Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...dva struka mladog luka veca....jedno 200 g sampinjona iseckano na listice...dodala kasicicu kurkume i kasicicu karija, oprala pola solje prosa....i imala
malo kukuruza secerca pa da se ne vuce vise po frizu...eno malo da "stane" pa da rucam....uz to salata, paradaiz, krastavac, mladi luk....i dosta...

Uh uh, u petak nasuvo s krompirom i paradajz čorba!!
Идеалан петковски ручак и како буду напредовале температуре биће све идеалнији, десерт ће бити јагоде, а доцније ће се бирати између лубенице, диње и куваног кукуруза.

Ovo sa pečenjem lešnika u tiganju sam tek sada videla...a i dosta ih je bilo, morala bih iz vise tura.
Uglavnom, pekla sam u rerni i dori su.
Hvala!

Na sporetu se krcka mladi sladak kupus...divno mirise, dugo ga nisam jela.Muz ni da čuje, pa je ovo samo za mene!
U rerni je cureci karabatak.

Obaricu jaja, sutra ih farbam, jer u petak putujemo, a hocu da ih imamo i na Zlatiboru za nedelju ujutru.Za 14h je rezervisan omiljeni restoran.

Kerefeka zasto si zaledila lesnike,zasto ih stavi u rernu?

Neki alternativni moderni nacin neke ishrane ?Posebna klopa?

Pa tako se cuvaju.
A peku se za kolace i druge poslastice, intenzivniji je ukus.

- - - - - - - - - -

A nije, meni žao da dođe s posla i da nema ništa skuvano, pa nismo mi Bogi da jedemo samo zelenu salatu :))))))

E, stvarno...:zcepanje:

Napravili ste od mene karikaturu :lol:

Jedem ja, sta vam je? :)

Kerefeka zasto si zaledila lesnike,zasto ih stavi u rernu?

Neki alternativni moderni nacin neke ishrane ?Posebna klopa?

Kuma ima neku koleginicu koja je prodavala, pa smo uzele veću količinu...volimo ih u kolačima, a i ovako..
Do tada nisam imala iskustva sa tim, pa su me obe posavetovale da je najbolje da ih zamrznem.
Kako su sirovi, morala sam da ih ispečem,a koga god sam pitala, rece da to uradim u rerni...
Odlicni su, a u zamrzivaču su vise od godinu dana.Potpuno sam zaboravila da ih imam...

danas postimo i mi, a sinoc nismo

12801327_10156538073320543_4542479470727601957_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back