Šta mislite o sebi?

Pa ne znam šta bih mislila o sebi, pošteno. Ništa što bih rekla ne bi bilo nešto specijalno. Usta moja hvalite me, to je glupo, a da kritikujem sebe to mi se ne dopada. Izabirem srednji put :)

A ozbiljno, nije mudro donositi sudove o sebi.
Ajd da budemo iskreni, svi mi volimo da pisemo i govorimo o sebi, a dobra stvar na forumu je sto ti drugi mogu dati neki savet,
ovakva vrsta tema je kao ona vrsta terapija gde ljudi sede uokolo i pricaju o sebi.
Da nisi htela nista da napises onda ne bi napisala “nista”.
No- ne moras napisati nista ako zaista ne zelis. Izborje tvoj.

Ja sam skeptičan prema statistikama.
Uostalom gde se školovao taj "naučnik"?
Nije mogao neśto drugo da posmatra?

Naučno dokazano je da seljana u Beogradu kad ima keš u rukama telefonira sa terase "da svi čuju", medjutim kad nema para prvo ode na X lokaciju i odatle pokušava da iskamči.
Slušam ove kučkare sve isti razgovori kod moje zgrade, a kad su kod svoje oće da budu centar sveta jer imaju iljadarku dve pa im Pentagon nije ravan
Ako smo skepticni prema naucnicima, zasto bi verovali tebi? Jel tvoja definicija "seljane" i "kuckara" dokazana kategorija (posto je meni nepoznata) ili je tvoja percepcija? I sta je problem u citavoj situaciji? To sto tebi smeta iloi je neka materijalna ili neka druga steta nacinjena?

sto se statistike tice, postoji "medijan" tj sredisnja tacka, i onda su neki ili pametni iznad proseka ili glupi iznad proseka, posto je sama sredisnja tacka jako mala, tako da je tehnicki gledano zapravo tesko biti prosecan.

Isto, takoreći nismo ni za rac, ali barem smo filmofili i knjiški moljci. :D
Vidim sebe u ovoj kategoriji no ne mislim da "nisam ni za rac", no i filmofili i knjiski moljci imaju svojih sposobnosti koje su cesto vrlo korisne.
Vezba stvara savrsenstvo, Michael Jordan je bio poprilicno netalentovan kosarkas, izbacivali su ga iz vise klubova, u poslednjem klubu pre nego sto je postao profesionalac treneru je bilo zao da ga izbaci pa ga je drzao na klupi, no Jordan je bio jako uporan ivezbao je svaki dan i po 12 sati nekad i vise.
Vezba cini savrsenstvo. inace istrazivaci su kod Jordana i drugih profesionalnih kosarkasa utvrdili da oni imaju isti nivo stresa na utakmicama i kad su pod pristiskom/stresom kao i uslovno receno "normalni" ljudi- razlika je sto su oni naucili da se nose s tim.

Samosazaljenje je najgora ljudska emocija, verovatno najstetnija, kladio bih se da upropasti vise zivota od mrznje.

Pogledajte prilog 1637390
Svako od nas je individualan. Vaspitanje, funkcionalnost porodice i spoljni uticaji prave od nas zadovoljne ili nezadovoljne osobe.

Da li mislite da ste srećna osoba koja uspešno rešava probleme? Možda o sebi imate negativnu sliku?

Ili verujete da ste prosečna osoba koja ima svoje uspone i padove?

Šta mislite o sebi?

Foto: Pixabay com
Na glavno pitanje sam odgovorio, sad na ostala...

Da li mislite da ste srećna osoba koja uspešno rešava probleme?
2 in 1 pitanje, 3 in 1 odgovor :)
mislim da sam zivotno nesrecan, licno srecan, a bavim se resavanjem problema - to mi je uza specijalnost :)

Možda o sebi imate negativnu sliku?
Sramota me da priznam kakvu sliku imam o sebi. Verujem da nije negativna. Samo koja?

Ili verujete da ste prosečna osoba koja ima svoje uspone i padove?
prosek nisam, to je sasvim sigurno (i empirijski utvrdjeno), a uspone i padove.... to kroz ceo zivot i kao na onim ekstremnim toboganima, polako se penjes, a onda ludilo brzina, zavijutci, naglavacke, levi deo na desno desni na levo, gde je sad gore a gde dole, pa si doli pa si gori, pa na kraju tresnes i zavrsis na dnu pa se opet polako penjes pa tako u krug vise puta pa na razlicitim toboganima.

poslednje pitanje u prethodnom odgovoru.

:namcor:
D88-Rq-Qn-Xo-AAp7-JN-2.jpg

Da, to je u psihologiji dobro poznati Daning-Krugerov efekat, takođe naučno dokazan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger_effect
za onaj prvi deo bih se slozio za ovaj drugi po opisu bas i ne bi. Posto se sindrom bavi ovim prvima ovi drugi su samo napomenuti ali ne bas i pokriveni, i ja to ne bih zvao skromnost nego bas onako kako je napisano - da imaju tendenciju da podcenjuju svoje sposobnosti - to nije isto sto i biti skroman. Sa trece strane mislim da cak i ako se pogleda kao skromnost to je samo spoljno vidjenje, unutrasnje vidjenje je potpuno drugacije i drzi se za sebe. Na tu temu opaska jednog mog litvanskog prijatelja (jako inteligentan lik) pricamo nesto a on kaze: Stupid would not notice, smart would not tell. To me je probudilo da za neke stvari pogledam drugacijim ocima.

Mislim da sam promašaj majke prirode. Što zahvaljujući sebi, što zahvaljujući okolini. Kalirao sam na svim poljima: školi, sportu, fakultetu. Bolje što nemam porodicu, samo bih unesrećo druge.
Za mene je promasaj onaj koji moze da radi a nece,takođe neko ko se drogira,kocka i ko je alkoholicar.A i ti ljudi imaju prostora da se promjene.Ako sebe gledas u negativnom svjetlu,postoji velika mogucnost da ces zbog nedostatka vjere u sebe,neces se pokrenuti i uciniti nesto od svog zivota. Ma koliko mali uspjeh bio,bitan je za tebe.

Back