Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juce je kuhinja sredjivana detaljno i danas mi se nije prljala niti jedna tacnica...NArucili smo od Mamacite tri razlicita meksicka jela a napravila sam samo zelenu salatu sa cerijem...koji mi je preseo btw.jer je gospodin konstatovao da kosta kao kokain i jedno tri puta to pomenuo uz rucak.:evil:

Juce je kuhinja sredjivana detaljno i danas mi se nije prljala niti jedna tacnica...NArucili smo od Mamacite tri razlicita meksicka jela a napravila sam samo zelenu salatu sa cerijem...koji mi je preseo btw.jer je gospodin konstatovao da kosta kao kokain i jedno tri puta to pomenuo uz rucak.:evil:

pa i nije mu neko poređenje, svi kažu da kokain nikad nije bio jeftiniji :zcepanje:

ja sad kuvam pasulj za sutra, uredno koristila pretraživač teme da proverim da li dobro radim...

....uz šta spremaš te njoke....
ja sam sama pravila testo za njoke i uspelo mi je, prvi put i prvi put uspesno !
ako hoces, dacu ti recept koji je, znaci danas proveren :D
skuvane njoke sam redjala u vatrostalnu ciniju zajedno sa sampinjonima i seckanom slaninicom, to zalila mesavinom : pavlaka, mleko, zacini.Odzgo narendas kackavalj I tako se krckalo u rerni.
Medjutim, sampinjoni su pustili dosta vode a glad nas je naterala da jelo vadimo pre nego sto je sva isparila. Sledeci put cu da stavim vec spremljene sampinjone.

ja sam sama pravila testo za njoke i uspelo mi je, prvi put i prvi put uspesno !
ako hoces, dacu ti recept koji je, znaci danas proveren :D
skuvane njoke sam redjala u vatrostalnu ciniju zajedno sa sampinjonima i seckanom slaninicom, to zalila mesavinom : pavlaka, mleko, zacini.Odzgo narendas kackavalj I tako se krckalo u rerni.
Medjutim, sampinjoni su pustili dosta vode a glad nas je naterala da jelo vadimo pre nego sto je sva isparila. Sledeci put cu da stavim vec spremljene sampinjone.

....ovo baš zvuči ukusno....ja te njoke u svom životu nisam probala...kakvo je
to testo..ono sa krompirom ili klasično....:think:

sa krompirom.
Kupila sam jednom gotove zamrznute njoke i postupila po uputstvu i bilo je odvratno : njoke su bile gnjecave i pored kuvanja i krckanja u rerni. Uzas.
Medjutim, moj dragi mi je probio glavu o famoznim njokama koje je on tamanio dok je bio u Becu i cak mi je doneo odatle i specijalnu modlu za pravljenje njoki. Te njoke koje ja pravim nisu kao obicne, tj kao one sto ima da se kupe niti kao one o kojima uglavnom govore recepti.
Kada se zamesi testo (ako hoces recept za testo reci), stavi se na lonac u kojoj kljuca voda posebna, ne znam kako bih je nazvala, ali ajde, "modla" koja izgleda kao mala tepsijica sa rupicama. Testo se posebnom spaklicom pritiska preko te modle i njoke kroz te rupice padaju direkt u vodu i kuvaju se. Tako da te njoke nisu uobicajenog oblika, vec mnogo manje, neke su crvaste, neke male kuglicaste, zavisi od duzine kad se prelomilo testo koje prolazi kroz modlu.

Ne mogu da opisem ukus kad sam probala ! Njoke su same klizile preko grla, ma nisam ih ni zvakala ljudski.

kolicina testa je za 4 osobe, ili za dvoje za 2 dana :mrgreen:

2 veca krompira se u ljusci obare, oljuste i u dubljoj ciniji ispasiraju kao za pire.Doda se oko 20 gr maslaca i jedno jaje i sve lepo sjedini. Zatim dve solje za belu kafu brasna ( ja sam imala samo ostro, tip 400 i ispalo je savrseno) i prstohvat soli i to se mesi sve dok ne pocne da se lepi za ruke, ne moras da preterujes sa mesenjem da testo ne bude tvrdo. Ja u toku mesenja nisam uopste dodavala brasno ( jer nisam imala vise :D ) tako da sam testo radila sve dok nije pocelo da se mnogo lepi.

Na lonac sa kipucom vodom (u koju si stavila zejtin i so) poklopis neko rende, neko sa krupnim okruglim rupicama, stavis komad testa na rende i pritisnes necim tako da testo prodje kroz rupice pravo u vodu.

Mesas povremeno te njoke dok se kuvaju i izvadis, ocedis i u vatrostalnoj ciniji kombinujes sa kojim god umakom hoces, vazno je da na vrhu bude narendan kackavalj. I gurnes u rernu.

pa i nije mu neko poređenje, svi kažu da kokain nikad nije bio jeftiniji :zcepanje:

ja sad kuvam pasulj za sutra, uredno koristila pretraživač teme da proverim da li dobro radim...
Ja zaista ne znam cenu kokaina al predpostavljam da je to komparacijski zgodno za nesto sto prilično košta... Elem, ne odustajem od čerija kolika god da mu je cena... Kad već i onako koku ne konzumiram:)

Ja zaista ne znam cenu kokaina al predpostavljam da je to komparacijski zgodno za nesto sto prilično košta... Elem, ne odustajem od čerija kolika god da mu je cena... Kad već i onako koku ne konzumiram:)

Ma ne znam ni ja, ni približno, moj najveži greh su bile cigarete:D
Samo se tako priča, da je sad jeftina droga, i da je zato sve više narkomana..
Što sve nema veze sa čeri paradajzom, naravno da ćemo da ga kupujemo:heart:
ja sam danas uživala u grčkoj salati, isto sam kupila te skupe, luksuzne stvari:paradaz, papriku i krastavac i to je tako lepo mirisalo na leto kad smo izneli činiju na sto:heart::zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back