Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jao, našla sam recept i stvarno je u sitna crevca i što je najogre isto sam ja tražila recept jer sam odlučila da skuvam pasulj, to je bilo pre nekoliko meseci i od tada još se nisam nakanila : I
umreće mi dragi od gladi, komšinica je u pravu

jao, našla sam recept i stvarno je u sitna crevca i što je najogre isto sam ja tražila recept jer sam odlučila da skuvam pasulj, to je bilo pre nekoliko meseci i od tada još se nisam nakanila : I
umreće mi dragi od gladi, komšinica je u pravu

....eto, sad fino sve po receptu i nema greške....i samo da ti naglasim
pošto se ništa ne podrazumeva...pasulj se kuva bar dobra dva sata, ne
može to onako začas....:ok:

ma da, ja volim kada je dobro skuvan, skoro pa raskuvan, ne volim kada su onako živkasta zrna...
e to ću u subotu ili nedelju
i samo jedno pitance, klasična zaprška je kada propržim brašno na malo ulja, ili?

ma da, ja volim kada je dobro skuvan, skoro pa raskuvan, ne volim kada su onako živkasta zrna...
i samo jedno pitance, klasična zaprška je kada propržim brašno na malo ulja, ili?

...ovako, veče pre nego što misliš da ga kuvaš, lepo operi pasulj, pa ga stavi
u neku šerpu i preli hladnom vodom..neka stoji do ujutro....onda ujuto, prospeš
tu vodu...pa staviš da se kuva, i opet prvu vodu kad provri prospeš, pa naliješ
TOPLOM vodom....onda sve kako piše u receptu....
...klasična zaprška za pasulj je....u šerpicu sipaš ulja onako da bude pola prsta
npr., iseckaš 2 čena belog luka sitno, pa čim počne da se prži, dodaš dve kašike
brašna i pola kašike aleve paprike....kad počne da se prži...sipaš i pasulj
koji vri...i to je to...isključiš ringlu...i gooootovoooo.....:super:

...prijatno...:heart:

..... zaprska !

Kad hocu intenzivan tradicionalni ukus, onda prvo zagrejem papriku, tek odna dodam beli lukac, i dooooobro pazim da to ne pregori !!!!!!
Ako hoces da celu pricu "zagustis", onda mora i brasno..... sto licno ne ljubim :(

jos ovo:
pasulj ce svakako da se brze skuva ako nabubri preko noci, kao i vecina zitarica koje se spro kuvaju.
Nema razloga bacati vodu kada prokljuca

ja hoću da skuvam pasulj, čorbast, lep, al ne znam ni kako ni koje meso da kupim
znam da su najbolja suva rebra al šta ako ne mogu da ih nadjem, šta još ide u pasulj od mesa?
U pasulj ide sve od mesa...
Ja lično volim da dodam domaću kobasicu... može i:suva rebra, kolenica, debreciner, slanina, šunka, suvi vrat... ma sve... šta imaš to dodaj...
Naravno ne mislim zajedno...;)
Ja svaki put stavim nešto drugo pa pasulj onda ima drugi šmek... ;):D

Malo ulja, beli luk(ja koristim onaj iz kesice:rumenko:), malo brašna i alevu papriku... i dodaš u pasulj...;)
Prosto ko Pasulj...:mrgreen:

tara znam da sam zakasnila ali za neku drugu priliku recept za batakenožem malo odstraniš kožicu od mesa,i onda između mesa i kožice stavljaš masu od utopljenog hleba u mleko,2 čena sitno seckanog belog luka,soli,bibera,i jedno jaje,i time se puni,stavi u rernu i zapeče...

Tumačenje kuhinjskog recepta jedne plavuše

Ponedeljak
Evo završio se medeni mesec i smestili smo se u naš novi dom. Vrlo je zabavno kuvati za Ivana. Danas sam napravila predivan kolač po ovom receptu. "Umutite 12 jaja odvojeno." No, kako nisam imala dovoljno posuda, morala sam pozajmiti nekoliko iz komšiluka da bih umutila sva ta jaja. Kolač je ispao super.
Utorak
Hteli smo voćnu salatu za večeru. U receptu je pisalo: "Poslužite bez ičega." To sam i uradila. Skinula sam odeću sa sebe. Ali, Ivan je doveo nekog prijatelja na večeru. Nikad nisam videla tako začuđena lica kada sam poslužila salatu.
Sreda
Odlučila sam danas poslužiti pirinač po receptu koji glasi ovako: "Potrebno je dobro pranje pre stavljanja pirinča u vrelu vodu." Tako sam ugrejala vodu, okupala se, pa tek onda stavila pirinač da se kuva. Nije mi jasno bilo zašto sve to, jer pirinač nije imao nimalo bolji ukus.
Četvrtak
Danas je Ivan tražio salatu. Probala sam novi recept. Glasi ovako: "Iseckajte sve sastojke i onda pospite po listovima zelene salate sat vremena pre no što je poslužite". Morala sam otrčati do maminog vrta. Posula sam salatu po listovima i čekala tu sat vremena da je pas ne pojede. Ivan je navratio i pitao da li se osećam dobro. Ne znam zašto.
Petak
Danas sam našla jednostavan recept za kolačiće koji kaže ovako: "Sastavite sve sastojke u činiju i dobro izmešajte, i to je to". Kada sam to uradila, otišla sam do mamine kuće. Verovatno nešto nije u redu s receptom, jer kada sam se vratila kući, smesa u činiji je izgledala isto.
Subota
Ivan je danas bio u kupovini i doneo je kokošku. Zamolio me da je sredim za nedelju. Nisam bila sigurna kako se kokoške oblače nedeljom, ali sam našla jednu preslatku haljinicu i male cipelice. Izgledala je preslatko, ali kada ju je Ivan vidio, izišao je iz kuhinje brojeći do 10!
Nedelja
Danas su Ivanovi roditelji došli na večeru. Htela sam napraviti pečenje, ali sve što smo imali u zamrzivaču bio je hamburger. Tako sam ga stavila u rernu i podesila kontrole na pečenje. Mora da nešto nije u redu s rernom, jer je na kraju pečenja opet ispao hamburger!

Da se malo nasmejemo dok kuvamo...:hahaha::hahaha:I ja sam plavusa...:zper:

Ja sinoc spremila slane pogacice da sin ponese u skolu jutros ,za uzinu...Ostalo je i meni i cerki za dorucak...Dok je rerna vruca iskoristih da napravim i tortu sa jabukama...Jabuke oljustila,isekla na kolutove..Tepsiju podmazala uljem poredjala kolutove jabuka u debljem sloju(sto ih vise stavite lepse je) i dobro ih posecerila,posula jednomkesicom vanilinog secera...To se pece dok jabuke dobro ne omeksaju.U medjuvremenu umutite koru,ja sinoc imala samo 3 jaja,prvo belanca i 3 kasike secera,dodati zumanca,i 2 ravne kasike brasna...Inace pravim sa 6 jaja,tj 3 cela jajeta i 3 belanca,a ostatak od 3 belanca iskoristim da umutim sam sa uspinovanim secerom...Sinoc posto nisam imala dovoljno jaja,stavila sam slag...Tortu prevrnete na tacnu tako da jabuke budu odozgo,a one budu ukusne i kao karamelizovane od secera...
Za rucak cu da spremim pire krompir i snicle od mlevenog mesa i supicu...Torta je za desert...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back