Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Направила сам две торте у суботу.
И то никад брже: лењу жену и импровизацију сладолед торте.
Мало материјала, јефтино, а укусно, плус сам обавила сва за мало јаче од сат времена.
Ако неко жели рецепт, нек' виче.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

(ovo je poruka Sofiji, vičem :lol: :lol: )
:D
Купим три кутије пишкота.
4 киселе павлаке
4 шлага
малине, једно паковање од 300 грама
млеко

- умутим сва четири шлага и додам све четири павлаке унутра, као и шећер у праху по укусу ( неко воли слађе, неко не)
- следећи корак је: пишкоте квасим млеком (али онако, да мало омекане, а не да се разгњецају у мелку), па ставим на дно плеха прво ред пишкота , па ставим тај фил, па на фил поређам малине, па опет одозго наквашене пишкоте и тако редно до вха плеха
- ставим у фрижидер и једемо после неколико сати, тачније кад се охлади

Мислим да није потребно више од пола сата ( зато се и зове ''лења жена'' :p ) да се ово смућка, а јако је укусно, лагано и освежавајуће.

Следећи корак, тј. та импровизација сладолед торте уследи увек кад остане доста фила и пишкота, што у случају ове мере остаје 100%

- у тај преостали фил додам несквик :lol:, исто по укусу, ја волим кад се осећа чоколада па додам доста
- и онда по истом принципу, као и претходну, слажем и ову. С том разликом што ову чоколадну ставим у замрзивач, а не у фрижидер и заиста је као сладолед торта

Етоооо....пробај па јави.;)

kako spremiti teletinu a da ne bude suva i bezukusna?
ja sa njom ne znam nista jestivo da napravim, sak i dinstana sa lukom ima ukus papira.
kako je spremate?
ako je meso od buta, isečeš tanje šnicle, izlupaš ih, začinih ih kojim god hoćeš začinima (začin c, biber je osnova), uvaljaš u brašno i staviš da se proprže da dobiju zlatnu boju. izvadiš iz šerpe (dubokog tiganja) i onda tu ubaciš sitno sečen crni luk (jedna glavica srednje veličine) i dinstaš luk. možeš da dodaš i nekoliko šenova belog luka.
zatim staviš šnicle, naliješ belim vinom i krškaš na tihoj vatri dok ne postanu mekane.
uz ovo standardno ide ili pire ili restovani krompir sa nekom salatom. moji vole kupus salatu ili mešanu (šopsku).
eto.

ma lako je:
sir mozes a i ne moras da zamesas sa cime hoces, moze beli luk, ili samo malo origana, ili smesa za fetu, ili malo slaninice pusti masti na volju
sa time napuni sveze paprike, pa u neki prikladni pleh gde mozes da ih postavis da stoje kako ne bi fil iscureo stavis u rernu 15-tak minuta i to je sve

samo se opusti i po svom ukusu eksperimentisi :)

paprike moraju da budu pecene, ili mogu zive pa da ih onda zapecem ili sta vec?
pun mi je frizider paprika i zelenih i crvenih i znam da je ukusno a i ne moram do prodavnice po kore: )

Operi paprike, ocisti od semena i to je sve sto se radi sa paprikom.
Sir izgnjeci viljuskom, dodaj jednu zelenu pavlaku il crvenu ako bas moras , jedno jaje i tom smesom puni paprike.
( probaj dal je sir slan pa ako nije posoli a ako jeste ne diraj so )

Stavi u pleh, ne moras da podmazujes i peci na 200 oko 1 h.
Jedi prohladjene da ti ne ispada sir.

Igraj se , tu nema sanse da pogresis i prati paprike, mozda ce u tvojoj rerni 1h biti puno.

Nemoj da se prepadnes sto ce ti pleh biti pun vode to je normalno paprika to ispusti, narocito crvena .

ja paprike kad napunim zatvaram paradajzom,(onako odsečem kraj paradajza stavim na vrh preko sita i podguram u papriku, ako sam iako uspela da objasnim) naročito je korisno ako paprike pržim,(ukusnije su) a ne pečem (znatno jednostavnije za spremanje)

kako spremiti teletinu a da ne bude suva i bezukusna?
ja sa njom ne znam nista jestivo da napravim, sak i dinstana sa lukom ima ukus papira.
kako je spremate?

sa malim zakašnjenjem evo kako ja pravim...napraviš marinadu od 3 čena belog luka,aleve paprike,Vegete,bibera,bosiljka sa 2dl ulja,dobro promešaš i time premažeš meso(znači ostaje u jednom komadu)...staviš u vatrostalnu,naliješ 2dl dobrog belog vina i ubacič nekoliko semena korijandera i lovorov list,poklopiš i tako u rernu na 180%,povremeno pogledaš da li mekša...kada vino ispari počinješ da dolivaš vode,ne previše,bolje češće manju količinu i sve dok meso ne bude skroz mekano,tada skineš poklopac,ubaciš u onu mast(voda i sok od mesa) kolutove praziluka i kolutove krompira i sve zapečeš...

ostalo mi graska od juce
ispo je fenserica u fulu iako sam zaboravila da metem mirodjiju
samo cu da isprzim snicle i pred kraj dodam malo lukca
i zapeknucu krompir na pola secen sa malo slaninice preko

a za dezert sam mislila nesto sa kesten pireom
al nikad nisam pravila pa ne znam sta i kako
imam onaj frikomov smrznuti (valjda po kile)

Ostalo mi od juče graška :think:
Danas ću da ga izblendiram, dodam jogurta i napravim čorbicu.
I skuvala sam jutros integralni pirinač, pa kad dođem ubacim u njega tunjevinu, iseckan luk, iseckanu papriku, začinim belim lukcom, peršunom, zalijem maslinovim uljOm... i eto
I ima torte od vikenda. Vrlo je jednostavna i nadasve ukusna :aha: ne znam da li je neko pisao recept, to je od onih jednostavnih :manikir:
Elem, 600 g šlaga, umuti se sa kiselom vodom.
pa se podeli na tri dela
pa u prvi deo ide mleveni keks
u drugi deo eurokrem
treći deo čist šlag

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back