Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvarno Mirče ili me zezaš? :rumenko: zar nije malo jedna kašika?

htela sam da napravim voćni kolač, da izbegnem puding jer ću imati goste koji ga ne vole...
viđala sam voćni fil tog tipa, gustin se napravi i ubaci voće unutra, bude kao žele bombona otprilike...
valjda sam lepo objasnila...

kad nađem sliku, staviću ako je ovako nejasno :D

Ja ga guram u svakojaka jela, al bas odokativno.
l ga uvek razmutim, jernako krknes u kolac direkt ima da ti se zgrudva i nema boga da ga razbijes.

Probaj ovako kako sam ti rekla ako treba lako dodati jos.
Ako uz njega stavis npr med on se zgusne bude ko gel.

Jao sad rizikujem da ispadnem glupa u društvu, probala sam...
i to prema uputstvu sa kesice DrOetker...

prvi put je masa ličila na gumene bombone, voćne :lol: što i nije loše ovako
ali za kolač nikako :D
drugi put se nije ni zgusnulo... :rumenko:

PAzi.
Kad bi ja shvatila kakav ti kolac hoces da pravis :lol: ja bi ti mozda i rekla nesto mudro, al ne razumem pa se trudim da na slepo pomognem.

Kad pravim cheese cake ja koristim dr etkerov zele.
I desava mi se da se ne zguse al osnovni razlog je nesrazmerna kolicina vode i zelea.
Obicno mi merimo po vodi a ne razmisljamo o kolicini vode koju pusti npr zamrznuto voce.
Zato mora da se stavi vise zelea.

Drugo ...nece on bas iste sekunde da se zgusne treba mu vreme ,a to ne pise tako na kesici.
Prvi x kad sam pravila cheese sipala sam 5 kesica zelea umesto 2 i cekala i nista.
Sreca te sam imala koga da pitam pa mi rekose gurni ga u zamrzivac .

Joj nisam nista pametno rekla.
Objasni kakav je kolac da nadjemo najbolje resenje.

htela sam da napravim voćni kolač, da izbegnem puding jer ću imati goste koji ga ne vole...
viđala sam voćni fil tog tipa, gustin se napravi i ubaci voće unutra, bude kao žele bombona otprilike...

ovo o cemu pises je puding skuvan u zasladjenoj vodi ili bistrom industrijskom soku - ananas, jabuka...
i onda dobijes taj providan ``vocni`` fil..

de si bre mirka :)

Poslednja izmena:
pene sa blitvom

blansirala pet sekundi dve veze blitve..obarila pene..neutralnu pavlaku zagrejala, dodala krupno secenu blitvu i mesala dok se ukusi nisu sjedinili..ubacila pene u to..
onda prebacila deo u tanjir, odozgo parmezan..i eto rucka:mrgreen:

de si bre mirka :)

:cmok2: Stize li sa najduzeg letovanja u istoriji ??? :)

mirka, daj recept za taj tvoj čizkejk

Nije to moj , to je moje drugarice Sandrine i zato ga od miloste zovem

SANDRININ CHEESE CAKE

500 gr plazma keksa pomesati sa malo secera u prahu , malo mleka i malo rastopljenog putera , pa tu smesu poredjati po ciniji kao koru i staviti u rernu da se zapece 10-15 min, tako da bude sipkasta.

Umutiti 500 gr slatke pavlake i dodati isto toliko secera u prahu i kasiku po kasiku Ela sira (500 gr) laganao mesajuci da se sjedini.

Staviti sir na koru i ubaciti u zamrzivac na 1 h.

Zele : I 1/2 l vode dodati 2 kasike secera , pa kad se rastopi ubaciti voce , i skloniti sa vatre. Zelatin spremiti kao sto pise na kesici pa ubaciti u vodu sa vocem ,( vodeci racuna da zelatina bude ne koliko ima vode neko i vise , zbog toga sto i samo voce pusti vodu) mesati i kad krene da kljuca skloniti sa vatre mesajuci dok se ne ohladi , pa kad krene da se steze sipati na kolac.

Sve to u zamrzivac staviti na pola h da se stegne.

Moje iskustvo kaze da tu kolicinu zelatina mesanjem nema sanse da ohladis tako lako pa je bolje vaditi delove te smese i nju mesati pa kad se stiska sipati na pavlaku. Ona ce se na kolacu sjediniti sa predhosnim slojem.

Ili staviti masu u frizider prateci dal se stiska pa kad krene nanositi na kolac .

:cmok2: Stize li sa najduzeg letovanja u istoriji ??? :)

:cmok:najduzeg i najlepseg..ono na fotkama na profilu je samo deo..da mi vidis tek one sa underwaterzoo vrtom :mrgreen:

Nije to moj , to je moje drugarice Sandrine i zato ga od miloste zovem

SANDRININ CHEESE CAKE

500 gr plazma keksa pomesati sa malo secera u prahu , malo mleka i malo rastopljenog putera , pa tu smesu poredjati po ciniji kao koru i staviti u rernu da se zapece 10-15 min, tako da bude sipkasta.

Umutiti 500 gr slatke pavlake i dodati isto toliko secera u prahu i kasiku po kasiku Ela sira (500 gr) laganao mesajuci da se sjedini.

Staviti sir na koru i ubaciti u zamrzivac na 1 h.

Zele : I 1/2 l vode dodati 2 kasike secera , pa kad se rastopi ubaciti voce , i skloniti sa vatre. Zelatin spremiti kao sto pise na kesici pa ubaciti u vodu sa vocem ,( vodeci racuna da zelatina bude ne koliko ima vode neko i vise , zbog toga sto i samo voce pusti vodu) mesati i kad krene da kljuca skloniti sa vatre mesajuci dok se ne ohladi , pa kad krene da se steze sipati na kolac.

Sve to u zamrzivac staviti na pola h da se stegne.

Moje iskustvo kaze da tu kolicinu zelatina mesanjem nema sanse da ohladis tako lako pa je bolje vaditi delove te smese i nju mesati pa kad se stiska sipati na pavlaku. Ona ce se na kolacu sjediniti sa predhosnim slojem.

Ili staviti masu u frizider prateci dal se stiska pa kad krene nanositi na kolac .

ja sve ovo isto, samo ciz formiram u kalupu za pecenje torti sa pokretnom stranicom. prelijem tecnim zelatinom, ohladim u frizideru i samo pomerim stranicu kalupa.

jao jao, a dole ide žuta korica a gore šlag?
ako je to taj kolač ja to obožavam, a može i od zamrznutog voća
a recept sam dobila "odoka" kad ne da nisam znala da spremam kolače nego nisam znala ni da ih jedem tako temeljno ko danas
probala da napravim, ispalo gadno odustala za večna vremena
a znam da je išo gustin
elem
ako je to piši recept pode hitno!

...feel, ja sam ranije pravila vocni kolach sa tim filom sa gustinom,
ali sam zaboravila odnos.. :rumenko:
..kolach pravim i dalje ali tako da npr puding od jagode skuvam sa sokom od jagode umesto s mlekom..
..stavim voce u sherpu (jagode, kupine, maline, borovnice, brusnicu, svashta ili samo jedno od toga),
3 dcl soka od jagode i par kashika shecera (2-3)..
..u 1 deci soka razmutim puding od jagode i kad sok provri skuvam puding klasichno..
..bude identichno kao kad sam pravila sa gustinom, samo manje petljancije..

Ja kupujem zamrznuto frikomovo sumsko voce, mogu i maline i jagode.
Stavim celu kutiju i uvek imam jednu u rezervi ako procenim da mi je malo da dodam.
I ne secem nista tako kako je u kutiji tako sunem u serpu. ono se raspada od mesanja ako bi ga sekla napravila bi kasu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back