gost 125526
Veoma poznat
- Poruka
- 11.724
domaćice, pridružujem se pohvalama
i
imam jedno pitanjce-čime poravnavaš šlag na kraju?

i
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

fil za oblande
7/5() l mleka
550 gr šećera
malo margarina-kašika, dve
4 kafene kašike kakaa
1 vanilin šećer
malo oraha-po ukusu
sve sem poslednja 2 kuvati na krčkavoj vatri dok se količina ne upolovači (dok ne počne da ostaje trag od varjače)
dodati v.š. i orahe i filovati oblande
p.s.preporučljivo imati nekog pri ruci zbog olizivanja fila sa prstiju![]()
Je l' to ono sto se kuva letnji dan do podne?
Meni je svekrva svojevremeno dala recept, nesto slicno ovom, kao brzo se pravi, samo skuvas i filujes oblande.
To "samo skuvas" je trajalo cirka sat i po!

)Neznam shta mi bi, pa napravih pohovanu papriku sa pljeskavicom.
Pljeskavica je bila u vekni pod grilom podgrejana. Imala je odozgo tanko narezan kachkavalj.
Pa ajvar isto. Bilo je bajno.
Za vecheru sam pravio mekike, posebno retko slano testo koje u kvascu ostoji barem 1.5 sat,
bukvalno vri i zamesha sa josh malo brashna pre viljushke.
Kazzem viljushka jer bude retku i spushta u vrelo maslinovo ulje tako da froncli.
Krckavost i ukus na kraju je neshto shto josh nisam igde uspeo da kupim.![]()
ne mora da je letnji dan uopšte a i zavisi kad počneš da ga kuvaš-ne mora ni da je do podne
al da ti treba 4,5 sati, treba ti![]()

Ništa ne skuvah...
MAda još nije kasno... razmišljam se...
Iako muž nije izvadio meso... imam neko testo sa mesom, one tagliete... pa bi mogla njih skuvati i preliti belim sosom... dodati sitno iseckanu pečenicu... što bi to bilo sjajno...![]()
P.S. Vidim ja na kraju tople sendviče...![]()
Sad sam došao s posla i pitam šta ima se jede...kaže idi dole kod moje mame pa nju pitaj...ccccc..auuuu..pa to može da bude vrlo uskoro
relativizujmo pojam uskoro

domaćice, pridružujem se pohvalama
i

) svinjski jezik, bubreg i slezinu. E, sad, znam da se jezik prvo skuva pa oljušti, pa onda se dalje priprema, ali da li se tako nešto radi i sa bubregom, možda?
Dobro, on se ne ljušti, ali da li bi ga trebalo prokuvati?Dobro jutro žene, devojke i ostale kuvarice. I kuvari, da ne bude da diskriminišem, jel
Ja pristavila supicu, eno već je i prokuvala. A sada imam jednu malu dilemu. Našla sam u zamrzivaču ( na samom dnu sandučara, kako to obično biva kada nešto tražiš) svinjski jezik, bubreg i slezinu. E, sad, znam da se jezik prvo skuva pa oljušti, pa onda se dalje priprema, ali da li se tako nešto radi i sa bubregom, možda?
Dobro, on se ne ljušti, ali da li bi ga trebalo prokuvati?
I, ako se neka od vas prijavi ovde pre 10, ne bi bilo loše da mi da savet šta da napravim od tog mesa. Ja sam mislila da napravim sos, gulaš, kako ga već ko zove i uz to da spremim pire. Ipak, otvorena sam i za druge predloge, ako ih bude![]()

Bubreg obično ima u sredini jedan beli deo, žilice i kao neko masno tkivo. To ume ponekad da bude pomalo žilavo i da nervira. Meni recimo ne smeta, ali pretpostavljam da nekome može da ometa uživanje.Dobro jutro žene, devojke i ostale kuvarice. I kuvari, da ne bude da diskriminišem, jel
Ja pristavila supicu, eno već je i prokuvala. A sada imam jednu malu dilemu. Našla sam u zamrzivaču ( na samom dnu sandučara, kako to obično biva kada nešto tražiš) svinjski jezik, bubreg i slezinu. E, sad, znam da se jezik prvo skuva pa oljušti, pa onda se dalje priprema, ali da li se tako nešto radi i sa bubregom, možda?
Dobro, on se ne ljušti, ali da li bi ga trebalo prokuvati?
I, ako se neka od vas prijavi ovde pre 10, ne bi bilo loše da mi da savet šta da napravim od tog mesa. Ja sam mislila da napravim sos, gulaš, kako ga već ko zove i uz to da spremim pire. Ipak, otvorena sam i za druge predloge, ako ih bude![]()