Neko je napisao da je biber sprej nelegalan, greška.Spada u D kategoriju kao sredstvo za samoodbranu, isto kao i elektrošoker, i ima ga i u military shopu, a i preko KP ali ga slabo tamo postavljaju jer je velika mogućnost da bi naručivali i nezreli klinci pa bi ga koristili za zajebanciju.I jedno i drugo se koristi u cilju samoodbrane, a ako te slučajno zaustavi policija i legitimiše, po zakonu moraš prijaviti ako imaš nešto od takvih sredstava kod sebe.Ali kao što rekoh, to je sve legalno.Što se noževa i skakavaca tiče, to je malo škakljivija tema jer nož je nož, koje god dužine bilo sečivo, i može naneti smrtonosne povrede.To ni ženama ne bih preporučio, a nije ni za klince.Šoker je dobar u bliskom kontaktu ako do toga dođe, ne treba se bojati da će i osobu udariti strujni udar jer su slabe šanse za to, a biber sprej koji se uglavnom može naći u prodaji je takođe do nekih pola metra do metra razdaljine dobar.Naravno, treba uzeti u obzir i da vetar iz kontra pravca ne dopre u oči i nos osobe koja ga koristi, a i treba ga u takvim slučajevima nositi u lako dostupnom džepu, a ne u nekim torbicama ili gde god odakle je teže dohvatiti sprej.Obično svako sprej ima neki zaštitni poklopac koji se lako podigne prstom pa se nakon toga sprej aktivira, ali u svakom sluičaju, treba biti oprezan zbog mogućeg vetra iz suprotnog pravca da ne bi oboje "podelili dozu".Ne znam koja mu je cena u military shopu, nisam odavno gledao, ali znam lika sa KP koji prodaje, cena mislim da je bila oko 700 dinara kad sam zadnji put gledao.