Sta sprecava vojsku Srbije da brani Sever Kosova???

Rotflajver

Zainteresovan član
Poruka
273
Eto pitanja, ko ima "veca ovlascenja"...ustav ili predsednik??? Zasto se nasa vojska samostalno ne odnosi prema tom pitanju... Postoje specijalne jedinice. Sad vidimo i korist od paravojnih formacija. Zasto neko sa oruzijem ne ucini nesto. Hocu da cujem sta ih to sprecava, da li Tadic, EU, SAD ili strah...Sta bi se desilo da vojska preuzme sever kosova???

Eto pitanja, ko ima "veca ovlascenja"...ustav ili predsednik??? Zasto se nasa vojska samostalno ne odnosi prema tom pitanju... Postoje specijalne jedinice. Sad vidimo i korist od paravojnih formacija. Zasto neko sa oruzijem ne ucini nesto. Hocu da cujem sta ih to sprecava, da li Tadic, EU, SAD ili strah...Sta bi se desilo da vojska preuzme sever kosova???

Они...

Svakako, nista dobro. Posledice po Srbiju bi mogle biti ogromne, a i ovako smo na dnu.
Jednostavno, vezane su nam ruke po Kumanovskom sporazumu i Rezoluciji 1244.
Ako cemo se drzati tih papira, koje smo sami potpisali, ostaje nam da se uzdamo u medjunarodne snage, civilne i vojne.
Eto, to je realnost.
A, naravno da bi voleli da je malo drugacije.

edit: Ipak, neko je, valjda juce, napisao... da se nekoliko stotina hiljada gradjana Srbije, u organizaciji drzave, pre svega, pojavi na ili pred sever KiM... nekome bi se onda, verovatno, oznojilo doope.

Poslednja izmena:
Neverovatno koliko trolova postvlja ista glupa pitanja...
Kao sto rekoh na sestrinskoj temi, napad na KFOR je napad na NATO, mislis li da je to dobro? Drugo, svi oni koji su priznali Ksovo kao drzavu, bi to smatrali napadom na drugu drzavu, da li je to pametno od Srbije? Trece, takav napad izazvao bi novi talas priznanja Kosova, pa mozda mu cak dalo i stolicu u UN, a onda mozemo obrisati doope parolama Kosovo je Srbija i sa rezolucijom 1244, da li je to pametno?
Pa nekad treba razmisliti o posledicama pre nego sto udaris nekog...

Svakako, nista dobro. Posledice po Srbiju bi mogle biti ogromne, a i ovamo smo na dnu.
Ako cemo se drzati tih papira, koje smo sami potpisali, ostaje nam da se uzdamo u medjunarodne snage, civilne i vojne.
Eto, to je realnost.

Ipak, neko je, valjda juce, napisao... da bi nenasilne metode od strane ogromnog broja gradjana, u organizaciji drzave, mogao da se pojavi na ili pred sever KiM... nekome bi se onda, verovatno, oznojilo doope.

Ja predlozih tako nesto, ali dzabe, nema ko to da organizuje
Silom ne mozemo nista, ali ima mnogo nenasilnih metoda pritiska

hm...ako su to ONI, zasto onda ne udjemo u NATO bog te mazo..pa ne mozemo da stojimo na sredini ni tamo ni tamo, ocerupace nas. Mora jedna strana da se odabere...Ako udjemo u NATO sigurno imamo vece sanse jer onda ispada da smo na istoj strani kao i Albanci. Mislim realno razmisljam... Ova depresivna politika tapkanja u mestu ne moze Srbiji da donese dobro, moze dobro da donese samo ljudima na vlasti jer se blize izbori. Sram ih bilo!!!!

Kao sto rekoh na sestrinskoj temi, napad na KFOR je napad na NATO, mislis li da je to dobro? Drugo, svi oni koji su priznali Ksovo kao drzavu, bi to smatrali napadom na drugu drzavu, da li je to pametno od Srbije? Trece, takav napad izazvao bi novi talas priznanja Kosova, pa mozda mu cak dalo i stolicu u UN, a onda mozemo obrisati doope parolama Kosovo je Srbija i sa rezolucijom 1244, da li je to pametno?

Upravo tako
Ta opcija za nas jednostavno ne postoji

Svakako, nista dobro. Posledice po Srbiju bi mogle biti ogromne, a i ovako smo na dnu.
Eto, to je realnost.

edit: Ipak, neko je, valjda juce, napisao... da se nekoliko stotina hiljada gradjana Srbije, u organizaciji drzave, pre svega, pojavi na ili pred sever KiM... nekome bi se onda, verovatno, oznojilo doope.

Nismo mi , izgleda taj naraod... trebalo bi da nas je jedan milion sad na obodu...
Ja sam , odma doso. evo me danas u Kursumliji , da sam blizu. Al koj sam ja moj... kad sam sam.

Namerno sam postavio to pitanje. Jer nije bas tako crno-belo. Postoje zemlje koje nisu priznale kosovo, to je prvo, drugo 1244 ne postuje ni KFOR ni Albanci, trece zar stvarno mislite da ne postoji resenje. Pa Srbi na Kosovu su se vec organizovali, treba samo ubaciti Srpske specijalce medju njih i eto...postoje mnoga resenja, to vojska zna...Ali na kraju se sve svede na dve opcije ili NATO ili borba za Kosovo.

hm...ako su to ONI, zasto onda ne udjemo u NATO bog te mazo..pa ne mozemo da stojimo na sredini ni tamo ni tamo, ocerupace nas. Mora jedna strana da se odabere...Ako udjemo u NATO sigurno imamo vece sanse jer onda ispada da smo na istoj strani kao i Albanci. Mislim realno razmisljam... Ova depresivna politika tapkanja u mestu ne moze Srbiji da donese dobro, moze dobro da donese samo ljudima na vlasti jer se blize izbori. Sram ih bilo!!!!

A gledaj sad bola u glavi:
- Zamisli da stvarno budete na istoj strani kao i Albanci?!?! Srbi i Albanci skupa?!?!
Kad hladno promislish to bi mu doshlo kao neko rjeshenje. Jedina falinka je sto u svetoj knjizi pishe da bi onda doshao sudnji dan, pa to dakle ne moze. U kojoj svetoj knjizi? Pa mora da ima neka, inache bi neko valjda pokushao da radi u pravcu tog rjeshenje do sada, neko kao recimo medjunarodna zajednica.

Ja predlozih tako nesto, ali dzabe, nema ko to da organizuje
Silom ne mozemo nista, ali ima mnogo nenasilnih metoda pritiska
E, to je pravi problem!!! To je sustina.
Vanredna sednica Skupstine morala je biti odrzana mnogo ranije, da se naciji obrati predsednik Republike,
i na osnovu informacija dobijenih zvanicnim i nezvanicnim kanalima, objasni narodu desavanja sa severa KiM.
Zatim, da jasno stavi do znanja da su nama vezane ruke po pitanju ingenencija oruzanih snaga tamo, ali da
ce Srbima sa tih prostora pomoci na sve nacine koji su, u ovom trenutku, prihvatljivi.
Ovako, salje se jedna neozbiljna slika zvanicnih vlasti...

Eto, to je realnost.

Srbija treba da povuce svoj potpis sa kumanovskog sporazuma jer ga druga strana ne postuje i krsi rezoluciju 1244

Takodje treba da proglasi pripadnike KFOR-a nepozeljnim na celoj teritoriji Srbije i da im se da rok za povlacenje.

Tako bi uradio pravi predsednik jedne nezavisne zemlje.

A mali kvislinzi marionete i domaci izdajnici ih ljube u dupe i klanjaju im se do poda i ubijaju srpski narod umesto njih.

Prvo se povuce potpis sa Kumanovskog sporazuma zbog njegovog nepostovanja kao i rezolucije 1244 od strane KFOR-a i otvorenog stavljanja na stranu separatistickog rezima u Pristini.

Zatim se KFOR-u da ultimatum od 7 dana da povuce sve trupe sa kompletne teritorije Srbije.

Nakon toga tretiras ih kao okupatore a svi znamo kako se tretiraju okupatori

Olovom u kalibru 7.65 milimetara

Vanredna sednica Skupstine morala je biti odrzana mnogo ranije, da se naciji obrati predsednik Republike,
i na osnovu informacija dobijenih zvanicnim i nezvanicnim kanalima, objasni narodu desavanja sa severa KiM.
Zatim, da jasno stavi do znanja da su nama vezane ruke po pitanju ingenencija oruzanih snaga tamo, ali da
ce Srbima sa tih prostora pomoci na sve nacine koji su, u ovom trenutku, prihvatljivi.

O tome ti pricam
Nema nikakve akcije kao odgovor na ovu krizu
A ima bar desetak potpuno nenasilnih metoda aktivnog pritiska kojih ja mogu da se setim, koji bi mogli da se primene
Siguran sam da predsednikom cuveni marketinski tim zna za njih a verovatno i za mnoge druge
U redu je sto priznaje da od primene sile nema nista.
Ali jos gore je sto se ponasa kao da ama bas nista drugo sem deklaracije i trcanja po svetu ne moze da se uradi

Srbija treba da povuce svoj potpis sa kumanovskog sporazuma jer ga druga strana ne postuje i krsi rezoluciju 1244
Takodje treba da proglasi pripadnike KFOR-a nepozeljnim na celoj teritoriji Srbije i da im se da rok za povlacenje.
Tako bi uradio pravi predsednik jedne nezavisne zemlje.
A mali kvislinzi marionete i domaci izdajnici ih ljube u dupe i klanjaju im se do poda i ubijaju srpski narod umesto njih.
Razumem ja tebe. Ali, kod tebe zelje preovladavaju realnost, ybg.

Upravo...:cool:

Eto, to je realnost.

U takvoj situaciji dovoljno je samo da se neko nakašlje, pa da stotinu hiljada ljudi navali preko granice...i eto ga novi rat.
To ni jedna država ne sme da organizuje...niti da omogući.

Ђубре што врши функцију председника је три дана ћутало док су шиптарчине покушале да преузму север КиМ рачунајући да ће све брзо да се оконча по систему "пој'о вук магарца". Његови послушници су истовремено искључивали микрофон свакоме ко је покушао да у скупштирни говори о Косову и Метохији. Тек када је онај народ доле одбранио своје овде се неко нашао позваним да изиграва државника.

Ти очекујеш да тако неко учини било шта значајно за Србе и Србију?

......
U takvoj situaciji dovoljno je samo da se neko nakašlje, pa da stotinu hiljada ljudi navali preko granice...i eto ga novi rat.
To ni jedna država ne sme da organizuje...niti da omogući.
Tacno je da rizici postoje, ali uz dobru organizaciju (koje nema ni na vidiku), nije nemoguce. :)
Uostalom, ne mora drzava, tj. njeni predstavnici da budu organizatori... ;)

Back