Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
neki dan vedzi pizza bez podrigusa
DSC_0082.jpg

• Podržavam
Reactions: Em.
Vragana se raspisala o heljdi, pa mi se sada kvasi hleb od nje. Koristila sam je i ranije ali nisam išla dalje od trećine ukupnog brašna.
Sada je skoro sve heljdino. Videćemo da li će moći da se jede...:sad2:

- - - - - - - - - -

Zobene mekinje, speltino belo, mleveni lan i susam....i puuuno heljde.
rolleyes_girl2.gif

kombinacija heljda spelta...trebalo bi da bude bas ljepljivo
a da stavis nesto drugo umjesto spelte? ako gluten nije bitna stavka, naravno...aj, javi kako je ispalo

Sad sam ga premesila, bilo je mekano u početku, ali su ga izgleda stisle one mekinje, tako da je sada tvrđe nego što sam htela, ali je ipak naraslo. Speltu koristim za skoro sve, navikli smo se.Jedino ne za krofne i sl. a pošto to sada ni ne pravim, nema problema.

Celu zimu sam pekla hleb, tj. zemičke, pa kako je otoplilo, prestala sam. Danas je jako hladno pa poželeh da opet uključim rernu.:lol:

i kiša i hladnoća, dušu dalo za rernu, tako da sam sad smotala pitu sa sirom i čekam da malko upije dok se šporet ugreje pa na pečenje,
volim pite svakakve, kad korica krcka onako zlatno žuta, gladna sam nisam doručkovala pa me krenula inspiracija ;)

i kiša i hladnoća, dušu dalo za rernu, tako da sam sad smotala pitu sa sirom i čekam da malko upije dok se šporet ugreje pa na pečenje,
volim pite svakakve, kad korica krcka onako zlatno žuta, gladna sam nisam doručkovala pa me krenula inspiracija ;)

Iz rerne ćeš izvaditi sočnu pitu :D, meni ispale neke suve lepinjice, spolja tvrde, unutra malo mekše :lol:, ali su ukusne.
Poješće se, nije loše, ali ovo čudo ne treba da se stavlja u toster.:manikir:

Volim ukus heljde, probaću jednom samo sa heljdinim brašnom i bez ikakvih semenki, da vidim kakvo je onda. Vragana, da li si ti pravila nešto samo od tog brašna?

Ništa. Drugarica organizuje roštilj. Danas ću se najesti luka :heart: :rumenko:
Кад смо код споменутог....
Ем сам јуче узео 5 пушли младА белаЈа лооцка(ебга 5 ком у пушли, а пушла само 40 динџи и још су баш солидни!), ем јутрос радник са салаша донео двадесетак струкова младА бела лукА и отприлике исто толико сребрњака.
Срећа па имамо сланине, а ни јаја за пера неће усфалити!

Iz rerne ćeš izvaditi sočnu pitu :D, meni ispale neke suve lepinjice, spolja tvrde, unutra malo mekše :lol:, ali su ukusne.
Volim ukus heljde, probaću jednom samo sa heljdinim brašnom i bez ikakvih semenki, da vidim kakvo je onda. Vragana, da li si ti pravila nešto samo od tog brašna?

gotova pita, cela kuća miriše ...
a da li ih poprskaš vodom i pokriješ krpom kad ih izvadiš iz rerne? da me ne shvatiš pogrešno, ne pametujem, to ume da omekša koru...mada heljda je drugačija od pšeničnog brašna....

heljdino brasno se nikad ne koristi samo

Sad sam ga premesila, bilo je mekano u početku, ali su ga izgleda stisle one mekinje, tako da je sada tvrđe nego što sam htela, ali je ipak naraslo. Speltu koristim za skoro sve, navikli smo se.Jedino ne za krofne i sl. a pošto to sada ni ne pravim, nema problema.

Celu zimu sam pekla hleb, tj. zemičke, pa kako je otoplilo, prestala sam. Danas je jako hladno pa poželeh da opet uključim rernu.:lol:

super je spelta i tijesta pravljena s njom imaju neki divno
slatkast ukus

gotova pita, cela kuća miriše ...
a da li ih poprskaš vodom i pokriješ krpom kad ih izvadiš iz rerne? da me ne shvatiš pogrešno, ne pametujem, to ume da omekša koru...mada heljda je drugačija od pšeničnog brašna....
Obično to ne radim, premažem vodom samo pre pečenja,ali ovim lepinjicama ne bi škodilo ni posle.:lol: A možda sam ih samo predugo pekla, videću sledeći put.
heljdino brasno se nikad ne koristi samo
Mogu se naći recepti za hleb samo od njega, ali to onda nije onakav hleb na koji smo mi navikli.

Ima ukus, ali mi ne ide uz sve. Recimo u rezancima osetim razliku, više volim da je obično belo brašno.

pa i nema smisla forsirati svuda, slazem se
kao i bilo sta drugo

ja danas nisam kuvala
mater spremala sirnicu i telecu supu za njih troje
ja sam jos na ovom sto istjerujem sad
jos 5 dana
al super se osjecam
sto me vrlo iznenadjuje : )
jesu monodijete malo dosadne, al rade posao ;)

samo pokrijes stoljnjakom ili tako necim
i ostavis da same omeksaju

Tako i radim. Meni nije preterano bitno da je pecivo mekano, ionako volim da sve prepečem u tosteru.

- - - - - - - - - -

pa i nema smisla forsirati svuda, slazem se
kao i bilo sta drugo

ja danas nisam kuvala
mater spremala sirnicu i telecu supu za njih troje
ja sam jos na ovom sto istjerujem sad
jos 5 dana
al super se osjecam
sto me vrlo iznenadjuje : )
jesu monodijete malo dosadne, al rade posao ;)

Videla sam na temi podrške :super:.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back