...a recepti za ove lepe rolate...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

...a recepti za ove lepe rolate...![]()
Evo...
), peci u zagrijanoj rerni na 200 `C , 20-25 min. Kad se izvadi zamotati ga u vlaznu krpu, zajedno sa papirom, pa poslije skinuti, prije filovanja.
Nadam se da nisam nesto izostavila, i da nisam previse konfuzno objasnila...

...jasno kao dan...![]()

Dio menija......bio je fin povod...
...slani rolati (sa spinatom i sa ajvarom), i torta sa sirom i visnjama...njama...
![]()

Može recept za tortu?![]()
Može recept za tortu?![]()
(ovo je "dzinovska mjera", ja radim sa 1/2 )
Evo...
Recept za kore:
Za jednu koru-5 jaja pjenasto umuti kao za patispanj (neko muti odvojeno bjelanjke i zumanjke ja ne), 5 kasika brasna, 1/2 praska za pecivo, u zeleni dodati spinat (ja obicno uzmem gotovo pakovanje, zaledjen 300g, vec ispasiran, a nekad i svjez spinat, pa obariti i isjeckati, ali puno dodatnog posla...),a u narandzasti 3-5 ravnih kasika ajvara, soli po ukusu. Izliti na papir za pecenje, u onaj veliki pleh (sto je nekad dolazio uz kupljeni sporet), peci u zagrijanoj rerni na 200 `C , 20-25 min. Kad se izvadi zamotati ga u vlaznu krpu, zajedno sa papirom, pa poslije skinuti, prije filovanja.
Fil (ja nikad ne pravim 2 puta isti)- Tu se pusti masti na volju...ja obicno stavim u "zeleni" sir trapist (poredam po citavom rolatu, pa preko nadjev-od mladog sira, sa vlascem, persunom, malo bijelog luka, malo pavlake (kolicinski po zelji, obicno oko 250-300g sira...), u "narandzasti", prvo poredam kuhana jaja na tanke snite, preko nadjev od sira, kiselih krastavcica, svjeze crvene i zelen epaprike, i malo ljute u prahu...obicno mi ovaj bude pikantniji...a neko dodaje i sunku, suvi vrat, hrenovke, sta vec ko voli od mesnih preradjevina...
Kad se nafiluju, zarolati ih, pa u foliju, i u frzider, i do sutradan se taman stegnu i imaju postojanost i oblik...
Eto.Nadam se da nisam nesto izostavila, i da nisam previse konfuzno objasnila...
![]()

ispekla sam rolovanu piletinu, a uz to krompir....spremljen kao pire, ali u njega ubačen rendani krastavac, propržen na ulju sa malo crnog i belog luka...ukusno je. salata je od paradajza.
Jao sto je ovo dobro
Ima da pravim sutra.
Jedno pitanje- sta je vlasac? I jel kad peces koru sa spanacem stavljas zamrznut, pravo iz friza?

A sto si besna?Jel ne volis grasak?
Corbica sa sargarepom i karfiolom se kuva,a kasnije cu zapeci testo sa sitnim sirom u rerni.
Mozda kasnije skuvam puding...videcu jos posto treba da peglam![]()

aaa, pa ovde ima puno pitanja
1. kako roluješ piletinu? koji deo? ili kupiš gotovu urolanu? ja sam jednom za novu godinu
kupila u maxiju bila je super
2. a taj krompir? baš kao za pire? ono oljuštiš, iseckaš, skuvaš, ispasiraš i dodaš taj
krastavac?
Da, stavljam onaj smrznuti vec polu-pripremljen i sjecakani, samo ga rukama malo ocijedim, posto bude "vodenast" od leda...
Vlasac je vrsta luka. (Lici na mlade travke, a predivnu aromu da) Rijetko gdje se moze naci svjezi, najcesce suseni medju zacinima, (ja uzimam Kotami)...a kao dobra zamjena moze i sremus-(divlji bijeli luk), njega bude na pijaci...(moze isto svjez i suseni)
Kad se uzima suseni, samo ga pomijesas sa pavlakom (majonezom, senfom...), ili ga zajedno sa drugim zacinima (bosiljak, origano,ruzmarin) potopis u malo ulja i limuna, i bude dobar preliv za npr. ribu....
odgovor na 2. pitanje - da, samo što kuvam cele krompire, pa ih onda pasiram, ali mislim da to nema veze....i onda dodajem taj krastavac..
1. a što se tiče rolovane piletine, kod nas na pijaci u bloku 44 na novom beogradu, ima da se kupi rolovana piletina u mrežici.....vekna je oko 700g. samo je stavim u rernu i pečem, savršena je, sa malo začina.