Zašto mi ovde ne slavimo Dan pobede nego moramo za to da idemo u Rusiju?

A dušegupku jel priznaje? 🤔

1000003165.jpg

pa kad ne razumete geopolitiku ko onu stvar.... hrvatska je ostala cela jer su granicni gradovi bili veci i puni hrvata.
ni mi nebismo izgubili kosovo da su pec, djakovica, prizren bili puni srba ali naprotiv...siptari- bili su kompaktni i uz spoljnu granicu.
srbi su trebali da se nabiju u baranju istocnu slavoniju ,osjek i dubrovnik , kupe stanove ,traze pokrajine , pa bi potpuno drugacije bilo.
Eh da je babi ona stvar.

Нису на функцијама али су могли имати виђеније, паметније и национално свесније људе да их партизани нису побили.
Хрвати су знали да врх партије прича будалаштине и да је све привремено а Срби су чврсто веровали у сваку изговорену глупост.
Тако су поверовали да СР Хрватска припада њима колико и Хрватима. Сетили се деведесетих да праве аутономију.
Срби су као деца, лако их је преумити након што побијеш политички одрасле.
Nismo mogli dobit ništa,jer su Hrvati bili na funkcijama,a Srbi komunisti iz Srbije nisu mogli ni o Srbiji vodit brigu da je ne podjele na tri dijela.

Nismo mogli dobit ništa,jer su Hrvati bili na funkcijama,a Srbi komunisti iz Srbije nisu mogli ni o Srbiji vodit brigu ni o Srbiji da je ne podjele na tri dijela.
Нисте ни тражили. Моша Пијаде је једини заговарао српску аутономију у Хрватској. Човек Јеврејин и потпуно свестан потребе за
аутономијом након извршеног геноцида од стране хрватске државе. Онда су другови Хрвати нахушкали другове Србе на Мошу па
га оптужише за подривање братства и јединства. Помири се са чињеницом да смо за све што нам се догодило, што нам се догађа и тек ће нам се догодити једини прави кривци ми.

Нисте ни тражили. Моша Пијаде је једини заговарао српску аутономију у Хрватској. Човек Јеврејин и потпуно свестан потребе за
аутономијом након извршеног геноцида од стране хрватске државе. Онда су другови Хрвати нахушкали другове Србе на Мошу па
га оптужише за подривање братства и јединства. Помири се са чињеницом да смо за све што нам се догодило, што нам се догађа и тек ће нам се догодити једини прави кривци ми.
Jedva su nam i ćirilicu dali,a kamoli da nam daju autonomiju.I da smo tražili dobili bi onu stvar.
Ne krivim ni ja nikog drugog do nas,kako radimo tako prolazimo.

Jedva su nam i ćirilicu dali,a kamoli da nam daju autonomiju.I da smo tražili dobili bi onu stvar.
Ne krivim ni ja nikog drugog do nas,kako radimo tako prolazimo.
Стварање аутономних покрајина КиМ и Војводине била је одлична прилика да се тако нешто направи у Хрватској.
Српске заслуге су биле огромне и морали би их испоштовати да је било захтева.

То се дешава када се занемари употреба употреба старих добрих средстава за преваспитавање: пендрека, сузавца и водених топова.Данас сви хоће да буду фенси, а онолики пендреци стоје неупотребљени.

Rusi slave dan njihovog oslobodjenja.Nisu se istovremeno sve drzave oslobodile svapske vlasti.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Дан_победе

Нацисти су два пута капитулирали

Немачки представници су два пута потписали капитулацију. Прва капитулација са Савезницима је потписана у Ремсу 7. маја и ступала је на снагу 8. маја у 23:01 по средњоевропском времену. Овај датум се често назива Дан победе у Европи и у већини западних земаља. Јосиф Стаљин је касније био незадовољан овим догађајима, пошто је сматрао да предају мора да прими само изасланик врховне команде Совјетског Савеза и да буде потписано у Берлину и инсистирао је да је протокол из Ремса био само прелиминарни, а да се главна церемонија мора одржати у Берлину, где се тада налазио маршал Георгиј Жуков.

Наиме 9. маја 1945. (по московском времену) године совјетски маршал Жуков ратификовао је испред Савезника споразум о немачкој капитулацији, који је дан раније у име Нацистичке Немачке потписао немачки фелдмаршал Вилхелм Кајтел.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Дан_победе

Наиме 9. маја 1945. (по московском времену) године совјетски маршал Жуков ратификовао је испред Савезника споразум о немачкој капитулацији, који је дан раније у име Нацистичке Немачке потписао немачки фелдмаршал Вилхелм Кајтел.
Da.Rusi su 9. Maja '44-te godine usli u Berlin i zauzeli pola Nemacke i od tada se u Rusiji proslalja dan pobede nad fasizmom.U socijalisticko vreme kod nas je proslava bila oko 15 Maja.Posle Titove smrti,pele '80-te je to pocelo da se zapostavlja.

Наиме 9. маја 1945. (по московском времену) године совјетски маршал Жуков ратификовао је испред Савезника споразум о немачкој капитулацији, који је дан раније у име Нацистичке Немачке потписао немачки фелдмаршал Кајтел.
Tacno sam znao da je Kajtel tu umesao prste, jos od prvog filma sam znao da je spreman na sve...

Gledam sad onu gore temu s karikaturama pa sam video sliku koju je neki forumaš postavio u ovoj poruci:

https://forum.krstarica.com/threads...tira-memovi-2-0.915446/page-577#post-50942065

Pogledajte prilog 1725706

E sad, hajde da zanemarimo donji deo slike, nego u vezi gornjeg, tadašnjem predsedniku nije padalo na pamet da ide na proslavu u Moskvu nego se slavilo ovde. Stvarno - ovaj narod bilo da pričamo o Jugoslaviji ili Srbiji itekako se ima čime ponositi, a imali smo i ogromne žrtve u tom ratu, među najvećima u Evropi.
Zašto mi ovde i sada ne obeležavamo svečano Dan pobede? Zašto moramo ići u Moskvu za to?
zato sto je fasizam razvalila rusija

to je jasno svima nemoj se pravis grbav

Back