DarkMoon
Legenda
- Poruka
- 57.087
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I znaci, samo Novi Pazar ima svoje zahteve?Po tom konceptu, prelazna vlada bi sprovela sve nužne poteze za održavanje fer i slobodnih izbora.
To bi uključivalo i slanje Narodnoj skupštini predloge za izmene i dopune izborne zakonske regulative, koja bi, naravno, trebalo o njima da pozitivno odluči.
I znaci, samo Novi Pazar ima svoje zahteve?
Eto kako pises neistine, a posle ti krivo kad te neko razotkrije, jer samo jedan "univerzitet" navede.
Rekao si da svaki od univerziteta ima svoje zahteve. Pitala sam kakve i koji to univerziteti. Naveo si samo 1.Kerkyra, šta ti je? Zašto si nepristojna?
Kakve neistine?
Rekao si da svaki od univerziteta ima svoje zahteve. Pitala sam kakve i koji to univerziteti. Naveo si samo 1.
A to je jednina, a ne mnozina, dakle izmisljas.
Srbija u svojoj istoriji nikada nije živela u izobilju tako da kome ne odgovara što ne može "život na dugme" mora prvo da preispita želje i mogućnosti.Trebali SU ali NISU. I za to treba da odgovaraju.
Inace ako ti je promaklo mahom su ti 5.oktobarci i sad u vlasti, ovaj put zajedno sa onima iz 1990.tih.
Studenti ne treba da ciste Srbiju, tu se slazemo, to je zadatak mene i moje generacije. Ja to i ne sporim.
A sto se tice da ima svega, ima za neke, ali za mnoge nema. Inace to ti je varijanta stavis hipoteku na kucu, uzmes pare od kredita, i udri trosi na zabavu. Ali kad posle X godina, posto je kredit sa odlozenim vracanjem, dodju zelenasi po novac, bice kuku lele.
Nama jos nije stiglo kuku lele.
I sad se ja pitam koji ste to vi za koje ima i posla i kupiti, jer ja sam u padu sa standardom od 2008. do danas, a ubih se od posla u zadnje 2 godine. I stalno mi govore "spusti cenu, nemamo para" a sve cene oko mene odose u nebesa. Pa se pitam koji to vi zivite u izobilju kada mi ostali stiskamo kais? A isto sam se pitao i 1990-tih, i 2000-tih, a i sada.
Predlog odbijen jer to su krediti za opšte dobro, nisu diskreciona ministarska preusmeravanja EU novca sa elaboratom oko načina upotrebe u tamo neke privatne firme "jer minoistar smatra da je to bolje iako pare nisu njegove"Nego imam ja predlog, da svi vi sto vam je sad super lepo vracate Vuciceve kredite, kad vam vec tako dobro ide da vas je prosto sramota.
kako 5?A zašto ne izguglaš, umesto što me vređaš?
Ukucaš u gugl lepo zahtevi. Čak sam ti naveo i broj zahteva Novosađana (5).
Evo samo ukucaš i pogledaš i sama, npr. https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...je-pet-zahteva-studenata-koji-protestuju.html
Baš našao ko će ovo da kaže - prevario Indijance šarenim perlama za celo ostrvo i demokratski se hvalio "kako ga usralo sa nekim tamo budalama"
Sve je politika, svako ko kaze drugacije laze.Можда сам ја погрешно скапирао. Будући правници хоће 5. захтев и они "служе" опозицији. Остали студенти неће политику, хоће правду. Ја сад размишљам... ако хоћемо правду као и остали студенти кад тад захтеве морамо да преточимо у политику. Па јел тако?
pa bio onaj zahtev da se pusti rektorka od korupcije i par napadača iz Požege koji sebe nazivaju "beogradski studenti"Šta kako?![]()
ProGlas bi da zadrži monopol na uticaj na studente?O onome što se desilo u parlamentu sam (okvirno) bio obavešten i napisao sam da će se desili na Krstarici, dok su pokušavali da studente uvuku u celu priču, uključujući opstruisanje rada parlamenta. No, zažalio sam što možda nisam otvorio sasvim zasebnu remu o ovome (sad je, svakako, kasno).
No, da upozorim (one koji znam) da čitaju i prate Forum Krstarice — nešto vrlo neobično se sprema. U zadnjih nekoliko dana, pojavile su se neke vrlo neobične grupe ljudi. Oni će po modelu SNS plaćati dnevnice za učešće u akcijama u toku naredne sednice (sa instrukcijama da budu relativno istovetno obučeni, kako bi ih lakše prepoznali), u periodu između 7. i 13. marta. Biće navodno postavljeni i (počev od sutra, dakle) šatori, sa pićem, hranom i muzikom uz praktično celodnevne aktivnosti tj. celodnevno „pumpanje“, (navodno) radi podrške studentima (i bez ikakve veze sa studentskim organizacijama).
Skrećem pažnju javnosti foruma na ova vrlo neobična dešavanja. Ako i čujete da se nekakav novac deli, čak i ako bi vam baš zafalio, najpametnije vam je da se klonite toga. Ako želite da uđete u tu priču, uradite to, ali ne radi para, već da ih raskrinkamo i vidimo šta se to dešava. Ukoliko neko ima neke dodatne informacije (makar bile i nepotvrđene glasine, iz druge ruke) ali ne želi da piše javno po forumu koji svi čitaju, neka mi se javi u privatnoj poruci (obećavam da ću pratiti sve molbe da se informacije ne šire i, naravno kao i uvek do sada, kao i u ovoj objavi, zaštititi i izvor).
Ono što svakako jeste plan jednog dela opozicije jeste da se sa radikalizacijom (koja je nominalno bila predložena za period nakon 15. marta) već krene sada. Jedan od najradikalnijih aktera su patkari (tj. Zeleno-levi front, ZLF), kao i Koalicija NADA. Oni žele dizanje tenzija do 15. marta, čime odmažu studentima koji imaju planu da održe najveličanstveniji skup u istoriji Beograda (i to miran, naravno). Ovo pišem između ostalog zato što postoje neke glasine, neću da napišem ništa preciznije da ne ispadne da kao Precednik zastrašujem ili se igram gluvih telefona, da nas čeka bukvalno haos u Beogradu.
Postoji izuzetno veliki pritisak na studente da se doda jedan novi zahtev ili preciznije rečno, da studenti Beograda dodaju 5. kao 5. zahtev formiranje prelazne vlade. Po toj ideji, na velikom skupu 15. marta bi studenti izneli zahtev o tome da parlament izabere tu prelaznu vladu, čiji bi jedini zadatak bio da se izvrše vanredni izbori na svim nivoima, krajem aprila ili početkom maja, sa slobodnim uslovima. Mislim da većina forumaša nije upućena u izuzetno veliku kompleksnost studentskih plenuma, zato što je svaki, otprilike, priča za sebe. Plenum Pravnog fakutleta Univerziteta u Beogradu se među studentima generalno smatra, da se tako izrazim, leglom opozicije. Plenum Pravnog se pre par dana sastao i službeno je izglasao podršku zahtevu o formiranju prelazne vlade. Veći deo studenata će stati iza Filozofskog fakulteta, koji je ovoj grupaciji ljuta opozicija i koji će se najoštrije suprotstaviti pokušajima politizacije protesta i umetanja političkih zahteva.
Ono što deluje za sada, okvirno govoreći, jeste da se opozicija nameračila da maksimalno iskoristi ove proteste i da će na tome kontinuirano raditi sve do 15. marta, kada će jedan deo studenata, okupljen oko Pravnog fakulteta, istupiti sa političkim zahtevima. Taj deo studenata je, moguće, začetak formiranja novog političkog pokreta, koji će obezbeđivati kontrolore na sledećim izborima, za koje se ta struja nada da će se desiti već sada, pre juna ove godine. Najradikalniji elementi u opozicionim krugovima (patkari i pojedine struje u nacionalnim demokratama) žele da se izvrši maksimalan pritisak i da se iskoristi planiran ogroman broj ljudi za 15. mart (donje cifre, najskeptičnije projekcije, idu čak do 200 hiljada ljudi) kao sredstvo društvenog pritiska, jer se smatra da policija neće baćati suzavac i primenjivati drakonske mere kao što su policija i hapšeja kada bude bila suočena sa možda i do pola miliona ljudi na jednom mestu. I da u najmanju ruku opozicija uspe da na taj način možda ne baš da preuzme proteste direktno, ali da profitira nad njima. Sa druge strane, deluje da Vučić priprema scenario za predstavu obojene revolucije i da zato i sam dovlači veliki broj ljudi u Beograd, pod izgovorom podrške studentima i studentskim zahtevima. Ono što je vrlo neobično jeste da misteriozne grupe povezane sa vlastima nemaju planove za 14. mart, što kao da deluje da se vlast sprema za scenario uvođenja vanrednog stanja pre 15. marta, čime bi najavljeni skup bio otkazan. Ako je to cilj, naravno.
U svakom slučaju — svi su se sjatili da zaskoče studentima na grbaču. Nadam se da nisam u pravu i da kraju, prosto, neće biti ništa. Ali, po svemu što čujem, sve zvuči na jedan vrlo haotičan scenario. Kolege i koleginice forumaši, budite upozoreni i podelite što je više moguće informacija.
da se oženiš pa je politika ona narodnaSve je politika, svako ko kaze drugacije laze.
Pod slobodom medija podrazumevaš da svi bespogovorno izveštavaju kao Danas, N1 i Nova S? Ko vas Drugosrbijance ne zna skupo bi vas platio.treba tražiti da pre izbora bude 3 do 6 meseci slobode medija...sa mnogo debata i jednakog predstavljanja svih koji će učestvovati na izborima..i treba tražiti ukidanje govora mržnje radi diskreditacije političkih protivnika...ukidanje govora mržnje na političkoj sceni je trebalo tražiti još onda posle onih ubistava u Ribnikaru i Duboni
I pedercine i sve neki glavati.Svaki derpe je
nažalosr grupa gradjana IV stepen nije nadležna niti u Ustavu postoji takva odredba a biće da ni Zakon navedenu formu ne poznajePo tom konceptu, prelazna vlada bi sprovela sve nužne poteze za održavanje fer i slobodnih izbora.
To bi uključivalo i slanje Narodnoj skupštini predloge za izmene i dopune izborne zakonske regulative, koja bi, naravno, trebalo o njima da pozitivno odluči.
ako misliš da je lako biti derpe zezno si seSvaki derpe je
Jesi clan MOBE?Tako da, narode, mi nemamo opoziciju. Najbolje sto imamo je MOBA, i moja zamerka svim politickim faktorima koji misle dobra Srbiji je sto se nije vec napravio plan STA KO I KAKO posle pada bande. To vec sada mora da postoji dogovoreno i isplanirano - sta se radi 5 min posle TRENUTNKA 0, sta sat vremena, sta 6 sati posle, sta 24h posle, koji je redosled hapsenja, gde ce biti smesteni, timovi za ispitivanje uhapsenih, ko ce sta da radi, koje zakone treba odmah doneti itd itd itd
dosta sa zavidnom ljubomoromI pedercine i sve neki glavati.
U Americi uopšte nije moguće biti primljen u Bar (advokatska komora), ili biti njen član ukoliko je neko eksponent stranog uticaja, mnogi advokati su se gadno opekli uzimajući novac za lobiranje iz inostranstva, samo mu objave disbarred for conflict of interest, case closed.Али будући правници су, сложили смо се негативци у целој причи. Дакле опет ништа од праведне Србије коју хоће студенти.
kolko je to u parama?Jesi clan MOBE?
Ja jesam, barem formalno.
Ljubomorandosta sa zavidnom ljubomorom
neko ide laktom, neko dupetom i ko će to da menja? studenti? ne bato, oni mogu samo da izaberu model
0 dinarakolko je to u parama?![]()
Onda morate ponovo da radite prugu, tunele i auto puteve jer su lošeg kvsliteta. Imate vremena do kraja života posle deca nek nastave gde vi stanete.Srbija u svojoj istoriji nikada nije živela u izobilju tako da kome ne odgovara što ne može "život na dugme" mora prvo da preispita želje i mogućnosti.
Rešenje naravno uvek postoji. Evo ja ne želim nikom da naudim u nadi da imam puno para pa igram LOTO i ne žurim nigde.To je jedini način da stekneš a da druge ne ojadiš sve ostalo su laž i prevara.Jasno sam povukao crtu da kad dodje momenat pripadajućeg mi blagostanja poznajem samo one koji su mene poznavali dok sam bio u škripcu.
Predlog odbijen jer to su krediti za opšte dobro, nisu diskreciona ministarska preusmeravanja EU novca sa elaboratom oko načina upotrebe u tamo neke privatne firme "jer minoistar smatra da je to bolje iako pare nisu njegove"
Žao mi je ako ste 2008-me bili jedna od takvih firmi.