Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jao jao kako ću ja ovo da napravim

i švajcarska kuhinja ima nešto slično
obaren krompir (najbolje star što ti je ostao od nečega od prekjuče)se izrenda
i isto se sa lukom ili čak i bez njaga napravi ta tortica u tiganju, ako paziš ne raspadne se.
e onda je izručiš na tanjir pa odozgo možeš da staviš jaje na oko i slaninicu ali listove sira obavezno
pa se to još malo zapeče
i to je super obrok

a ako se ne stavi sir i to onda je to prilog za uz meso

Ledene kocke moje svekrve
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kašika kako praha
1 prašak za pecivo[/b]od toga napraviti patišpanj.
Preliti sirupom koji se skuva od 2 dcl vode i 300 g šećera
Krem:
Izmešati
1/2 l mleka
7 kašika šećera
7 kašika brašna kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne.
Penastpo umutiti 1 margarin
250 g šećera
1 vanil šećer izmiksati zajedno sa ohlađenim filom

Napraviti glazuru od čokolade - 100 g čok i malo ulja

Hvala ti puno, Mackice, ali posto nisam vicna spremanju kolaca jos par pitanjca oko same procedure =)

Umutim 6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kašika kako praha
1 prašak za pecivo
i onda razlijem u pleh i pecem na 250 recimo dok se ne hvata na cackalicu, zar ne?

Onda skuvam sirup i prelijem ispecenu koru dok je sirup hladan ili vruc i da li kora treba da bude hladna ili vruca?

Nije mi bas najjasnije kako da napravim fil, je l' dodajem secer i brasno u toplo ili hladno mleko? :help:

Pretpostavljam da sve to treba da se stegne, pa tek oda da stavim glazuru?

Ima li neko stvarno dobar i isproban recept za ledene kocke da podeli?

Evo ti jedan i od mene za predivne ledene,bele kocke:

-za koru: umutiti 7 belanaca sa 7 kasika secera,7 kasika brasna i praskom za pecivo;preliti u pleh i peci koru.Ispecenu koru preliti sa pola soljice ugrejanog mleka.
-za fil: sjediniti 7 zumanaca,7 kasika secera,2 pudinga od vanile,5-6 kasika brasna sa 0,5l mleka pa dobijenu masu ukuvati u 0,5l mleka;ostaviti da se ohladi.Posebno umutiti margarin sa 100g secera u prahu pa sjediniti sa filom.Koru premazati filom i naneti slag;ostaviti da se ohladi.

Spanska kuhinja je neverovatna.

Tortilja? Prodinstas 2 glacice luka na rebarca na maslinovom ulju sa listom lovora. U do dodas na tanje krugove seckan krompir (3, 4 poveca) sve to pazljivo dinstas da se ne raspadne. Pobiberis, posolis i zalijes umuceim jajima (3 recimo). Dinstas dok jaja nisu gotova i onda prerucis na tanjir. Ne bi smelo da se raspadne, mora da bude kao okrugla torta. Okolo poredjas masline.

(pravi na sirokom tiganju a krompir mozes prethodno i da skuvas).

Beso ...:)

ne mogu da nadjem onaj tvoj recept sa cokoladom

jel te ne mrzi da ga ponovis? :D

Ne moze govedina sa cokoladom, toliko poludela nisam. :D

Piletina sa cokoladom (verovatno):

umf...ne mogu da se setim pocetka. :lol:

Je l moze sutra? :neutral:

(ako guglas, guglaj chicken mole ali u recept dodaj kockice cokolade za kuvanje na kraju. Puter od kikirikija koji uvek pise u receptu mozes da izostavis).

Nasla na temi. :)

Piletina u cokoladi, meksicko jelo (chicken mole).
Izdinstati glavicu luka, 2 zelene paprike, 2 cena belog luka i dodati iseckano belo pilece. Staviti po kasicicu cimeta, chilija, bibera i malo ljute paprike (aleve). Naliti supom od pileta da pokrije (moze i od kocke). Kad je meso gotovo, smanjiti vatru i dodati kockice cokolade.
Po originalnom receptu ide neka koja se zove mexican semi-sweet ali mislim da je to cokolada za kuvanje (ne stavljati Milku ). Ide i kasicica putera od kikirikija ali ja to nisam stavila. Posuti i prepecenim susamom na kraju.
Treba da je malo ljuto. Jelo je ludo, preporucujem.

Hvala ti puno, Mackice, ali posto nisam vicna spremanju kolaca jos par pitanjca oko same procedure =)

Umutim 6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kašika kako praha
1 prašak za pecivo
i onda razlijem u pleh i pecem na 250 recimo dok se ne hvata na cackalicu, zar ne?

Onda skuvam sirup i prelijem ispecenu koru dok je sirup hladan ili vruc i da li kora treba da bude hladna ili vruca?

Nije mi bas najjasnije kako da napravim fil, je l' dodajem secer i brasno u toplo ili hladno mleko? :help:

Pretpostavljam da sve to treba da se stegne, pa tek oda da stavim glazuru?
vruć sirup na prohlađenu koru
ovo sve izmešaš u hladnom mleku, pa onda zajedno kuvaš uz stalno mešanje.
da. kad se to stegne, preliješ glazuru:ok:

Ja ću sendviče od tikvica
sos od brokolija (da vidim i to čudo:think:)
i neku veselu salatu

Tikvice se iseku po dužini na deblje ploške. Onda se raseku po pola, ali tako da jedan kraj ostane zajedno. Između staviti bela luka, mirođije, sira (može i šunkice). Tako sve zajedno upanirati (brašno, jaja i prezle može i ne mora) i pržiti na ulju.
Brokoli obariti, i izblendirati, i umešati u skuvan bešamel.

i neku salaticu, sa pečenom paprikom. Možda onu Milevinu Moravsku :ok:

Uh, ciganska je superiska =)

Slatko kisela dziga: Prvo se proprzi u voku (ili obicnom tiganju) sargarepica iseckana na stapice, lukac iseckan na rebarca i kupus iseckan na rezance. Zatim se izvadi povrce i isprzi se dziga u istom tiganju. Kad je dziga gotova ponovo se ubaci povrce i sos - gustin, voda, sirce, secer, soja sos, malo paradajz sosa i ukrcka se da se sos malo zgusne i to je to. Prilog pirinac =)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back