Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas...Brokoli..sargarepa,krompir i biftek

rucak.jpg

Mogla sam i manje slike da stavim.....:lol:

i

pecena bundeva..sa cimetom

bundeva.jpg

Poslednja izmena:
ćureći batak je mariniran od juče uveče...2dl ulja,so,ruzmarin,safran(od toga će dobiti ekstra boju koža kada se ispeče) i majoran...to će u vatrostalnu sa šargarepom sečenom na štapiće i i mladi patlidžan onaj baš sitan koji sam kupila jedan džak na pijaci za sitne pare,pošto nisu mogli da prodaju i stavila u zamrzivač...jako je dobar i ako se ukiseli za zimnicu,ali nisam imala vremena da se bakćem sa tim....znači par komada izvadila iz zamrzivača,samo ću da ubacim na par minuta u vrelu vodu,i onda staviti pored ćurećeg bataka i šargarepe...sve to u rernu u vatrostalnoj i neka se sokovi sjedine i peče...biće i supice od ćurećeg vrata sa puno kelerabe,šargarepe,celera,pašternaka,manjeg krompira...i zelena salata...

a pošto mi popodne dolazi par dragih forumašica sa decom jel to blam ako izvadim iz zamrzivača sitne kolače koje sam ranije pravila,i pošto sam napravila previše deo ostavila u zamrzivač...to bi im poslužila,i možda pošto će mi rerna biti uključena ispečem haše(lisnato testo sa viršlom i senfom)...

ćureći batak je mariniran od juče uveče...2dl ulja,so,ruzmarin,safran(od toga će dobiti ekstra boju koža kada se ispeče) i majoran...to će u vatrostalnu sa šargarepom sečenom na štapiće i i mladi patlidžan onaj baš sitan koji sam kupila jedan džak na pijaci za sitne pare,pošto nisu mogli da prodaju i stavila u zamrzivač...jako je dobar i ako se ukiseli za zimnicu,ali nisam imala vremena da se bakćem sa tim....znači par komada izvadila iz zamrzivača,samo ću da ubacim na par minuta u vrelu vodu,i onda staviti pored ćurećeg bataka i šargarepe...sve to u rernu u vatrostalnoj i neka se sokovi sjedine i peče...biće i supice od ćurećeg vrata sa puno kelerabe,šargarepe,celera,pašternaka,manjeg krompira...i zelena salata...

a pošto mi popodne dolazi par dragih forumašica sa decom jel to blam ako izvadim iz zamrzivača sitne kolače koje sam ranije pravila,i pošto sam napravila previše deo ostavila u zamrzivač...to bi im poslužila,i možda pošto će mi rerna biti uključena ispečem haše(lisnato testo sa viršlom i senfom)...

Joj ovo zvuci preukusno..
Nego domacice, jel ste videle onu reklamu Magi za pecenu piletinu u kesi bez ulja ( ne reklsmi su bataci) sa nekim njihovim zacinima?
Da li to vredi probati? :) :hvala:

Joj ovo zvuci preukusno..
Nego domacice, jel ste videle onu reklamu Magi za pecenu piletinu u kesi bez ulja ( ne reklsmi su bataci) sa nekim njihovim zacinima?
Da li to vredi probati? :) :hvala:

Kese za pecenje bez ulja su fenomenalne...
i ne isprljas rernu ni pleh..ja ih koristim
ranije sam ih donosila sa putovanja ali
sasvim su dobre one Fino..kese..imas ih u
vise velicina..manje i vece..
a te vec umuljane zacine ne volim...

Jedno pitanjce.
Hoću da pravim Uskršnji kolač iz Minjine kuhinjice.
E sad, problem je što na kraju recepta piše "Čuvajte nedelju dana u hermetički zatvorenoj posudi, a pre posluživanja pospite sa šećerom u prahu. "
Je l to znači da kolač ušuškam negde na hladno i suvo mesto i ne diram ga nedelju dana? Zar se neće pokvariti?

....ne bi trebalo da se pokvari ako staviš u neku plastičnu kutiju koji ćeš dobro
zatvoriti, mada bi ja samo zamotala u alu foliju....to verovatno ima svog razloga
zašto tako....
....evo npr., kad sam pravila mramorni kolač...ono kad me Majče "natera":lol:,
prvog dana je bio tvrd i mislila sam da sam negde pogrešila...tek posle 3-4
dana, je bio lep mek, prosto sočan...ima to neke veze kod nekih testa...:think:

..ali verovatno će ti neka od naših drugarica već reći šta i kako a možeš da
pitaš i Minju oni su uvek raspoloženi da sve lepo objasne:ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back