Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam sad dobila punu onu plasticnu posudu torte
bila slava u nedelju
pa je jedan fil cokoladni
a drugi neki s vanilom valjda
al ne volim
sto kazes, stvar je ukusa
uvek sam volela vocne u svim prilikama
a sad gledam one sto se takmice u pravljenju torti za razne prilike
i bas hocu da probam neku torticu s limunom
a nasla sam jedan super receptic
al nikako da nadjen vremena za to
a ni prilike :)

posto kod nas u porodici ne postoji obican slatki dan :)
kolaci i torte se prave samo za rodjuse i slavu
tako nas majka naucila, tj. oducila od nepotrebnog jedenja slatkisa
pa zbog toga verovatno i nismo neki ljubitelji istih
drago mi je zbog toga
nadam se da cu te navike preneti i na svoje dete

Pogledajte prilog 160562
Evo mog današnjeg kuvanluka: svinjski jezik u sosu, pohovani bubrezi, predhodno kuvani dobra 2 sata i očišćeni od žilica i ostalog, pohovana slezina. Supu, pire i salatu od kiselog kupusa nisam slikala. Uh, kako sam samo ponosna na ove egzotične stvari, ne pravim često, i tako mi je drago kada ispadne ovako ukusno. U trenutku slikanja, čekala sam muža sa posla i dete da se probudi. Malecka mi je dala najbolji kompliment - na bubrege je reagovala njam-njam! i smazala ceo, šta mari što je tvrdo :D

Pogledajte prilog 160562
Evo mog današnjeg kuvanluka: svinjski jezik u sosu, pohovani bubrezi, predhodno kuvani dobra 2 sata i očišćeni od žilica i ostalog, pohovana slezina. Supu, pire i salatu od kiselog kupusa nisam slikala. Uh, kako sam samo ponosna na ove egzotične stvari, ne pravim često, i tako mi je drago kada ispadne ovako ukusno. U trenutku slikanja, čekala sam muža sa posla i dete da se probudi. Malecka mi je dala najbolji kompliment - na bubrege je reagovala njam-njam! i smazala ceo, šta mari što je tvrdo :D
E bubrege još nisam pohovao. Moraću i to da probam.
Inače, kad upadnem u fazon pohovanja onda to traje po mesec dana. Svaki dan nešto pohujem i eksperimentišem šta sve i na koji način može da se pohuje.

Ali nemam pojma što si kuvala bubrege. I to još dva sata. Pa nije ni čudo što su tvrdi. To ti je kao džigerica, što ih više kuvaš to je sve tvrđe.

E bubrege još nisam pohovao. Moraću i to da probam.
Inače, kad upadnem u fazon pohovanja onda to traje po mesec dana. Svaki dan nešto pohujem i eksperimentišem šta sve i na koji način može da se pohuje.

Ali nemam pojma što si kuvala bubrege. I to još dva sata. Pa nije ni čudo što su tvrdi. To ti je kao džigerica, što ih više kuvaš to je sve tvrđe.

bubrege moras kuvazi zbog toksicnih materija koje su u njima
oni su ti jedni od glavnih filtera naseg organizma
ni ja ih ne kuvam 2 sata, nema potrebe toliko dugo

Pa ja ih nikad ne kuvam i nije mi ništa evo već koliko vremena.
Dobro, uvatila me reuma u levu ruku ima biće tome dva meseca, ali to ne povezujem s tim.:)

e hehhe
ja sam na faxu sekla sve zivo, izmedju ostalog govedje oko i svinjski bubreg
ruke su mi toliko smrdele na mokracu da je to bilo strasno
znaci, kuvas ih prvenstveno zbog ubijanja tog mirisa, da ne kazem smrada :D
ili ih potopis u tu kisselkastu vodu, eto, lepo ljudi kazu
msm, uglavnom se ne oseti toliko kod mladih, ali to ne znaci da nema urina (bljak) :D

E, pa nisam znala, ja računam kuvaću duže da bude mekše :rumenko:
A prvo su mi stajali u posoljenoj i zakišeljenoj vodi jedno 40 minuta, možda i malko duže.
Sledeći put ću znati :ok: I da, Juliane, hvala na preporuci da očistim žilice i ostalo iz bubrega, da to nisam uradila bilo bi i tvrdje. :D
A slezina pohovana što je ukusna, njam-njam. Nisam to do sada spremala. Kada zakolju svinje, svekar i svekrva to sve odvoje za mlevenje. I ja sam tražila da mi ostave da probam i ... tražiću opet da mi ostave.
Tvrdo, ne tvrdo, mi se najedosmo ki prasići, ni mrva nije ostala ;)

e hehhe
ja sam na faxu sekla sve zivo, izmedju ostalog govedje oko i svinjski bubreg
ruke su mi toliko smrdele na mokracu da je to bilo strasno
znaci, kuvas ih prvenstveno zbog ubijanja tog mirisa, da ne kazem smrada :D
ili ih potopis u tu kisselkastu vodu, eto, lepo ljudi kazu
msm, uglavnom se ne oseti toliko kod mladih, ali to ne znaci da nema urina (bljak) :D
E to je već druga stvar. Meni miris ne smeta.:D

E, pa nisam znala, ja računam kuvaću duže da bude mekše :rumenko:
A prvo su mi stajali u posoljenoj i zakišeljenoj vodi jedno 40 minuta, možda i malko duže.
Sledeći put ću znati :ok: I da, Juliane, hvala na preporuci da očistim žilice i ostalo iz bubrega, da to nisam uradila bilo bi i tvrdje. :D
A slezina pohovana što je ukusna, njam-njam. Nisam to do sada spremala. Kada zakolju svinje, svekar i svekrva to sve odvoje za mlevenje. I ja sam tražila da mi ostave da probam i ... tražiću opet da mi ostave.
Tvrdo, ne tvrdo, mi se najedosmo ki prasići, ni mrva nije ostala ;)
Nema na čemu. Tu smo da se ispomažemo, da tako kažem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back