svinjetina na italijanski nacin /citaj u mleku/
Potrebno je:
Telece ili svinjske snicle bez kostiju-izlupati ih maljem i uvaljati u brasno. /ja ih stavim u kesu tregerusu, jednu po jednu u koju sam prethodno stavio brasno i protresem ih u kesi par puta i gotovo, minimalna potrosnja brasna, nema nista za pranje a meso idealno oblozeno sa brasnom

/
Na dno vatrostalne posude sitno iseckati dve srednje glavice crnog luka /mada ja vise volim i tako radim, luk isecem na srpove/ i malo persuna.Poredjati snicle uvaljane u brasnu i preliti sa:
2dcl belog stonog vina
2dcl soka od paradajza
2dcl mleka
1dcl ulja
1 kasikicom soli
2 kasikice secera
biber ,vegeta.
Preko posude stavimo aluminijsku foliju. /ili poklopimo ako imate takvu veliku jenu ili posudu od tuca sa poklopcem/
Pecemo oko 2h,stim sto 1h pecemo sa folijom a drugi sat je skinemo kako bi se meso zapeklo.
Po zelji mozete dodati i sampinjone seckane na tanke listice.
prilog, pire krompir, stim sto ga ja prelijem i umesam sa malo pregrejanog ulja ili neke druge masnoce na kraju.....ili bez ulja, ali sa mlekom, puterom i dva ziva jajeta koja umesam na kraju....
salata, domaci paradajz sorta volovsko srce /svetlo narandzaste boje , velik i nepravilnog oblika - sve sto je idealno okruglo izbegavam

, malo crvenog luka i krastavaca isecenih na kocke sa kriskom domaceg mlaog sira.... ali, bitno mi je da je salata ohladjena !
uz navedeno jelo ide sovignjon vinarije radovanovic iz krnjeva
P R I J A T N O