Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ffdb0w.gif

jao jao, a dole ide žuta korica a gore šlag?

ako je to piši recept pode hitno!

Jeste Parka, baš taj... :D
volim ga i ja, pogotovo što je časkom gotovo...

Kora: 2 jaja, 100 g šećera, 50 ml ulja, 100 gr brašna, 1 prašak za pecivo i 50 ml mleka.
Peče se u podmazanom plehu ili papiru za pečenje.

Fil: sezonsko voće, a može i smrznuto, ja kupujem frikomov voćni mix (jagoda, malina,
višnja, ribizla), 150 g šećera... prokuva se malo, ako je zamrznuto voće, onda duplo
duže od svežeg, recimo 15 minuta.. kada se skuva, u to se dodaje ili želatin ili gustin.

Ne čekati da se fil potpuno ohladi, već da bude onako mlak, sipati preko kore... najbolje
je da se to radi u kalupu za tortu.
Stavi se u frižider i najbolje uz ovo ide umućena slatka pavlaka (poverljiva - to je tzv.neutralna)
u koju se doda malo šećera u prahu.

Poslednja izmena:
davaj recept za manč :D
j abi se ubila da treba svaki dan da pravim dezerAt :confused:

Nepravim ja bas svaki dan nesto slatko ali bar dva puta nedeljno :D

Nego evo recepta za jednu meru ali ja uvek pravim duplu za veliki pleh:
-odvojis 4 zumanceta od belanaca,pa u njih dodas malu soljicu secera,malu soljicu brasna,pola kesice praska za pecivo,dve kasike kakaa,malu soljucu mleka i malu soljicu ulja.To sve dobro umutis i prespes u pleh da se pece;
-belanca posebno umutis pa kad je kora pecena premazes ih preko i vratis tepsiju u iskljucenu rernu na 10-15 min da se malo osusi;
-dok se belanca suse rastopis na pari 200g cokolade za kuvanje sa 3-4 kasike ulja pa kad izvadis kolac iz rerne prelijes glazurom i ostavis da se ohladi.
Nije kao kupovni ali je :super:

danas će biti čorba od graška...varivo od šargarepe sa prazilukom i karijem i grilovani pileći bataci...još za vikend sam pravila vanilice,i pola stavila u zamrzivač,e danas sam ih izvadila,dolaze popodne neki gosti,pa da imaju čime da se zaslade...

vidi ti to,niko ne kuva...šta se dešava?
elem danas će biti riblje čorbe(som,štuka,smuđ),mmmmmmmmmmmmmmmmm,ima prste da poližemo...i dobila lepe kečige,pa ću da ih pržim,obožavam ih,ali jako retko ima kečiga,i krompir salata...i kupila veoma veoma veoma sočne breskve,to će biti desert,ne treba preterivati sa slatkim...

Danas za mene pravim Kuvani kupus sa krompirom i sargarepom... :aha: muzic ima jos pecenja ili cevape nek izabere a Makici pravim spanac sa zumancetom za danas i piletinu sa krompirom i sargarepom za 2 dana i breska, banana, malo mlevene plazme mix isto za 2 dana! :D

Poslednja izmena:
Imamo bele corbe od juce,a mm ce doneti ribe pa ce peci (posto je to njegov posao ;) ).Kolace su smazali pa danas neka se gledaju :lol:
e da ne veruješ, isto ovako bilo juče i kod nas. ja skuvala belu pileću čorbicu (maj fejvorit :zaljubljena:) a muž pržio štukice
samo meni nešto zasmrdela riba i nisam mogla da je liznem :confused: strašne stvari :think:

Za danas mi je ostalo čorbice... i treba da pravim mini pizze za jednu dečiju žurku... pa će za nas biti jedna maxi pizza :cool:

hoho, smislila sam novi recept za piletinu i moram da ga podelim sa vama (jos uvek se krcka pa ne znam kakav je ukus al trebalo bi da je dobar)
elem, pileci file isece se na snicle tanke, i filuje sitno secaknim feta sirom, paradajzom i pospe bosiljkom,urola se i zakaci cackalicama i stavi se u vreo tiganj da se samo malo propece
ostatak paradjza sitno seckanog na kockice pomesati sa kockicama belog mesa(onaj deo sto ostane od snicli) kasikom kisele i slatke pavlake,poredja se u vatrsotalnu ciniju, preko toga se stave ona urolana piletina i zapece se u rerni, kratko
jedva cekam da vidim kakvog je ukusa, al mora da je dobrog: )

pravila nocas duranonine projice,a jela danas,mozes da se zenis :mrgreen:
samo nisam imala cvarke,nece niko da posalje :( pa sam pravila s mrvljenom fetom
i mnogo sam jaka faca,sve sam radila otprilike,kao sto i kaze na pocetku recepta
Eh, a ja sam sinoć pravio seljačke oblande. Filovao sam ih jutros u tri jer sam zaspao snom pravednika, pa se odjednom probudio u bunilu shvativši da se fil još uvek ukuvava na ringli onako kako sam ga ostavio.

Eh, a ja sam sinoć pravio seljačke oblande. Filovao sam ih jutros u tri jer sam zaspao snom pravednika, pa se odjednom probudio u bunilu shvativši da se fil još uvek ukuvava na ringli onako kako sam ga ostavio.

vidi se da si zaspao,kod moje babe je bio svetliji fil:mrgreen:
e lenja sam da fotkam ,aj sacu al ko zna kacu da postavim:lol:
e da dodaj jednu sexualnu moc,uspeo mi tvoj recept,a znas ono muskarac u kuhinji je sehu :zper:

vidi se da si zaspao,kod moje babe je bio svetliji fil:mrgreen:
e lenja sam da fotkam ,aj sacu al ko zna kacu da postavim:lol:
e da dodaj jednu sexualnu moc,uspeo mi tvoj recept,a znas ono muskarac u kuhinji je sehu :zper:
Ma to softver sam odradi. Tako je podešeno.

Nego, apropo boje fila - jeste da nije onako beličast kako smo navikli, ali onaj beličast je izgleda takav jer su nam babe bile lenje. Kad se ukuva pošteno ovako kakav je na slici, dobije se tako ebeno dobar karamel da je to za polizati.
Ma ove karamele koje svi dobro pamtimo su mala beba za to.

karamela-ljesnik297.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back