a ako će neko da sjebe zapad na našu radost, to samo Kina može. Rusija nema teorije.

Русогас душу грЕје, та опција нема - нема.
biglaughh.gif

1747690073939.png

дЕлују и те како ....

Uvek me je zanimalo šta nekoga tera da bude rusofil.
Da vidimo šta kaže drugarica Vikipedija.

Руска помоћ Србији у Првом светском рату била је помоћ Руске Империје Краљевини Србији у Првом светском рату. Сматра се једном од највећих и најзначајнијих помоћи Србији у ратном сукобу. Русија је пружила Србији политичку, економску и војну подршку. Из Царске Русије у Србију преко Дунава стизали су конвоји војне опреме, хране, људство и болничка опрема. Акције Русије су спасиле Србију од нестанка са политичке карте света и од окупације у првој години рата, а касније су потпомогле повећавање њене територије.

Mislim da je Tito nesvesno napravio grešku,kada je odj.ebao Staljina,čuvajući nezavisnost Jugoslavije.
Sve druge istočne države su potpale pod Rusiju i uživali u njihovim blagodetima.
Mi nismo imali tu sreću,i ne znamo šta smo propustili.
Sve druge istočne države su pobegle od tih ruskih blagodeti i nikada se više neće vratiti.
Mi,koji nismo probali taj život i te ruske blagodeti,hrlimo ka njima.Dajemo im sve,i oni i uzimaju sve,a zauzvrat biraju nam vladu i bolesne ministre,koje umesto da oni plaćaju,jer rade za njih,platu dobijaju iz našeg budžeta.

Mislim da je Tito nesvesno napravio grešku,kada je odj.ebao Staljina,čuvajući nezavisnost Jugoslavije.
Sve druge istočne države su potpale pod Rusiju i uživali u njihovim blagodetima.
Sve druge istočne države su pobegle od tih ruskih blagodeti i nikada se više neće vratiti.
Mi,koji nismo probali taj život i te ruske blagodeti,hrlimo ka njima.Dajemo im sve,i oni i uzimaju sve,a zauzvrat biraju nam vladu i bolesne ministre,koje umesto da oni plaćaju,jer rade za njih,platu dobijaju iz našeg budžeta.
Staljin nije bio Rus. SSSR nije isto što i Rusija. Molim i drugi put.

Tito i jeste naša najveća greška.
Da nije bilo njega samo su dva scenarija..

1.Maršalov plan - danas bi u najmanju ruku bili poput Italije

2.Staljinizam - sada bi bili u najmanju ruku poput Češke.

I oba su bolja od ovoga sada..

Međutim, ne može istorija tako da se posmatra.
Da je Staljin uzeo Jugoslaviju izašao bi na Jadran i to menja celi tok priče.

Uvek me je zanimalo šta nekoga tera da bude rusofil.
jel smo konacno shvatili da nam je crveno-crna koalicija [mozda i zuti donekle ranije] ogadila patriotizam veleizdajom, i otvorenom mrznjom cak prema srpskom narodu, sa raznoraznima, uklj. npr. i potomke nasiih neprijatelja, austrougarske vojske, od vucica do macuta sadA?

ako smo to razjasnili, onda je logicno da mi koji imamo unutrasnji poriv da budemo patriote, trazimo alternativu, a rusija je najveca zemlja na svetu, i nema sansi da se i takvoj zemlji usadi taj virus [autosovinizma, kazu neki] koji je nama usadjen, da nam se ogadi patriotizam - eto sada znas, rusofil, jer je najveca, a izgleda i najjaca ne samo po pitanju nuklearnog, vec i hipersonika

p.s. secate li se klecanja u usa, na intonaciju himne na utakmicama? to je u rusiji nemoguce

Poslednja izmena:
Da vidimo šta kaže drugarica Vikipedija.

Руска помоћ Србији у Првом светском рату била је помоћ Руске Империје Краљевини Србији у Првом светском рату. Сматра се једном од највећих и најзначајнијих помоћи Србији у ратном сукобу. Русија је пружила Србији политичку, економску и војну подршку. Из Царске Русије у Србију преко Дунава стизали су конвоји војне опреме, хране, људство и болничка опрема. Акције Русије су спасиле Србију од нестанка са политичке карте света и од окупације у првој години рата, а касније су потпомогле повећавање њене територије.
Ali ustvari Srbija je tad potpuno okupirana i da nije bilo Britanaca i Francuza stvarno bi nestala s političke karte. U doba Solunskog fronta Rusi su već sklopili mir s Austrougarskom i okrenuli se svojim problemima.

Inat prema zapadu je pravi odgovor.

Srbi su prgav narod preke naravi. Oni će uvek biti u zavadi sa svim svojim komšijama. I pošto smo geografski na zapadu, sa kojim se ne uklapamo, mi tražimo izgovor kako nas mrze i glorifikujemo istok.

Da smo na istoku, bila bi ista stvar, bili bi u zavadi sa njima pa bi glorifikovali zapad.

Tako da će Srbin da bude nakrivo nasađen gde god. Bitno je samo da je naopako i da je inat.

Back