bird again
Buduća legenda
- Poruka
- 42.378
Glasam za ludilo.
25% samo
25% samo

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Руска помоћ Србији у Првом светском рату
Pa sad.... kad su nam decenijama utucavali u glavu da smo braca, tada niko nije kvaliifikovao u fazonu "neki Rusi nam jesu braca, neki nisu"Dobro, to i nisu neki Rusi već Drugorusijanci.
Tihomir sve zna, on edukuje. On ne pitaPrimećujem da vi rusofili uvek ispadate iz neke istorije. Jeste bili zaleđeni u međuvremenu ili šta? Što ne pitate nekoga u kom ste sad veku?![]()

Па није баш тако. Руси су имали својих проблема, а из рата су изашли тек у марту 1918.Ali ustvari Srbija je tad potpuno okupirana i da nije bilo Britanaca i Francuza stvarno bi nestala s političke karte. U doba Solunskog fronta Rusi su već sklopili mir s Austrougarskom i okrenuli se svojim problemima.
Баш сам хтео да отворим темуUvek me je zanimalo šta nekoga tera da bude rusofil.
Пре сто година, што би рекли Амери "what have you done for me lately?"Da vidimo šta kaže drugarica Vikipedija.
Руска помоћ Србији у Првом светском рату била је помоћ Руске Империје Краљевини Србији у Првом светском рату. Сматра се једном од највећих и најзначајнијих помоћи Србији у ратном сукобу. Русија је пружила Србији политичку, економску и војну подршку. Из Царске Русије у Србију преко Дунава стизали су конвоји војне опреме, хране, људство и болничка опрема. Акције Русије су спасиле Србију од нестанка са политичке карте света и од окупације у првој години рата, а касније су потпомогле повећавање њене територије.
Dinaroidni gen. Zato bi trebalo da se isti malkice razredi i proredi. U stvari malo više.Inat prema zapadu je pravi odgovor.
Srbi su prgav narod preke naravi.
Pa sad.... kad su nam decenijama utucavali u glavu da smo braca, tada niko nije kvaliifikovao u fazonu "neki Rusi nam jesu braca, neki nisu"

To ko nas @Tihi nesto.Dinaroidni gen. Zato bi trebalo da se isti malkice razredi i proredi. U stvari malo više.

Типа ЈелцињNije to nikakvo rusofilstvo nego jednostavno mrznja prema Zapadu zbog devedesetih.
e to bi bilo zanimljivo videtiPa sad...
Kad bi naši drugosrbijanci izbegli u Rusiju (kako bi to tek bilo zanimljivo) isto bi i Rusi bili smoreni kakva su im braća Srbi..![]()
Што би било ко ишао у Руску вукојебину?Pa sad...
Kad bi naši drugosrbijanci izbegli u Rusiju (kako bi to tek bilo zanimljivo) isto bi i Rusi bili smoreni kakva su im braća Srbi..![]()
Nije to nikakvo rusofilstvo nego jednostavno mrznja prema Zapadu zbog devedesetih.
e to bi bilo zanimljivo videti

Rusi su nam uvek ili pomagali ili bili neutralni . Bombardovali i ubijali nas nisu nikad za razliku od vaših odvratnih Anglosaksa koji su to radili ne samo nama vec i polovini planete . Jedini u istoriji atomskim bombama spržili ljude, civile.Primećujem da vi rusofili uvek ispadate iz neke istorije. Jeste bili zaleđeni u međuvremenu ili šta? Što ne pitate nekoga u kom ste sad veku?![]()
Мајндфак што би се рекло.Odgovor je vise nego prost. Rusofili kroz Rusiju pokusavaju da rese neke svoje izgubljene bitke. Oni razmisljaju ovako, ako zapad podrzava Ukrajinu, a zapad je nas bombardovao, to automatski znaci da sam ja za Rusiju i da podrzavam sve sto Rusija radi Ukrajini. U poredjenju sa ovim sto Rusija radi Ukrajini, nas je NATO mazio po glavi i ljubio u ruke, ali to svakako ne sprecava Rusofile da dozivljavaju orgazme dok Rusija komada delove suverene drzave. A u svom slucaju, lokalni rusofili, istovremeno se itekako zalazu za medjunarodno pravo i postovanje granica.
Nemoguće. Probalo se više puta i samo odjednom kvrcne i podavimo i okupatore i aftošovene.Dinaroidni gen. Zato bi trebalo da se isti malkice razredi i proredi. U stvari malo više.
Glavni razlog mojih "antisrpskih" I "autošovinističkih" stavova. A da se seljakam odavde i potucam po svetu ko Cigan bogami neću."Rusofil" nije baš najzgodnija riječ- npr. ja sam unekoliko rusofil jer cijenim klasičnu rusku književnost i glazbu, a - manje važno- manjim sam dijelom i ruskoga podrijetla.
No oduran mi je ruski azijatski despotizam i imperijalizam, te velik dio pojava tipičnih za Ruse - mješavina agresivnosti, amoralnosti, lažne sentimentalnosti, brutalnosti, mesijanskog fanatizma, iracionalnost i ekscesno ponašanje koje oscilira između fanatizma i nihilizma.
Povijesno, na stranu 18. stoljeće i prije, Srbi su gledali u Rusima zaštitnicu kao pravoslavnu majku, iako su u praksi Rusi preferirali Bugare na račun Srba. U kulturi- književnost- Rusi su više ostavili traga u hrvatskoj književnosti od oko 1860. do 1990. (npr., hrvatski realizam 19. st., Krleža, Donadini, Kozarčanin ..Flaker kao stručnjak za rusku avangardu). Ruski emigranti su puno učinili za međuratnu Srbiju (Ostrogorski, Mošin, Tolstoj, Solovjev, ..), no nakon raskida s Kominternom to pada u vodu.
Još prije-komunistička revolucija je srušila srpsko-ruske pravoslavne veze jer su boljševici, ne samo Lenjin nego i Staljin, potpuno odbacivali srpski balkanski pravoslavni imperijalizam.
Ovi današnji "rusofili" su to u biti jer su globalno izgubili ratove za veliku Srbiju, pa kao nadomjestak drukaju za ruski šovinistički imperijalizam tipa "kad mi ne možemo, da bar veliki tata može". Drugi, vjerojatno jednako važan čimbenik je fantazijska projekcija kako će Rusi valjda doći do juga i vratiti Kosovo Srbiji, a i napraviti neku veću Srbiju.
I posljednji sloj je ono što bih nazvao zajednički pravoslavni kič uz lakirani bizantinizam i plačljivo grljenje čupavih popova te slinjenje političara izašlih iz škole ćirilične mitologije (ne pisma) i balkansko-osmansko-mongolske kulture burazerstva i sentimentalne amoralnosti.
Kako da ne. Rusija je ista, ako ne i gora, od SSSR. Sto ne maknu Lenjinov les, sto ne sklone petokraku sa kremlja? Ruska komunisticka anakonda, u nasem narodu poznatija kao "zastitnica pravoslavlja", danas unistava Ukrajinu uz pomoc hordi Vagnera i cecenskih dzihadista koji uz povike "Alahu Ekber" ubijaju nas pravoslavni narod po Ukrajini. A sve u svrhu odvracanja NATO od svojih granica. A u medjuvremenu, nakon napada na najbratskiju mogucu zemlju, Finska i Svedska usle u NATO i na tj nacin dodale jos 2000 kilometara granice izmedju NATO i Rusije. I sada ce kao da potpisu primirje i proglase pobedu tako sto ce uzeti neke 4 oblasti, za koje su pritom izgubili bar pola miliona vojnika i ubili jos toliko. SVO cirkuska predstava je jedan od najvecih poraza i promasaja crvene ekipe iz Kremlja.Staljin nije bio Rus. SSSR nije isto što i Rusija. Molim i drugi put.