Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
paprike punjene karfiolom

treba 8 većih paprika, 1 manja glavica karfiola, 1 kašika kapra, nekoliko crnih maslina, 1 šolja bešamel sosa, 3 krompira, puter, začin c.

skuvam karfiou u posoljenoj vodi, pa je posle, kad se prohladi rastavim na cvetiće. dok se kuvao karfiol, pripremila sam bešamel. u to ibacim karfiol, kapar i masline i pustim da to stoji dok sređujem papriku, tj. dok je čistim.
onda je punim karfiolom.
a krompir isečem na tanke kolutove i stavim na nauljeni dno vatrostalne posude, prelijem puterom i naređam paprike na krompir. pečem oko pola sata na 180 stepeni.

p.s. gde je poverljiva?

A mozas i da je urolas u slaninu,zakasis sa cackalicom i stavis u tiganj ali smanjis temp. ringle da ti slanina nebi izgorela.

Kod nas danas bila pizza na jelovniku...spremao je mm :super:
A sutra testo sa sitnim sirom zapeceno u rerni i salata,a od kolaca cu praviti bele,ledene kocke.

meni tako uvek zagori,verovatno zato sto ne smanjim temp dovoljno jer nekako imam utisak da kada je smanjena temp nikada nece biti gotovo i onda dobijem skamenjenu slaninu spolja i zivu dzigu iznutra : )

meni tako uvek zagori,verovatno zato sto ne smanjim temp dovoljno jer nekako imam utisak da kada je smanjena temp nikada nece biti gotovo i onda dobijem skamenjenu slaninu spolja i zivu dzigu iznutra : )

Evo jedan praktičan savet...sve to tako napraviš, pa sližiš u tepsiju pa u rerunu...i biće
sve lepo pečeno, neće da pršti po šporetu...i ukusno
;)

danas pravim leću.
sinoć sam potopila oko 300g leće. propržila sam glavicu luka, 2 česna belog luka i 3 paradajza (oljuštena) i u to ubacila leću. nalila sa 2 litre vode i kad je dobro skuvana (krčka se na laganoj temperaturi), ubacila 2 šolje pirinča...naravno začini - veza peršuna, biber, začin c....ko voli može sebi u tanjir da stavi parmezan.
ukusno i zdravo, garantovano.
za leću uvek koristim maslinovo ulje, jer ima mnogo izražajniji ukus.

Poslednja izmena:
nasla recept na coolinarici,mislim da ce biti dobro
pileca krilca u marinadi od ulja,soja sosa bibera vegete i crvene paprike se ispeku u rerni
krompir se u ljusci ispece u rerni ,pa se izdubi i napuni smesom od tog vadjenog krompira,jaja i kisela pavlaka onda se zapece jos 15 min
nemam soja sos,sta bi moglo drugo?ili je dovoljno samo da ga izostavim

paprike punjene karfiolom

treba 8 većih paprika, 1 manja glavica karfiola, 1 kašika kapra, nekoliko crnih maslina, 1 šolja bešamel sosa, 3 krompira, puter, začin c.

skuvam karfiou u posoljenoj vodi, pa je posle, kad se prohladi rastavim na cvetiće. dok se kuvao karfiol, pripremila sam bešamel. u to ibacim karfiol, kapar i masline i pustim da to stoji dok sređujem papriku, tj. dok je čistim.
onda je punim karfiolom.
a krompir isečem na tanke kolutove i stavim na nauljeni dno vatrostalne posude, prelijem puterom i naređam paprike na krompir. pečem oko pola sata na 180 stepeni.

Moram d aprobam ovaj rp.
Jel` su punjene paprike izmedju 2 sloja tanko secenih krompira?

pileca krilca u marinadi od ulja,soja sosa bibera vegete i crvene paprike se ispeku u rerni
krompir se u ljusci ispece u rerni ,pa se izdubi i napuni smesom od tog vadjenog krompira,jaja i kisela pavlaka onda se zapece jos 15 min

Planirala sam obicna pileca krilca, al cu ipak da probam ovo... Sa sve soja sosom :)
:ok:

Drug mm ovo pravi često, i zove nas...
To je fantastično...:super:

ovde je jednom bio recept za meso sa medom i karijem
ne secam se ni koja vrsta mesa
pravila sam prosle godine sa curecim mesom i svi su bili odusevljeni, ali recept nisam zapamtila
i ne mogu da ga pronadjem na temi, ne secam se ni ko ga je postavio
ako neko zna o cemu pricam nek pomaze :)

• Podržavam
Reactions: ®
Moram d aprobam ovaj rp.
Jel` su punjene paprike izmedju 2 sloja tanko secenih krompira?
na dno posude stavim tanke kolutove krompira, da prekrije dno, pa preko toga paprike...on posle dođe kao garnirung.

Kako ti pravis salatu od pasulja?

potopim uveče pola kile šarenog pasulja. ujutro bacim vodu, operem pasulj i stavim da se krčka, ne solim ga (bude brzo gotov)...nasečem uvek celu vezu praziluka, vezu peršuna, to posolim i dodam maslinovo ulje, jabukovo sirće i na kraju mešavinu bibera i belog luka (ima da se kupi 'kotany' teglica u prodavnicama).

Poslednja izmena:
dva dana ništa
samo roštilj za poneti jerbo krečimo
deca su kod svekrve a moler i mi pod tz SDO (suvi dnevni obrok)

ali evo pre par minuta je svečano završeno krečenje, pa kad sutra sredim kuhinju biće nešto domaćinsko - na čelu sa bistrom (a kako bi drugačije) supom sa domaćim (a kako bi drukčije) razvijanim rezancima
pa nek ide život a crknu ....

deci ću da napravim blitvu sa sirom, a ja ću da se snađem sa povrćem i crnim hlebom.

blitva sa sirom
treba oko kilogram blitve, puter, glavica luka, kašika brašna, oko 100g kačkavalja, beli biber, začin c, mleko.
dakle u posoljenoj vodi se krčka blitva samo 5 min.ocedi se i nasecka sitno.
na puteru izdinstam isečeni crni luk, dodam brašno, zalijem mlekom. onda dodam sve začine i ubacim blitvu, pomešam i kuvam desetak minuta.
vatrostalnu posudu namažem margarinom, istresem blitvu i prekrijem rendanim kačkavaljem. ako je ostalo još putera, onda stavim nekoliko listića preko kačkavalja.
peče se samo 10 min na 180 stepeni.

dva dana ništa
samo roštilj za poneti jerbo krečimo
deca su kod svekrve a moler i mi pod tz SDO (suvi dnevni obrok)

ali evo pre par minuta je svečano završeno krečenje, pa kad sutra sredim kuhinju biće nešto domaćinsko - na čelu sa bistrom (a kako bi drugačije) supom sa domaćim (a kako bi drukčije) razvijanim rezancima
pa nek ide život a crknu ....

A odakle tebi domaći rezanci kad krečiš kuću a Mileva? :think: smajlikaodetektiv
Da oni nisu kupljeni, priznaj...
Ili ti je mama mesila...

:lol::lol::lol:

Kukuruz ako je iz konzerve, ne mora se nista raditi, ako je trenutno smrznut moze i ne mora 5,10 min da da se prokuva. Ko za svaku musaku, izdinstati crni luk sa mlevenim mesom.
Redja se (moze vatrostalna i ne mora) kukuruz na dno, zatim ide meso sa sokom koje je pustilo , preko (ja volim) malo kecapa ili paradajz sosa i narenda se neki kackavalj koji se lepo topi. Sve to u rerni dok se ne zapece. Zacini po zelji.
Ja sam stavila, bosiljak, origano, i crni mleveni biber. :)

dadoste mi ideju ali ja ne volim crvenu papriku pa cemo 'vako:
pileca krilca se natrljaju vegetom i uljem, premazu tanko senfom, ostave pokrivena da odstoje jedno sat-dva a moze i duze i onda se peku u rerni dok se bas dobro ne ispeku - 20 min do pola sata - proveravati.
Ako su krilca veca, mozda malko vode treba dodati negde na polovini pecenja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back