Šta ste danas jeli?

Ja jela ... "ovo"
Improvizacija pizze sa patlidžanom i paprikom.
Podloga je sa crnim brašnom.
pizzagotova.jpg

Ovo nije dobro pitanje za nas sto radimo po citav dan :-( Bila sam na 3 sendvica koja sam ponela od kuce. Zdrava, doduse, ali ipak sendvica. Ja cu se javiti za vikend, kada skuvam nesto cestito, a do tada cu uzivati u fotkama i receptima :-) Super su!

ovo jedemo sutra, pa sutra onda stizu i slike :D

400g suvog vrata
400g mozzarele
800g belog cureceg (moze i pilece) mesa

u vatrostalnu ciniju sloziti nasecen vrat preko belo meso, malo staviti vegete i soja sosa, pa narendan kackavalj i onda jos jedan krug peci na 180 stepeni poklopljeno pola sata i onada na 220 jos pola sata otkloljeno mmmmljaaaaac

attachment.php

Krompiri priblizno iste velicine, oljustite ih, zasecete i u zasecime ubacite tanke kriske crnog luka i kolutice sargarepe, sipate ulja, solite ( so, vegeta, biber), prekrijete kriskama slanine, dolijete vode (oko 200 ml), prekrijete folijom i pecete oko 1 sat, otkrijete i pecete dok ne porumeni krompir i ispari voda.

attachment.php

Zamutila sam testo od 3 jajeta, brasno i kisela voda, kao za palacinke, ali gusce, dodala 2 tikvice izrendane na krupno (posoljene i dobro ocedjene), 1 rendanu sargarepu, seckan crni luk, seckan persun, malo belog luka, so, vegetu, biber.Przila sam velike palacinke na teflonski tiganj.Sipala sam kutlacom i lepo rasporedila kasikom, da budu sto tanje.Ne prze se kao palacinke, vec na slabiju vatru.Ako vam je ringla najjaca na 3, przite na 2.
Na przene palacinke sam mazala kiselu pavlaku i rendala kackavalj, do pola i onda preklopila.Mogu i da se umotaju u rolat, a filujete ih sa cim zelite ili sa onim sto imate u frizideru.

attachment.php

Snicle od svinjskog mesa uvece tanko premazete senfom, posolite so, vegetu, biber, sipate malo zejtina i mleka.Sutradan ispecete na grilu.
Tikvice isecete na tanke kriske (5 mm) ispecete na grilu i prelijete sa prelivom ( glavica belog luka sitno naseckanog, sitno naseckan persun, na sitne kockice naseckan paradajz koji ste oljustili, soli, zejtina i vinskog sirceta dobro promesajte).

Nije valjda da samo mi jedemo ovih dana?
attachment.php

Punjena fasirana snicla i krompir pecen u rerni
Fil: Na zejtinu proprziti 2 glavice crnog luka (sitno seckani), 1 sargarepu rendanu na krupno i 150 gr seckanih sampinjona, dodati soli, vegetu, biber i 4 jaja, umucena viljuskom i sve uprziti.
300 gr mlevenog mesa, 1 jaje, sredina od hleba, so, vegeta, biber.Sve umesiti i podeliti na 3 dela.Otkinete tri komadica alu folije premazete ih zejtinom i na svako stavite po trecinu mesa, istanjite, stavite fil, urolate i sve lepo zamotate u foliju i savijete foliju sa strane.Rolate stavite u tepsiju u kojoj nalijete oko 250 ml vode i pecete u zagrejanu rernu oko 1 sat.Kad su peceni izvadite iz tepsije, sacekate da se malo ohlade i odmotate.Krompire ispecete u rerni sa dodatkom vode, ulja, soli, vegete i bibera.

Poslednja izmena:
attachment.php

Boranija sa mlevenim mesom
Ja boraniju kuvam oko 15 minuta, tako mi je lepsa.
U tiganj proprzim crni luk, beli luk, sargarepu, papriku, pa dodajem mleveno meso, proprzim i njega, dodam 1 soljicu pirinca i to proprzim.Prebacim sve u tepsiju, nalijem vode u koju se kuvala boranija, posolim, dodam vegetu, biber i malo crvenu mlevenu papriku i u rernu.Bude za 30 minuta i odozgo prelijem umucena jaja i jogurt.Vratim u rernu jos 10 minuta i klopa!:heart:

Spanac i kordon blu. A sto se tice spanaca. . . Najbolji sto sam ikad jeo/napravio. . . Letos kad sam bio u Budimpesti u Olimpiji dobio sam jelo sa spanacem i dok sam ga zagledao skontao sam da spanac nije seckan vec da je blenderom odradjen. Pre par nedelja sam ga pravio ali mi nije ispao nikako jer sam zaboravio da dodam melko ali bio je gust i onako lep na oko. Veceras sam ga pravio i dodao mleko kao sto treba i ispao je fenomenalno. Dakle, ko hoce da napravi spanac da se raspameti kad ga obari nek ga dobro ocedi i onda takvog nek strpa u blender i nek ga secka nekoliko minuta. Dok ne bude kao kasa, posle toga u tiganj i sta sve vec treba. . .

Back