ŠTA SE DEŠAVA?! Drama u Nemačkoj: Za nekoliko dana UMRLO 6 POLITIČARA iz krajnje desničarske stranke AfD i to pred izbore

Koliderka AfD-a Alis Vajdel nije se trudila da uguši spekulacije, ponovo objavljujući tvrdnju penzionisanog ekonomiste Stefana Homburga da je broj smrtnih slučajeva kandidata „statistički gotovo nemoguć“.

MISTERIJA SMRTI NEMAČKIH POLITIČARA Šestorica preminula u samo nekoliko dana, TEORIJE ZAVERE se šire poput požara: "Tragedija im donosi glasove"​

Stranka AfD izjavila je da će sprovesti dalje istrage kako bi razjasnila situaciju.

Policija je potvrdila prirodne uzroke smrti za većinu kandidata.

Zbog smrti AfD kandidata poništeni glasački listići​

CIA snajka?
Gde su sada dežurni forumski rusofobi sa onim
svojim čajevima i ispadanjima kroz prozor?

Kako znaš da je CIA?

Možda je baš FSB kako bi preko tebe i sličnih optužio zli zapad? Jer oni svakako na vlast ne mogu da dođu, ali mrtvi mogu da budu od koristi za antizapadnu propagandu.
Pa CIA je odbrambeno humanistička organizacija a to mi vrlo dobro znamo, a i šire.............
Tako da je sigurno KGB. :lol:
Neumorno spinuješ i dalje kao da USAID nije propo :per:

Ma smešno mi, kada u Rusiji umre neki funkcioner ili vojnik , čak i matori koji su duže bolovali od raka, uvek ih je KGB izbacio kroz prozor
a i ove nemce izgleda isto rešio KGB hehe a i Epstajna i Princezu Dijanu i bambija sve zli KGB. :lol:

Pa CIA je odbrambeno humanistička organizacija a to mi vrlo dobro znamo, a i šire.............
Tako da je sigurno KGB. :lol:
Neumorno spinuješ i dalje kao da USAID nije propo :per:

Ma smešno mi, kada u Rusiji umre neki funkcioner ili vojnik , čak i matori koji su duže bolovali od raka, uvek ih je KGB izbacio kroz prozor
a i ove nemce izgleda isto rešio KGB hehe a i Epstajna i Princezu Dijanu i bambija sve zli KGB. :lol:
Uzmi u obzir da diskutuješ sa nekim ko ovde piše i ovakve stvari…

Da nam nije NATO-a na ovim prostorima da nam lupa vaspitne, satirali bi se od ubijanja. Ratovi ne bi prestajali.

Pogođene su i druge stranke​

Osim toga, glasnogovornik državnog izbornog direktora objavio je da su i kandidati iz drugih stranaka i udruga birača umrli nakon što su nominirani za izbore. Do ponedjeljka je poznato deset smrtnih slučajeva, od kojih su četiri uključivale AfD.
U Hellenthalu u regiji Eifel, na primjer, umro je kandidat na lokalnim izborima Karl Reger iz Stranke zelenih . U Bad Münstereifelu, kandidatkinja SPD-a , Eleonore Jüssen, više se ne može kandidirati na izborima, kako je grad objavio.

Broj umrlih nije značajno povećan​

Budući da lokalne izbore u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji neovisno provode odgovarajuće općine, ne postoji obveza prijavljivanja takvih slučajeva državnom izbornom službeniku. Stoga nije dostupan potpuni pregled. Međutim, nema dokaza da se broj smrtnih slučajeva značajno povećao.

https://www.zdfheute.de/politik/deu...ndidaten-kommunalwahl-nrw-wahlzettel-100.html

Sjeverna Rajna-Westfalija je najmnogoljudnija savezna država u Njemačkoj. Preko 18 milijuna ljudi na površini kao pola Srbije.
128 izbornih okruga, stotine kandidata, netko će i umrijeti.
Znači obična statistika objašnjava ove smrti. Razočaran sam, očekivao sam neku ozbiljnu zaveru protiv kandidata AfD.

Back