Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma da, kupljena urolana.. super je....

Ja skuvala bećarac za sutra, i za mene proso, a deca će verovatno da prave pire minut uz to.
Ja inače uz bećarac najviše volim baren krompir. Tako kao za pire, samo se ne pasira i ništa mu se ne dodaje...
I uz to jedemo salatu od luka, paprike i paradajza, znači isto to što je u bećarcu, samo presno :zper:

...hehhe....e, ja ne jedem nikakvu salatu uz bećarac i najviše volim kad dodam
jaje..ništa mi drugo uz to ne treba...;)

:eek: ovo prvi put cujem...kako?

...lepo draga..evo ovako...

...u šetpu dodam prvo sitno iseckan crni luk..2-3 glavice...pa kad bude onako staklast,
dodam iseckanu papriku, ja volim da je ona žuta-zelena, na kockice..dinastam to da
buda onako na pola..pa u to dodam 2-3 paradajiza isto tako na kockice...dodam
začin u zadnje vreme ona bio način...i poklopim...da se polako dinsta..kad je gotovo,
sklonim sa ringle i u to dodam bar 1 jaje..i dobro razmutim, da se lepo poveže...
...uz to ne treba ništa..ali je lepo uz neko meso mada ne mora...:heart:

Moracu to da probam...hvala devojke :D

...probaj lepo je baš...;)

Umesam jaje dok jos ima tecnosti od paradajza, ne moze da zagori, a mora da se kuva minimum 7 minuta zbog salmonele.

...šta znam ja koristim samo domaća jaja, pa se nadam da nema salmonele,
mada ko to može da garantuje...:think:

a ne..ja rizu dodajem kad ima i mesa...:)
ovaj povrcni buckuris, je moje omiljeno letnje jelo. i bude gotovoo za pola sata.:mrgreen:

...verovatno je lepo...ali meni je to "kvarenje" bećarca...:lol:

Ma, kuvarice, divno je kad ima ovako raznog povrća, a ni meso ne smeta.... pa mogu da se prave raznorazne kombinacije, ne mora ni da se zove nikako, ni da se pravi uvek isto.
Ja pravim razna jela od raznog povrća, kad šta imam i sve bude dobro... I razne čorbe, u koje dodam pirinač ili ječam ili rezance ili ništa... i razna variva...

sutra ću slane palačinke zalivene kajmakom i zapečene u rerni, sa šunkom i kačkavaljem. danas nisam ništa, jer sam tek stigla s puta, frižider je pun svega.

Kako ovo praviš? Kupila sam sve potrebno, ali bi mi dobro došla dodatna objašnjenja. :D
Izrendaš šunku i kačkavalj pa napuniš, ili kako? I kad prelivaš, jel samo kajmak, ili ga malo razrediš sa mlekom ili nečim, nekako mi je gusto samo kajmak? :think:
Ako bi htela to malo da pojasniš, ljubim te. 8-og nam je godišnjica braka, pa sam odlučila da, pošto nigde nećemo izaći zbog deteta, napravim jednu lepu večericu, onako baš romantičnu i ukusnu... i htela bih i ovo da stavim na menu :D
:ok::ok::ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back