mackica ns
Poznat
- Poruka
- 7.784
davaj recept za manč 
j abi se ubila da treba svaki dan da pravim dezerAt
j abi se ubila da treba svaki dan da pravim dezerAt
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ova kvinsin chili deluje super, samo sto ja ne jedem ljuto,pa sad ne znam kakav bi to chili bio bez chilija i ljute paricice al probacu : )
zar nije malo jedna kašika?htela sam da napravim voćni kolač, da izbegnem puding jer ću imati goste koji ga ne vole...
viđala sam voćni fil tog tipa, gustin se napravi i ubaci voće unutra, bude kao žele bombona otprilike...
![]()
mozda je bolje probati sa zelatinom umesto gustina u tom vocnom slucaju![]()
što i nije loše ovako
ja bi ti mozda i rekla nesto mudro, al ne razumem pa se trudim da na slepo pomognem.Stvarno Mirče ili me zezaš?zar nije malo jedna kašika?
htela sam da napravim voćni kolač, da izbegnem puding jer ću imati goste koji ga ne vole...
viđala sam voćni fil tog tipa, gustin se napravi i ubaci voće unutra, bude kao žele bombona otprilike...
valjda sam lepo objasnila...
kad nađem sliku, staviću ako je ovako nejasno![]()

pene sa blitvom
blansirala pet sekundi dve veze blitve..obarila pene..neutralnu pavlaku zagrejala, dodala krupno secenu blitvu i mesala dok se ukusi nisu sjedinili..ubacila pene u to..
onda prebacila deo u tanjir, odozgo parmezan..i eto rucka![]()
de si bre mirka![]()
Stize li sa najduzeg letovanja u istoriji ??? 
mirka, daj recept za taj tvoj čizkejk
kako se blansira?: )
Stize li sa najduzeg letovanja u istoriji ???
najduzeg i najlepseg..ono na fotkama na profilu je samo deo..da mi vidis tek one sa underwaterzoo vrtom
Nije to moj , to je moje drugarice Sandrine i zato ga od miloste zovem
SANDRININ CHEESE CAKE
500 gr plazma keksa pomesati sa malo secera u prahu , malo mleka i malo rastopljenog putera , pa tu smesu poredjati po ciniji kao koru i staviti u rernu da se zapece 10-15 min, tako da bude sipkasta.
Umutiti 500 gr slatke pavlake i dodati isto toliko secera u prahu i kasiku po kasiku Ela sira (500 gr) laganao mesajuci da se sjedini.
Staviti sir na koru i ubaciti u zamrzivac na 1 h.
Zele : I 1/2 l vode dodati 2 kasike secera , pa kad se rastopi ubaciti voce , i skloniti sa vatre. Zelatin spremiti kao sto pise na kesici pa ubaciti u vodu sa vocem ,( vodeci racuna da zelatina bude ne koliko ima vode neko i vise , zbog toga sto i samo voce pusti vodu) mesati i kad krene da kljuca skloniti sa vatre mesajuci dok se ne ohladi , pa kad krene da se steze sipati na kolac.
Sve to u zamrzivac staviti na pola h da se stegne.
Moje iskustvo kaze da tu kolicinu zelatina mesanjem nema sanse da ohladis tako lako pa je bolje vaditi delove te smese i nju mesati pa kad se stiska sipati na pavlaku. Ona ce se na kolacu sjediniti sa predhosnim slojem.
Ili staviti masu u frizider prateci dal se stiska pa kad krene nanositi na kolac .
isto ovo samo dok se ne stegne formiram ciz u okruglom kalupu sa odvajajucom stranicom za pecenje torti..prelijem zelatinom u tecnom stanju..frizider i kad se stegne samo sklonim taj deo kalupa.
Stvarno Mirče ili me zezaš?zar nije malo jedna kašika?
htela sam da napravim voćni kolač, da izbegnem puding jer ću imati goste koji ga ne vole...
valjda sam lepo objasnila...
kad nađem sliku, staviću ako je ovako nejasno![]()
A kako ti se ne zamuti zelatin od sira???
Ja tako radila pa mi zele topio sir i sve se zamuti i bude![]()
sipas polako mirka..kasiku po kasiku.![]()