Šta mislite o sebi?

Džudi S

Domaćin
Moderator
Poruka
4.961
happy-725815_640.jpg
Svako od nas je individualan. Vaspitanje, funkcionalnost porodice i spoljni uticaji prave od nas zadovoljne ili nezadovoljne osobe.

Da li mislite da ste srećna osoba koja uspešno rešava probleme? Možda o sebi imate negativnu sliku?

Ili verujete da ste prosečna osoba koja ima svoje uspone i padove?

Šta mislite o sebi?

Foto: Pixabay com

Mislim da sam sasvim prosečna osoba koja je bila perfekcionista na poslu, i koja želi da bude perfekcionista u hobijima. Tužna sam kada me lome neka sećanja a opet i srećna kada se nešto lepo dogodi nekoj bliskoj osobi.

O sebi mislim da imam i mane i vrline i više volim kada o meni pričaju drugi ljudi. Objektivniji su.

Jako tesko pitanje, i poprilicno velik teritorij za pokriti,
Uvek se mucim da kazem nesto o sebi, pre neki dan je bila neka anketa i nisam mogao da odgovorim koje su moje 3 glavne karakteristike licnosti.
No, iz onoga sto mogu da "vidim" o sebi, poprilicno sam kontradiktorna osoba- u nekim stvarima sam dobar u nekima los, negde imam poprilicno samopuzdanja, a u nekim stvarima imam i blagu anksioznost, imam empatiju prema drugima, ali sam i poprilicno egoistican.
Dobra stvar je sto sam davno svatio da niko nije savrsen, pa me moje mane ne bacaju u bedak.
Mozda moja specificnost je da sam od nekad emotivne osobe posta mozda i preterano logican. i na ljudske odnose u neku ruku gledam kao racionalnu i logicnu zagonetku, i mozak mora stalno da mi radi. Radio sam Myers-Briggs test vise puta, i zaista je bilo konzistentnosti- u periodu od nekoliko sem jedanput sam uveg dobija rezultat: INTP, ciji nazi jeste "logicar" i zapravo prepoznajem mnoge svoje osobine- ukljucujuci i losu koncentraciju.
Generalno, zadovoljan sam sa samim sobom.Poprilicno zadovoljan, sa ostatkom sveta- ne bas.

Ima, ja mislim da sam prosečna osoba.
Bas se ne bih slozio, stekao sam poprilicno dobro misljenje o vama kao o izvanrednoj osobi s mnogo kvaliteta, najveca mana vam je sto ste cesto iracionalni (po mom misljenju). Bez uvrede, no ponekad se nasmejem vasim zakljuccima.
Vise se trudite oko drugih nego oko sebe, to je zaista retka karakteristika, pogotovo na internetu.

Dugo vremena sam imao problem sa samopouzdanjem i samopostovanjem.Niko nam pomoci ne moze,ako mi necemo sebi.
Rekao bih da imam samopostovanja a samopouzdanje da mi je na dovoljnoj razini.
Vjerujem u to da ce se s vremenom povecati.
O sebi mislim prije svega da sam covjek sa vrlinama i manama i mislim da niko nije savrsen.Spreman sam na sve sto mi donosi sutra i spremnost da se nosim sa tim na zdrav i ispravan nacin.

Back