Šta ste danas jeli?

Imamo negde temu o gurmanlucima... Izvući ću je pa napiši kako spremaš taj jezik.
Nije mi se dopalo kako mi je bio pripremljen... jednom (pa sam dobila kritiku kad sam to i rekla :sad2:).

ja obarim jezik i puno zeleni, lovorovog lista i bibera u zrnu zajedno..kad je skuvan, skinem opnu i isecem na medaljone.
sos pravim sa renom..
meso je jako mekano..ne znam sto ti se nije dopalo..nema nikakavuposebnu neprijatnu notu..:think:

Ako je bio vec ovaj recept za jezik - izvinite:(
Obaren jezik ocistiti od opne, iseckati ukoso na medaljone debljine prsta. Sloziti u vatrostalnu ciniju na cije dno je rasporedjen besamel, odozgo jezik, pa seckane pecurke, pa opet besamel, narendati dosta kackavalja i u rernu dok ne porumeni, to je najbolji recept za juneci jezik koji znam:)

Bas zato sto znam da se salis evo ti recept za Juneci jezik u sosu "A la alapaca"

Jezik se opere i stavi u vodu u koju se dodaje soli, paskanata, sargarepe, lorbera i sve se kuva.Ja ga kuvam u ekspres loncu, da skratim kuvanje.Kad je kuvan opere se hladnom vodom i oljusti kozica.Isece se na kriske i stavi u pleh, posoli se vegetom, zalije sa malo vode u kojoj se kuvao i metne u rernu na 225 stepeni.U tiganj se sipa ulje i iseckani crni luk, proprzi se, dodaju se svezi seckani sampinjoni i to se proprzi, dodaje se ispasirano povrce koje se je kuvalo sa jezikom, razredi se vodom iz lonca, prokrcka, dodaje se i kisela pavlaka, zacini po ukusu.Sav ovaj sos se prelije preko jezika, vrati u rernu jos 10 minuta da se zapece.
Ja sve ovo radim od djuture, zavisi koliki mi je jezik!:zplez:

Jezik moze i da se skuva na isti nacin, da se isece na kriske koje se pohuju (brasno, jaja, prezla) i savrseno idu uz tatar sos.

Juneca supa, musaka od pecenih paprika, paradajz salata. I kada mi se prispavala u po bela dana umesim i ispecem jos i banine, kao da se ne uspavam - a smotala vec 6 komada ...Stvarno necu vise, ovog puta odlucno ne slatkisima ;-(

Back