pileca supa,belo meso uvaljano u cornflakes pa pohovano,spanac i sopska salata.
kako u kornflex.....to još nisam čula da se radi....verovatno je fino...ali napiši
nešto o tome...baš je zanimljivo.....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pileca supa,belo meso uvaljano u cornflakes pa pohovano,spanac i sopska salata.
kako u kornflex.....to još nisam čula da se radi....verovatno je fino...ali napiši
nešto o tome...baš je zanimljivo.....![]()
Izdrobis ili sameljes cornflakes(ja koristim mlin za kafu ili ultimate choper),ali ne presitno.Onda piletinu iseces na tanke trake,pa ih potopis u mleko,jos bolje u jogurt,pa uvaljas u corflakes i pre nego sto ih ubacis u tiganj samo malo uvrnes svaku traku(to je cisto radi estetike).
Domaci cornflakje su bolji od stranog za ovu vrstu akcije(tvrdji i malo bolje pecen).
Pa,prijatno!!!![]()
Izdrobis ili sameljes cornflakes(ja koristim mlin za kafu ili ultimate choper),ali ne presitno.Onda piletinu iseces na tanke trake,pa ih potopis u mleko,jos bolje u jogurt,pa uvaljas u corflakes i pre nego sto ih ubacis u tiganj samo malo uvrnes svaku traku(to je cisto radi estetike).
Domaci cornflakje su bolji od stranog za ovu vrstu akcije(tvrdji i malo bolje pecen).
Pa,prijatno!!!![]()
Da uzmem kuvar i napisem ovde recepte???
Sta se jos moze smuckati,a da vec nije muckano?
Ok.Da li znas sta je FLIJA i kako se pravi?![]()
Danas ..ovako..
imala sam sargarepu ..luk.patlidzan,tikvicu,papriku,paradajz,krompir,pirinac,batak i karabatak..povrce sam iseckala na kockice u ciniju..dodala naseckan persun i celer list..malo pirinca..malo soli ..malo maslinovog ulja i sve to promesala ..sipala u vatrostalnu posudu ..stavila meso odozgo ..nalila sa vodom i belim vinom..poklopila sa folijom..stavila u rernu i ..sada bozanstveno mirise..jedva cekam..![]()
Pilecu supicu i pomfrit...a kasnije cu im umesiti male burekcice.
Kolaca ima od juce,a ima i malo lubenice...pa ko sta hoce neka jede![]()
micicene znam koji bih smajli prvo stavila
to je pravila moja baba,i to sam obozavala,posebno kad malo zagore ispod mmmhhmm
otkad nje vise nema nisam to nigde vise videla,a jos manje jela
da li bi mogla da napises recept(ali sve detaljno jer ja ne znam s testom,najverovatnije ce mm da ih umesi)
danas za ručak vala ne kuvam ništa
što ne znači da nema bistre kokošije supe sa domaćim rezancima, upravo napravljenim, ači od strane mame.
Idemo kod mojih na ručak, tako da se danas planduje što se toga tiče.
A mama sprema pastrmke , začinjene sačinima i travkama zuvaljane u kukuruzno brašno prže se na vrelom ulju. Uz to naravno krompir salata stim da na bap po P:S;-u kuva krompir u ljusci pa čisti,a i pri začinjavanju doda malo i bosiljka.
A da, pošto deca nisu ljubitelji ribe, biće i pita ona na razvlačenje, što se jufke od samog starta rukama razvlače preko celog stola....
Za desert neki sladoled sa rendanim smrznutim mlekom, jako je lep, a ako je neko zainteresovan mogu i da napišem pecept.