Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e pa ja ni ne znam pravu definiciju kisa :rumenko:
daj recept za tvoj sufle :)
800 g krompira
100 g kackavalja
3 jajeta
200 ml kisele pavlake
persun, muskatni orascic, biber, vegeta, maslac

kuvani, oguljeni i ohladjeni krompir narendati, umutiti jaja, dodati pavlaku,narendani sir, narendani krompir, persun i muskatni, vegetu, pobiberiti i izmesati dobro. smesu prebaciti u maslacem podmazanu vatrostalnu ili pleh i peci na 180 stepeni oko 45 minuta

a to moze sa svim i svacim, ne samo krompirom

a ove dve pite su bozanstvene
brzo i lako se spremaju
i svi moji drugari ih obozavaju
i stalno me dave da im pravim :D
http://www.coolinarika.com/recept/pita-od-pecuraka
i
http://www.coolinarika.com/recept/750226

a na internetu sam sad naletela na ovaj receptic
e to bi mogla probadi, vec kolko sutra
:)
http://www.nutricionisti.org/index....4:Sufle od spanaća&catid=39:recepti&Itemid=64

izvinite na spamu
ali gladna sam a i ovo mi deluje tako mmmmmm
http://www.kutlaca.com/topla-predjela/sufle-od-karfiola-i-brokola.html

....aaauuuuuu...što je ovo dobro...:think:

krenula mi voda na usta
moracu da probam ova dva suflea
one moje pite sam pravila vec sto puta
jede mi se ona sa tikvicama
jaooooo
zene
gladna sam
a taman sam zaboravila na to
i vi me podsetile :D

...meni se dopadaju ti suflei...i ona pita sa pečurkama...ustvari ja volim sve što
je sa pečurkama...tako da ću to sigurno praviti..a ta sa tikvicama mi je onako,
tikvice volim kao musaku, ili punjene ili pohovane...a pravim samo musaku, mrzi
me da pohujem :rumenko:

bokice ne treba da smrsas :rtfm:

danas kuvam riblju corbu, a juce sam po parkinom receptu pravila kis ali ne do spanaca, vec od krompira
umesto 250gr spanaca, izrendala sam 4-5 krompira
evo i slicica (ne secam se da sam procitala ovde da su nepozeljne slicice, ako preterujem, opomenite me;))

a sto bi bile nepozeljne slicice? (posebno onog za sta si dala recept,ja kapiram da je to cak pozeljno):think:
inace pravila sam parkine spanske pitice,eno prva tura se pece u rerni,umesto krastavcica sam stavila seckanu pecenu papriku (znate onu pripremljenu za "paprike s belim lukom" )
pa cemo da vidimo
ste provalile da je parka prava zvezda na ovoj temi:D domaci dzejmi oliver
sad me intrigira ono njeno medeno srce,a kolac u solji vec mesecima al nikako da se usudim

a sto bi bile nepozeljne slicice? (posebno onog za sta si dala recept,ja kapiram da je to cak pozeljno):think:
inace pravila sam parkine spanske pitice,eno prva tura se pece u rerni,umesto krastavcica sam stavila seckanu pecenu papriku (znate onu pripremljenu za "paprike s belim lukom" )
pa cemo da vidimo
sad me intrigira ono njeno medeno srce,a kolac u solji vec mesecima al nikako da se usudim
moja majka pravi spansku pitu i sa krastavcicima i sa tom paprikom
mmm
paprika
bude najbolje tako
moram je pitati sa recept
drugacije je testo od ovog

pa cemo da vidimo

....ja sam te španske pitice pravila sa svežom zelenom paprikom i bile su fenomenalne,
i malo sam promenila, stavila sam 2 šolje projinog brašna a ostalo obično belo...i baš su
dobre...nekako mi to tako lepše....
....taj kolač u šolji sam jednom htela da pravim ali nisam uspela da nađem recept...možda
i bolje što nisam...al čini mi se da je to najblaža varijanta, napraviš samo jednu šolju
i to ti je to....a kad napravim pun pleh kolača odma posle drugog kao hoću da se ubijem,
a jedem kao šašava...aaaaaaaa.....neka hvala ne pravim to više dok se ne dovedem u red...:mrgreen:

pa cemo da vidimo

Parkine španske pitice su fantastične, baš ti zavidim, ali ja sam trenutno na apstinenciji što se njih tiče =)

Ja sam juče spremila testo za picu i sad narednih nedelju dana ima samo picu da jedem, život je lep =D
Evo i recepta za najbolje testo za picu na svetu:
http://zloprase.com/posno/posno-testo-za-picu-sa-maslinovim-uljem/

Ja jutros ispržila sveže domače kobasice i na glavici luka izdinstala dve kesice onogj frikomov mix sa pečurkama i margarinom. Moji još dodali pradajz salatu sa vlašcem.
Kad sam došla kući za mene od deset komada ostala samo 1 (slovima jedna) kobasica i jedva kašika povrća, ali sam bar imala još paradajza i mladog sira u kući da dodam...
Ovi mojih termita ne mož' se živi više...

Ja jutros ispržila sveže domače kobasice i na glavici luka izdinstala dve kesice onogj frikomov mix sa pečurkama i margarinom. Moji još dodali pradajz salatu sa vlašcem.
Kad sam došla kući za mene od deset komada ostala samo 1 (slovima jedna) kobasica i jedva kašika povrća, ali sam bar imala još paradajza i mladog sira u kući da dodam...
Ovi mojih termita ne mož' se živi više...

....hehhee...eto tebi dijete...:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back