gost 208799
Buduća legenda
- Poruka
- 27.881
danas paradajz corbica i nasuvo sa krompirom
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
, ja upravo pecem kis od spanaca po receptu sa iste adrese
)pileća supa sa griz knedlama,pileća džigerica dinstana na praziluku i palenta kao prilog sa krastavcima sa jogurtom...
kao pravi zlo prase fan, ja upravo pecem kis od spanaca po receptu sa iste adrese
ako ispadne dobar, stavicu sliku (jes` da ima i na sajtu, al da se pohvalim)

Danas pravim flekice sa kupusom: sitno se isecka, tj, narenda, tj. isecka u secku manja glavica kupusa, nasoli se i pusti neko vreme da odstoji da pusti vodu. Ja ostavim taj kupus u cediljki, pa ga malo izgnječim rukama povremeno da ta voda iscuri.
Onda se taj kupus, ovako oceđen proprži na vrelom ulju. To tako piše u receptu da se proprži kao da to traje par minuta... e pa ne traje. Treba njemu dosta i bolje na slabijoj vatri da on lepo ravnomerno požuti. Kad je gotov, a to je kad potpuno promeni boju, miris i ukus, pomeša se sa prethodno skuvanim flekicama.
Ko hoće sam da pravi flekice, ovako kaže recept:
Od 250 g brašna, 1 jajeta i malo vode zamesiti testo, obrazovati jufku, pa kad se malo odmori razvući u tanak list. Onda oštrim nože seći na kvadrate, rombove ili tako neke oblike, nije nužno da budu jednaki, ali otprilike 3x3 cm. Tako se ja otprilike sećam da su izgledale kad je moja baka pravila.
Ja skuvam gotove rezance, najradije one tzv. čipkaste, ali može ko šta ima i voli.
Ja ga jedem samo tako, ali može da se doda šećer pa da bude slatka varijanta.
P.S. Nije dijetalno![]()

Huh (upravo jela, ne mogu da dišem), danas špagete karbonara po već dobro isprobanom receptu =)
http://zloprase.com/glavna-jela/spageti-karbonara/
idi eoja u peršun... i ti i zlo prase, kud sam kliknula na taj link... sad mi sve voda curi na usta
i sad mi one moje flekice sa kupusom koje sam ponela nisu više interesantne....
potpuno je logično da si se lepo najela i da ne možeš da dišeš, kako ono tamo dobro izgleda... a tek uživo, pa mirisi...

imali neka domacica darazvlaci kore za pitu ili da sprema neka stara jela il svi jedu hranu iz kesica i zale se na zdravlje i gojaznost
ja uzivam da kuvam
nabitno da li je to sarma,pasulj,muzsaka,corba.
neznam kad sam zadnji put kupila kore za pitu,uvek ih sama pravim i veceras cu
bravošta je ovo niko ništa ne kuva, pala nam tema na dno.
Ja pristavila supu od geršle/ ječma:
http://www.srbijanet.rs/zdravlje/ishrana/27522-recept-corba-od-jecma.html