"Šta, nećeš da ga pogledaš?"

Nije to za šalu. Preporučio bih biber sprej ili suzavac. Nož ne iz razloga što se može završiti katastrofalno po nju ili njega. Što se tiče samoodbrane, MMA bi joj najbolje legao, mada može i krav maga, samo što nema baš svugde. Dobri su i grapling sportovi gde je konstantno kontakt kada se vučete, gurate, valjate po betonu.
Nema tu valjanja i guranja ,odmah se udara i onesposobi napadac ,to je cilj a ne razvlacenje .

kid gtfo GIF
Ih sto je mala djubre .

Немам бибер, имам прави.
Била сам у тим ситуацијама два пута, усред дана оба пута.
Једном врео, летњи дан, сунце упржило, нико не би ни помислио да би се неко баш тада усудио. Тип на бициклу за мном и тек када смо били у истој равни сконтала сам да вози једном руком и има откопчане панталоне. Нешто је мрмљао али је то било већ скоро пред мојим улазом па сам га искулирала и скренула. Нисам се снашла. Боље да сам га гурнула са оног бајса. Тада сам сконтала шта значи К на бициклу :lol:
Други пут сам се враћала с посла, исто дан , око 3, идем малим уским улицама кроз центар и иза чујем кола како се споро, једва крећу. Онај осећај да неко тражи бр., кућу па је баш успорио. Када ми се приближио, спустио прозор и опет иста сцена. Исто неки у фазону "види га...". Рекох- нема шта да се види и продужила. Уопште се нисам уплашила. Мислим да су они безопасни. Опасни ништа не причају, само те шчепају.
Ово може бити трауматично једино некој девојчици. Ми најбоље да се спрдамо у тој ситуацији.

1. Da li ako te neko drži i prineseš mu šoker, da li smo provodni, kada smo tijelo uz tijelo - pa prenosi li se i na mene ?
Koliko daleko možeš biti za šoker da nekoga onesposobiš u samoodbrani?

2. A bokser ono što se drži u skupljenoj šaci? To je malo rizično, jer ja ne bih da dođe do kontakta. Manja mi je šansa.

32cba2c0704e0ea2.jpg

3. A i koliko je bezopasno nositi čakiju? Znam da su mi neki drugari savjetovali da nosim, ali da treba paziti kakva je itd, pa sam odustala
140631923_3167928056767300_3344376722061335365_n-600x600.jpg

4. A za suzavac - pročitala sam da se prodaje neki što ima domd do 4m? Da li je to realno? Ili trebaš bti jako blizu i uperiti u oči i usta, tj na sluzokožu?

1. Da li ako te neko drži i prineseš mu šoker, da li smo provodni, kada smo tijelo uz tijelo - pa prenosi li se i na mene ?
Koliko daleko možeš biti za šoker da nekoga onesposobiš u samoodbrani?

2. A bokser ono što se drži u skupljenoj šaci? To je malo rizično, jer ja ne bih da dođe do kontakta. Manja mi je šansa.

Pogledajte prilog 1157694

3. A i koliko je bezopasno nositi čakiju? Znam da su mi neki drugari savjetovali da nosim, ali da treba paziti kakva je itd, pa sam odustala
Pogledajte prilog 1157695

4. A za suzavac - pročitala sam da se prodaje neki što ima domd do 4m? Da li je to realno? Ili trebaš bti jako blizu i uperiti u oči i usta, tj na sluzokožu?
Nismo provodni jer je tako konfigurisano. Nisu to šokovi tako jaki da te ubiju, osim ako nisi srčani bolesnik pa dobiješ infarkt.
Mora biti ostvaren kontakt da bi elektrošoker radio.

Već sam ti napomenuo da izbegavaš hladna oružja jer ako ne umeš da ih koristiš, obiće se tebi o glavu.

Biber sprej: https://www.militaryshop.rs/kategorija-proizvoda/taktika/suzavac-biber-sprej/
Elektrošokeri: https://www.militaryshop.rs/kategorija-proizvoda/taktika/elektrosokeri/

Neko je napisao da je biber sprej nelegalan, greška.Spada u D kategoriju kao sredstvo za samoodbranu, isto kao i elektrošoker, i ima ga i u military shopu, a i preko KP ali ga slabo tamo postavljaju jer je velika mogućnost da bi naručivali i nezreli klinci pa bi ga koristili za zajebanciju.I jedno i drugo se koristi u cilju samoodbrane, a ako te slučajno zaustavi policija i legitimiše, po zakonu moraš prijaviti ako imaš nešto od takvih sredstava kod sebe.Ali kao što rekoh, to je sve legalno.Što se noževa i skakavaca tiče, to je malo škakljivija tema jer nož je nož, koje god dužine bilo sečivo, i može naneti smrtonosne povrede.To ni ženama ne bih preporučio, a nije ni za klince.Šoker je dobar u bliskom kontaktu ako do toga dođe, ne treba se bojati da će i osobu udariti strujni udar jer su slabe šanse za to, a biber sprej koji se uglavnom može naći u prodaji je takođe do nekih pola metra do metra razdaljine dobar.Naravno, treba uzeti u obzir i da vetar iz kontra pravca ne dopre u oči i nos osobe koja ga koristi, a i treba ga u takvim slučajevima nositi u lako dostupnom džepu, a ne u nekim torbicama ili gde god odakle je teže dohvatiti sprej.Obično svako sprej ima neki zaštitni poklopac koji se lako podigne prstom pa se nakon toga sprej aktivira, ali u svakom sluičaju, treba biti oprezan zbog mogućeg vetra iz suprotnog pravca da ne bi oboje "podelili dozu".Ne znam koja mu je cena u military shopu, nisam odavno gledao, ali znam lika sa KP koji prodaje, cena mislim da je bila oko 700 dinara kad sam zadnji put gledao, a šoker oko 1.100.

Šoker, bokser...Uvek sa mnom .
Skakavac..
I da , trenirala sam jedno vreme karate , ali nebitno .
I da, volim noću da lunjam sama , obično to i radim.
Da se bojim , ne bih , ali ipak
dobro je imati nešto kod sebe.
Drangulijice, koliko je pametno nositi noz ne znam.
Ne bi bilo prvi put da perverzno eurokontinentalno krivosudje procjeni da se netko "pretjerano" branio i posalje ga u zatvor.
Tu je anglosaksonski common law daleko bolja stvar, pogotovo u Americi u onim saveznim drzavama sa "stand your ground zakonima".
Drugim rijecima, u Europi je kada ti upadnu provalnici u kucu najpametnije bjezati, zbog toga sto imas dvije mogucnosti:

a) biti ubijen od strane provalnika
b) zaglaviti dugotrajan zatvor zbog toga sto si se po misljenju suda pretjerano branila

dok u Americi u drzavama sa "stand your ground" doktrinom imas pravo zveknuti lopove koji su upali u susjedovu kucu.

Kod nas bi te za to valjda osudili na 30 godina.

Što se noževa i skakavaca tiče, to je malo škakljivija tema jer nož je nož, koje god dužine bilo sečivo, i može naneti smrtonosne povrede.
Noz iako sasvim legalno mozes naruciti ispada da je neka zakonska siva zona.
Cuo sam za slucajeve da ih je policija oduzimala.
Razmisljao sam si naruciti Ka-Bar tanto, ne lovacki vec onaj kratki za samoobranu, ali zbog cijele te price o oduzimanju sam odustao.

KB1254_2.jpg

Искрено, не бих се усудила да носим нож. Свесна сам да нисам јака и имам утисак да би био употребљен против мене.
Али зато брзо трчим :lol: тако да спреј купује време.

Али такође, имам утисак да бих се претворила у звер да видим напад на дете. Ту сам убеђена да бих скочила на нападача.

Искрено, не бих се усудила да носим нож. Свесна сам да нисам јака и имам утисак да би био употребљен против мене.
Али зато брзо трчим :lol: тако да спреј купује време.

Али такође, имам утисак да бих се претворила у звер да видим напад на дете. Ту сам убеђена да бих скочила на нападача.
Elektrosoker je super stvar, a 100% legalan.
Bivseg tetkinog muza su u ZG u tramvaju stresli neki klinci, kaze da je pao kao klada i nema sanse da se u iduce dvije minute dignes.

Neko je napisao da je biber sprej nelegalan, greška.Spada u D kategoriju kao sredstvo za samoodbranu, isto kao i elektrošoker, i ima ga i u military shopu, a i preko KP ali ga slabo tamo postavljaju jer je velika mogućnost da bi naručivali i nezreli klinci pa bi ga koristili za zajebanciju.I jedno i drugo se koristi u cilju samoodbrane, a ako te slučajno zaustavi policija i legitimiše, po zakonu moraš prijaviti ako imaš nešto od takvih sredstava kod sebe.Ali kao što rekoh, to je sve legalno.Što se noževa i skakavaca tiče, to je malo škakljivija tema jer nož je nož, koje god dužine bilo sečivo, i može naneti smrtonosne povrede.To ni ženama ne bih preporučio, a nije ni za klince.Šoker je dobar u bliskom kontaktu ako do toga dođe, ne treba se bojati da će i osobu udariti strujni udar jer su slabe šanse za to, a biber sprej koji se uglavnom može naći u prodaji je takođe do nekih pola metra do metra razdaljine dobar.Naravno, treba uzeti u obzir i da vetar iz kontra pravca ne dopre u oči i nos osobe koja ga koristi, a i treba ga u takvim slučajevima nositi u lako dostupnom džepu, a ne u nekim torbicama ili gde god odakle je teže dohvatiti sprej.Obično svako sprej ima neki zaštitni poklopac koji se lako podigne prstom pa se nakon toga sprej aktivira, ali u svakom sluičaju, treba biti oprezan zbog mogućeg vetra iz suprotnog pravca da ne bi oboje "podelili dozu".Ne znam koja mu je cena u military shopu, nisam odavno gledao, ali znam lika sa KP koji prodaje, cena mislim da je bila oko 700 dinara kad sam zadnji put gledao.

Razmisljao sam si naruciti Ka-Bar tanto, ne lovacki vec onaj kratki za samoobranu, ali zbog cijele te price o oduzimanju sam odustao.

KB1254_2.jpg
Kao što sam napisao, nošenje noža bilo koje, pa makar i "legalne" dužine je veoma diskutabilno i nije poželjno.Jeste efektivnije u samoodbrani, ali pošto su naši zakoni takvi kakvi jesu, možeš nahebati taman i da ga nisi upotrebio u nužnoj odbrani, pa čak i ako jesi a bila je nužna odbrana.To važi i za teleskop palice, mada je to mnogo manje zlo i mnogo manje opasno, jedino ako udariš nekog u slepoočnicu pa da neko podlegne povredama.Zato su bezbolnije opcije sprej i šoker.Taman da se napadač privremeno onesposobi dok žrtva pobegne ili se skloni na neko bezbedno mesto.Poznavanje nekih "borilačkih veština" nije neophodno, jer su one uglavnom neefikasne u uličnim borbama, ali par poteza koji lako mogu onesposobiti napadača, bez upotrebe navedenih sredstava ili u kombinaciji sa njima, to nije loše znati.Samo treba biti svestan spreman da se odbraniš, ne treba se plašiti, a ne treba ni gajiti neke prevelike nade da si neki supermen, jer to niko nije.U svakom slučaju, treba biti uvek spreman na neočekivane situacije i da se u njima snađeš i izađeš neozleđen.Ti razni klipovi na YT gde se pokreti izvode sporo u svrhe treninga, to je sve glupost i ne može se porediti niti iskoristiti u realnim situacijama.Realnije bi bilo upoznati te "polaznike" i trenirati ih da se snađu u takvim situacijama kako da se najlakše odbrane, i pobegnu što pre sa lica mesta, jer je neverovatno glupo forsirati neke poteze gde se braniš od napada nožem ili pištoljem, gde postoji realna opasnost da žrtva izgubi život zbog neke budale, lopova, narkomana ili koga god već.Znači, treba biti svestan i spreman da se predvidi neka određena opasnost i reaguje adekvatno i na vreme, bez razmišljanja.Ali istovremeno i da ne dovedeš sebe u situaciju da te posle taj napadač tuži za nanete povrede, ako se uspešno odbraniš od njega.Jeste to lakše reći ili napisati nego doživeti u realnom životu, ali ako se već neko nađe u situaciji da se npr. vraća kući noću iz druge smene, ili sa neke žurke, proslave, svakako treba biti priseban i spreman na sve moguće situacije.

KB1254_2.jpg
Ово је тачно али постоје форе за провлачење, рецимо кажеш да га носиш на или са одржавања и оштрења или да си га тек купио.
Ја већ 7-8 година имам карамбит на преклоп с двоструким отварањем али ме још увек нису зауставили с њим. Практична стварчица, занимљива и лака за руковање, а теже је повредити се њим него конвенционалним сечивима. Плус, има додатак за кажипрст који може да се користи као боксер.

Ово је тачно али постоје форе за провлачење, рецимо кажеш да га носиш на или са одржавања и оштрења или да си га тек купио.
Ја већ 7-8 година имам карамбит на преклоп с двоструким отварањем али ме још увек нису зауставили с њим. Практична стварчица, занимљива и лака за руковање, а теже је повредити се њим него конвенционалним сечивима. Плус, има додатак за кажипрст који може да се користи као боксер.

Pa moze biti da ovisi i o okolnostima u kojima je pronadjen.
Ne vjerujem da bi ti ga oduzeli ukoliko bi te zaustavili u po dana na ulici, ili da je vidljivo da ides u lov, ali da se nalazis u nekom okruzenju gdje je puno ljudi, plus alkohol u igri, tipa neki koncert i sl. pa da upadne murija, tesko da ti ga ne bi oduzeli.

Мени се десило да сам преко огласа купила бајонет. Договор за преузимање је био пре посла. Узела то јутро, ставила у торбу и заборавила, ионако ми је увек тешка.
А у току дана ишла у Покрајински секретаријат где на улазу има она трака да се остави торба и скенира. Како сам ушла, тако се сетила шта ми је у торби.
И оном на улазу треп-треп, извините ја имам бајонет у торби :lol:
Он као, хајде уђите :lol:

Pa moze biti da ovisi i o okolnostima u kojima je pronadjen.
Ne vjerujem da bi ti ga oduzeli ukoliko bi te zaustavili u po dana na ulici, ili da je vidljivo da ides u lov, ali da se nalazis u nekom okruzenju gdje je puno ljudi, plus alkohol u igri, tipa neki koncert i sl. pa da upadne murija, tesko da ti ga ne bi oduzeli.
Не бринем се, не купујем скупе колекционарске или висококвалитетне примерке па да могу да ме оштете превише ако ми икад буду одузели, само купим нови.

Back