Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Post na vodi ne znači da se jede riba bez ulja nego da se ne jede ni riba ni bilo koje jelo na ulju. U jela na vodi spadaju jedino beskrvne životinje, tj morski plodovi, zmije, žabe , puževi i sl.

Ako je do propisa Veliki ponedeljak,utorak,sredu i cetvrtak treba jesti hleb,so i voce a Veliki petak i Veliku subotu ne jesti nista.

Nije izvodljivo fizicki da ne jedem juce i danas nista tako da se drzim osnove.
Nisam savrsenstvo vec ljudsko bice.
Budna u ovo doba,slosilo mi se,probudih se al* videcu danas kako da izguram dan.

Nisam imala nameru da te uvredim... Svako posti shodno svojim mogućnostima. Jedne godine je mm postio po pravilima koje si navela. Nije nemoguće jer se celim postom od skoro dva meseca koji prethodi i u kojem se riba jede samo dva puta, organizam pripremi za te dane. Veći je problem posle takvog posta, navici se na normalnu ishranu jer telo vise nema potrebu za jakom hranom ni snage da se bori sa njom.

Ne vredjas me nego mnogo ljudi ne zna kako sve treba pravilima gledano da se posti i ne zna da jako malo osoba moze da ceo post izdrzi.
Ova dva dana su simbolicno obelezavanje.
Duh jeste iznad tela ali ne treba rizikovati razboljevanje zbog toga.

Moja mama u 76 godini i bolesna od parkinsa posti vec godinama vrlo strogi post.od moje dve sestre muzevi su svestenici i obojica su joj rekli da su stari,deca i bolesni razreseni posta,nju to ne interesuje,ona tera po svome.kao senka izgleda,al ona kaze da njoj post na vodi prija

uskrs-farbanje-jaja-ideje-4.jpg

- - - - - - - - - -

sretan uskrs :D

Ne vredjas me nego mnogo ljudi ne zna kako sve treba pravilima gledano da se posti i ne zna da jako malo osoba moze da ceo post izdrzi.
Ova dva dana su simbolicno obelezavanje.
Duh jeste iznad tela ali ne treba rizikovati razboljevanje zbog toga.

:lol:
Ja jos nisam upoznala osobu koja je ciscenjem organizma ugrozila zdravlje. Povremeno "gladovanje" je zdravo.

Ne mislim naravno na anoreksiju i one koji se dvoume da li da u toku dana pojedu kupinu ili malinu.

- - - - - - - - - -

Inace, ja sam se danas najela sira, avokada, luka belog :rumenko:, luka mladog :rumenka:, rotkvica, z. salate, paradajza... Dosta! Nema kuvanja.

Poslednja izmena:
:lol:
Ja jos nisam upoznala osobu koja je ciscenjem organizma ugrozila zdravlje. Povremeno "gladovanje" je zdravo.

Ne mislim naravno na anoreksiju i one koji se dvoume da li da u toku dana pojedu kupinu ili malinu.

Prosle noci sam se probudila i otrcala u kupatilo gde sam zaglavila prilicno.
Posle kasalj,muka,toliko mi se slosilo.
Danas sam jedva izgurala,mnogo lose mi je bilo.
Keva trazila pomoc malopre,pravi tortu ja se zaebem malo olizem zicu ....epic facewall... ali nisam odustala.
Sad kasljem,grlo kao da je smirgla.
Idem do crkve kasnije a onda nakon 00:00 Karadjordjeva ili vec nesto,sitno brojim do ponoci.

Ni ja nisam upoznala u zivotu osobu poput tebe koja ne kapira da sam mesozder i zabole me za fensi vrste klope trenutno kao i snobovsko vidjenje iste jer nisam u tom filmu.
Gladna sam - dok normalno ne jedem bicu sta god klopala u medjuvremenu.
Jesti salatu voce povrce ne moze da me zasiti.

Keva trazila pomoc malopre,pravi tortu ja se zaebem malo olizem zicu ....epic facewall... ali nisam odustala.
Idem do crkve kasnije a onda nakon 00:00 Karadjordjeva ili vec nesto,sitno brojim do ponoci.

Ni ja nisam upoznala u zivotu osobu poput tebe koja ne kapira da sam mesozder i zabole me za fensi vrste klope trenutno kao i snobovsko vidjenje iste jer nisam u tom filmu.

Зашто то себи радиш? Шта тиме доказујеш? :roll:

tako je meni pricao tata
kad je bio mali, postio je bozicni post
izdrazao ceo
i ono jutro kad su trebali da odu u crkvu da se priceste, deda je pre crkve izneo ispeceno prase i odneo ga da se hladi
moj tata je tada bio detence od 7..8 godina
zamirisala mu sveze pecena prasetina i nije mogao da izdrzi, nego je otkinuo repic i pojeo ga u slast
ma kakvo pojeo, progutao onako izgladneo
kad je otisao u crkvu, drzao je svecu za vreme pricesti u rukama
onog momenta kad ga je pop pricestio, prosuo mu se po ruci vreo istopljeni vosak i napravio ogromnu opekotinu
nikad vise mu nije palo na pamet da ide na pricest, ako se nije pridrzavao posta kako treba
dusa mala, kako se on namucio u svom zivotu :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back