Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sitno isjeckaj bijelog luka, dodaj u to maslinovo ulje i pesun. Batake malo rasjeci i napuni sa tom smjesom i onda ih povegeti. Dobiju super aromu od bijelog luka. Peces u rerni, sa krompirom, u koji takodje mozes dodati bijeli luk. Jos supica i salata i super rucak, ali pod uslovom da volis bijeli luk.:super:

hvala, probaću ovo, samo nešto ne volim peršun preterano, pa možda njega izbacim...

Sitno isjeckaj bijelog luka, dodaj u to maslinovo ulje i pesun. Batake malo rasjeci i napuni sa tom smjesom i onda ih povegeti. Dobiju super aromu od bijelog luka. Peces u rerni, sa krompirom, u koji takodje mozes dodati bijeli luk. Jos supica i salata i super rucak, ali pod uslovom da volis bijeli luk.:super:

ne.
pod uslovom da tvoja okolina hoce da te trpi u svom prisustvu posle pojedenog rucka :mrgreen:

Bila bih zahvalna kada bi i neko objasnio kako se cisti skusa. Posto ribu obozavam, ali skusu jos nisam pravila. Przila bih je.:think:

Skusa bas i nije za przenje, vise je za to da je nafilujes zacinima iznutra i spolja, premazes maslinovim uljem, poklopis folijom i peces u rerni, ali ne dugo, dvadesetak minuta. Ako se przi zna da bude gorka , suva i cudnog mirisa. Lepa je i ako se sprema na zaru pa se pre toga premaze maslinovim uljem, belim lukom i sl.

Najvise volim przenu skusu, ili pecenu na rostilju, bez nekih zacina...Kao i bilo koju drugu ribu, uostalom.

Bez marinada, belog luka, limuna, persuna i ostalih dodataka i eksperimenata, a mrrrzim maslinovo ulje.:sad2:

Obozavam ribu i jela bih je svaki dan 3 puta dnevno, ali cim je nesto dodato od zacina ja je ne jedem.

Sve ostal volim da jedem na najraznoraznije nacine, al ribu ne.

Ja danas punjene krompire, nasla sam recept na netu.
Skuvam 4-5 krompira, isecem ih na po 2 dela, zatim uzmem jedan deo, kasikom izvadim sredinu. Tu sredinu izmesam sa seckanim pecurkama i opet vratim u krompir. Zatim u posebnoj posudi izmesam pavlaku i rendani kackavalj, premazem krompir i stavim u pecnicu jos 10-ak minuta. I tako sa ostalim krompirima. Videcemo sta ce ispasti... :D

Dobra stvar, u Ameriki imas u skoro svakom restoranu, a zove se "skin potato"

ja se jos oporavljam od rucka
sacuvao sam butkicu od dve godine stare sunke i dodao jedan suvi papak, sareni paselj, pa na corbasto :)
stqavio sam za svaki slucaj u prvu vodu jednu kesicu caja od kamilice, kako mi se pasulj ne bi "daleko" cuo ;)

otislo vise od pola lonca, a lonac je kao onaj za otkuvavanje vesa :D

ja se jos oporavljam od rucka
sacuvao sam butkicu od dve godine stare sunke i dodao jedan suvi papak, sareni paselj, pa na corbasto :)
stqavio sam za svaki slucaj u prvu vodu jednu kesicu caja od kamilice, kako mi se pasulj ne bi "daleko" cuo ;)

otislo vise od pola lonca, a lonac je kao onaj za otkuvavanje vesa :D

el onog velikog belog zvanog posteljina il onog minimalističkog zvanog gaće:think:
mislim gabarit je u pitanjE:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back