Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Crveni luk Vlashac na kolutove dva kom..srednja...dve ..tri shargarepe...da se proprzi na maslinovom ulju...onda grashak ...500 gr... dva krompira ..na kockice...menja tikvica na kockice....pet paradajza nakockice...i to se dinsta pola sata ...ili malo vishe...na kraju blitva ..nekoliko listova .....pershun ...origano ..bosiljak..malo bibera ko voli...i obavezno beli luk tri cetiri cena....
U shrpicu pola litra vode i kockicu za supu....i malo brashna....promeshati ..i kad se ono vec izdinstalo sipati....pa pustiti jos malo da se krcka...i gotovo.....
Moze da se isecka i par paprika...jedna zuta crvena i zelena....
Ne treba da bude corbica vec mu dodje kao povrce u sosu....
Pohovano belo curece meso je bash leglo..uz ovo....

Crveni luk Vlashac na kolutove dva kom..srednja...dve ..tri shargarepe...da se proprzi na maslinovom ulju...onda grashak ...500 gr... dva krompira ..na kockice...menja tikvica na kockice....pet paradajza nakockice...i to se dinsta pola sata ...ili malo vishe...na kraju blitva ..nekoliko listova .....pershun ...origano ..bosiljak..malo bibera ko voli...i obavezno beli luk tri cetiri cena....
U shrpicu pola litra vode i kockicu za supu....i malo brashna....promeshati ..i kad se ono vec izdinstalo sipati....pa pustiti jos malo da se krcka...i gotovo.....
Moze da se isecka i par paprika...jedna zuta crvena i zelena....
Ne treba da bude corbica vec mu dodje kao povrce u sosu....
Pohovano belo curece meso je bash leglo..uz ovo....

Ovo je klopa za mene ..samo bez tog brasna...:)

Pričalice, a ko posti ne stavlja kačkavalj ili može onaj biljni?

pa, ja stavljam biljni...a ko ne posti može, pored kačkavalja, da stavi i jedno žumance ;)

Evo ovako izgleda nas danasnji rucak...pa ko voli nek izvoli ;)

picture.php

ovo izgleda mnogo lepo, ali bi to meni bilo malo :rumenko:

Poslednja izmena:
odaberem 6 većih paradajza i lepo ih izdubim, ali prvo odrežem gornji deo, kao kapicu. pola kile šampinjona isečem na tanke listiće (podrazumeva se da su oprani i malo prosušeni) i poprskam ih limunovim sokom i izdinstam ih na margarinu (može puter, ko ne posti). začinim ih biberom, začinom c, bosiljkom. kad se to malo prohladi, dodam oko 150g pirea od paradajza i rendanog kačkavalja (samo 2 kašike), promešam i time punim paradajz.
pospem prezlama i onda tanak list margarina (ili putera) na svaki od paradajza. zatim vratim kapice na mesto, poređam paradajz u vatrostalnu posudu i zapečem na srednjoj temperaturi (180 stepeni).

Ukradoh ovaj recept...:mrgreen:
Spremila sam ovo, i isprzila belo meso... Mm je bio odusevljen :ok: :jede:

danas kuvam
punjeni paradajz
izaberu se veliki, okrugli, ne prezreli paradajzi, odsece se "poklopac", izdubi paradajz
prodinsta se crni luk, slanina (mesnata), sargarepa (izrenadana) i sampinjoni iseceni na lsitice, doda se srz paradajza i zacini (ja-vegeta, bosiljak, malo secera, biber), napune se paradajz, poklopi i zapece u rerni
sve skupa treba oko 45 min

ja danas posle dužeg vremena...morala šta ću...da skuvam nešto, odrećiće me se
ako nastavim da zabušavam....
:(..i tako pilav je gotov...salata klasika, paradaiz,
paprika, crveni luk, krastava,...što bi rekli srpska...a ko voli neka doda feta sir, i
biće šopska...dezert lubenica.....
:D

uz ribu meni super ide i krompir sa senfom, maslinovim uljem, belim lukom i kaparom - 5 kasika maslinovog ulja, kasicica senfa, cen-dva belog luka i kasicica kapara, moze i malo mlevenog bibera, soli po ukusu - i sve smuljkas

Muž don'o manjove od drugara pecaroša.
pa u kukuruzno brašno i u talandaru
mmmm... i sinoć i danas :)
Ja ću neku salatu pripraviti
šta ide uz ribu osim krompir salate i blitve s krompirom... mm ne voli kuvan krompir :roll:

skuvani pasulj se ispere
začini dodatkom soli, belog luka peršuna i ulja
može i crveni luk u to da se doda

pečene paprike se odvoje od drške
iseckaju na komadiće (oko 3 cm duge)
začini na isti način kao i pasulj

Kuvana danas i pojedena leskovačka mućkalica (zahvaljujući Milevi znam da se tako zove, ja sam spremala i ranije ali nisam znala da je to to)
malo modifikovana doduše od originalne leskovačke...

Na malo ulja dinsta se praziluk, doda se na kockice sečeno meso, oko 300-400 grama, (svinjetina ili piletina), nalije se sa malo vode i krčka nekih 20 minuta, onda se doda oko 200 gr. pečuraka sečenih na listiće, narendana 1 tikvica i na kockice sečen paradajz, prethodno oljušten.

Sve to se uključi na neku manju temperaturu i ostavi da krčka otprilike jedan sat. Nakon toga se začini po ukusu i služi sa makaronama ili pireom od krompira.

Količine su za 2 osobe, ali je lako povećati.

Kuvana danas i pojedena leskovačka mućkalica (zahvaljujući Milevi znam da se tako zove, ja sam spremala i ranije ali nisam znala da je to to)
malo modifikovana doduše od originalne leskovačke...

Na malo ulja dinsta se praziluk, doda se na kockice sečeno meso, oko 300-400 grama, (svinjetina ili piletina), nalije se sa malo vode i krčka nekih 20 minuta, onda se doda oko 200 gr. pečuraka sečenih na listiće, narendana 1 tikvica i na kockice sečen paradajz, prethodno oljušten.

Sve to se uključi na neku manju temperaturu i ostavi da krčka otprilike jedan sat. Nakon toga se začini po ukusu i služi sa makaronama ili pireom od krompira.

Količine su za 2 osobe, ali je lako povećati.

toliko mesa za 2 osobe? svaka čast! :)

Danas
Ispekla filete oslića, poređala ih u namazanu tepsiju, prelila pavlakom za kuvanje, stavila brdo začina: kari, mirođiju, beli luk, origano, so, biber, vegetu... i preko narendala trapist... pa to sve u rernu da se zapeče...
Kao dodatak, skuvala pirinač...
Za desert: sladoled...

:zjede::zjede::zjede:

Skuvaj sva tri. Onda uzmes kasiku putera, istopis i dodas pavlaku :lol:. Sve to zagrejes i u to dodas malo sosa od paradajza i parmezan.
Posebno izgrilujes belo pilece (prethodno posuto origanom) u komadu i tikvice (so, biber, origano ili majcina dusica).
Testo prelijes sosom a odozgo stavis iseceno belo pilece i tikvice i pospes parmezanom.

Mozes u sos da dodas i sremski sir.

Skuvaj sva tri. Onda uzmes kasiku putera, istopis i dodas pavlaku :lol:. Sve to zagrejes i u to dodas malo sosa od paradajza i parmezan.
Posebno izgrilujes belo pilece (prethodno posuto origanom) u komadu i tikvice (so, biber, origano ili majcina dusica).
Testo prelijes sosom a odozgo stavis iseceno belo pilece i tikvice i pospes parmezanom.

Mozes u sos da dodas i sremski sir.

Jel to za 8 ljudi?:mrgreen:
Nas je dvoje, daj nešto lakše...:mrgreen:

Inače recept je super...sem pavlake naravno...:mrgreen::lol::bye:

Ja obožavam ljuto... španska kuhinja mora da je fantastična...

Spanska kuhinja je neverovatna.

Tortilja? Prodinstas 2 glacice luka na rebarca na maslinovom ulju sa listom lovora. U do dodas na tanje krugove seckan krompir (3, 4 poveca) sve to pazljivo dinstas da se ne raspadne. Pobiberis, posolis i zalijes umuceim jajima (3 recimo). Dinstas dok jaja nisu gotova i onda prerucis na tanjir. Ne bi smelo da se raspadne, mora da bude kao okrugla torta. Okolo poredjas masline.

(pravi na sirokom tiganju a krompir mozes prethodno i da skuvas).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back