sta mislite o vegetarijanstvu

• Začetnik teme Začetnik teme mima2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim bash na to shto pishe.
Da ne koriste mozak u pogreshnom pravcu, ne bi bilo ratova, bombi, zagadjenja, bolesti itd. I zbog toga mislim da Iwanov argument nije bash neshto.
Vidish, funny!, tebi je ok da pojedesh prase, a nije ti ok da jedesh machke. Dok Kinezima jeste. I Italijanima. Razlichiti narodi jedu razlichite zhivotinje. Negde se zhivotinje muche do smrti da bi se jele, jer se smatra da to poboljshava seksualnu moc. I nije uopshte stvar da mi mozhemo obnoviti koda shta hocemo [shto i nije istina], vec je poenta da zhivotinje ne treba muchiti, da i one imaju pravo da zhive svoj zhivot, jer samo taj jedan imaju. Vecina mesa koje ljudi jedu ne potichu od zhivotinja sa pashnjaka, shume itd. vec iz klanica, gde se one drzhe u krajnje nehumanim uslovima. Npr. krave tamo zhive jako kratko, stalno su prikljuchene na aparate i kada posle par godina crknu [ili iznoshene koke nosilje], to meso se proda nekim vecim kompanijama, kao shto je Mek Donalds.
To nije zhivot. I to nije sloboda, biti zatvoren u klanici. KO hoce, mozhe da pogleda Earthlings, da vidi kako to zapravo izgleda. ;]

Ono oko planete sam rekao zato sto si OMASILA temu... A ti si ta koja je pocela malopre da prica kako ne znamo ni da pricamo o temi. Mislim zamisli ti to...:roll:
Ali ipak svi jedu zivotinje, zar ne? Zar ima neke velike razlike oko macaka i prasica koje je vredno spominjanja ovde? Ne, to je sve meso... A tema je o vegeterijancima.
Svaka zivotinja se mcui pred smrt samo zavisi, neka vise neka manje...
Domace zivotinje mozemo obnoviti zato sto ih mi i uzgajamo i nemaju nekog veceg neprijatelja osim naravno ljudi.
A ti sad mislis da ce jedan covek koji ne jede meso promeniti nesto? Da, hoce, promenice svoje zdravlje npr... A pola vegeterijanaca nema pojma o tome vec samo jednostavno prestane da jede meso i gubi sve ono zdravo iz sto se moze dobiti iz njega.

I, da, funny, nadam se da cesh jednog dana nauchiti da uvazhish drugachije mishljenje od tvog i da znash da iskazhesh svoje bez vredjanja.
Necu se puno obazirati na tvoju uvredu, ali ovo je forum, prichash i komunicirash sa ljudima, bez bilo kakvog vredjanja i netolerancije. Hvala.

Ja nisam vredjao vec sam rekao kako jeste... A ti sledeci put nemoj pricati nama da masimo temu kad i ti sama to radis!
Ono nije ni bila velika uvreda...cekaj dok me upoznas, a nadam se da neces...ciaaao.:bye:

nisam sigurna ali mislim da postoje tri vrste vegetarijanaca:
1. oni koji jedu samo voce, povrce i tako te biljke:)
2. oni koji jedu biljke i jaja
3. i oni koji pored biljaka i jaja jedu i mlecne proizvode tj. sve osim mesa
4. oni koji jedu i biljke i jaja i mlečne proizvode, ali i meso; takav sam ja vegeterijanac.

Svaka zivotinja se mcui pred smrt samo zavisi, neka vise neka manje...
nije istina. kokoškama kad otkineš glavu one nastave blesavo da trče i onda se opušteno sruše.
što kažu, ko muva bez glave.

Mislim bash na to shto pishe.
Da ne koriste mozak u pogreshnom pravcu, ne bi bilo ratova, bombi, zagadjenja, bolesti itd. I zbog toga mislim da Iwanov argument nije bash neshto.
Kreptoman - Ja bih, veruj mi, vishe volela da ne sedim na ovoj stolici, da kompjuteri ne postoje i da je Zemlja lepa i chista kao nekaga. Ali, uvek postoji ali. ;]
Vidish, funny!, tebi je ok da pojedesh prase, a nije ti ok da jedesh machke. Dok Kinezima jeste. I Italijanima. Razlichiti narodi jedu razlichite zhivotinje. Negde se zhivotinje muche do smrti da bi se jele, jer se smatra da to poboljshava seksualnu moc. I nije uopshte stvar da mi mozhemo obnoviti koda shta hocemo [shto i nije istina], vec je poenta da zhivotinje ne treba muchiti, da i one imaju pravo da zhive svoj zhivot, jer samo taj jedan imaju. Vecina mesa koje ljudi jedu ne potichu od zhivotinja sa pashnjaka, shume itd. vec iz klanica, gde se one drzhe u krajnje nehumanim uslovima. Npr. krave tamo zhive jako kratko, stalno su prikljuchene na aparate i kada posle par godina crknu [ili iznoshene koke nosilje], to meso se proda nekim vecim kompanijama, kao shto je Mek Donalds.
To nije zhivot. I to nije sloboda, biti zatvoren u klanici. KO hoce, mozhe da pogleda Earthlings, da vidi kako to zapravo izgleda. ;]

sto znaci da si skapirala poentu mog posta, sto dalje znaci da ili ne citas ili ti iq nije bas jaka tacka, sto dalje znaci da smo zavrsili ovu raspravu...
pozdrav..

Da, vecina vegeterijanaca ne gleda zdravlja vec zheli udariti kontru onima koje zhivotinje muche.
Ali ima onih koje gledaju zdravlje, takodje.
Ne jedu svi zhivotinje.
Ja, kao shto sam napisala, izbacila sma prvo zbog zdravlja a onda i zbog muchenja.
I josh uvek niko nije napisao neki argument protiv. Sve se svodi samo na zhelju za jedenjem mesa, niko nema neshto zbog chega bi se meso nuzhno trebalo jesti, jer se sve mozhe naci u biljkama... Jes! :)

da sednesh i ucish?

mozda kod tebe, nije da si uspeo nekad da dash dobar argument. ali kod argumentovanog razmisljanja ne sme "da izleti".

Ne vredi, premali mi nivo inteligencije, nece nista da ostane u glavi...

Ja nikad ne dajem argumente, ja lepo dodjem i pocnem da pricam sta hocu bez imalo razmisljanja... Zasto bi neko davao argumente? Pfff...
118jfqq.gif

Mada moram priznati da ja nisam ni tebe nekad video da za nesto dajes argumente...a ni da imas nesto mnogo znas.:think:

odgovor je:
i
- zato i necesh razumeti sta je argument.

A i tebi je premali nivo inteligencije i ne razmisljas uopste? To ti pricam...primetio sam i to.:)

Ali, ja znam sta je argument samo ga ne koristim...

Kao sto moj drug razume engleski, ali ne umem nista ni da napise ni da kaze.

@Mima

Piletina... MESO!:p

P.S. Samo za Wild i Shushu --->
29y2gye.gif
ajde bernarde, brani se.

Poslednja izmena:

Back