Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја баш синоћ правила, одавно нисам па сам се смотала и испекла руку на врело уље.

ja sam kuvala telecu corbu u subotu, pustila lepo da se krcka i dinsta na tihoj vatri i onda podigla poklopac :sad2:
20151130_084830.jpg

Poslednja izmena:
...e divota taman da odmoris malo....sto ne ostanu malo duze sad kad su ti bas potrebni?

Ma gde bre :lol:
Treba da budem "zahvalna" što dođu i na ovih 5 do 6 dana :roll:
Znaš cimanje je putovati i oni imaju život u Beogradu... ne mogu oni svoj život da menjaju za rad nekoga tamo :aha:

- - - - - - - - - -

ja sam kuvala telecu corbu u subotu, pustila lepo da se krcka i dinsta na tihoj vatri i onda podigla poklopac :sad2:

Ajoj mukice :zeek: :zag:

kazein je stetan ako je neko laergican na kazein. inace je protein koji se sporo razgradjuje i time dugo vremena prehranjuje telo.

danas su svi alergicni na laktozu i kazein, a evropljani (bela rasa generalno) su tolerantni na kravlje mleko i njegove sastojke.

i sta uopste stavljaju u te biljne sireve da bi dobili nesto sto lici na sir. :sad2:

- - - - - - - - - -

Ja zderem kamenje, nisam alergicna ni na sta ))) Pu, pu, da ne cuje zlo.

i ja..:mrgreen: nego me vise nervira to oko mleka i mlecnih proizvoda. stalno poturaju ljudima nesto te ne valja ovo, te ne valja ono. dobro nam ne proizvedu pilule da gutamo umesto obroka.

Ima I to, ima da se kupi hrana za kosmonaute. Nije bas pilula, al skoro da jeste.

pa to je super za potrebe dijete. :lol:

- - - - - - - - - -

nisam ja parametar, ali ja utepam sigurno litr do litar ipo mleka nedeljno, bas mleka, ne racunam jogurt. i to neko pocersko 55 dinara litar u kesi.

- - - - - - - - - -

napravila i vec je pojedena slasna i masna krompiraca sa tirolskom pleckom

vidi ova sto ulece sa pleckama..:lol: sve zdrava hrana :zper:

Zove se Mama s, onako veliki, pravougaoni, pa se seče na delove, ima ga u Rodi kod nas, ali mislim da je to Idea, merkator, samo su ostavili naziv. Kazein je mlečni protein koji je jako štetan, a ovaj sir je jedini posan i bez GMO, tako bar pišu na njemu. Oko 400 din je po kg.

ako je biljni, onda sanse nema da ima kazein
to je kao kad napisu da u ulju nema holesterola
nije laz, al nema sanse ni da ga bude
to sto nije gmo je dobro, ali ako je na biljnoj bazi, onda mora da je stetan kao i margarin

ako je biljni, onda sanse nema da ima kazein
to je kao kad napisu da u ulju nema holesterola
nije laz, al nema sanse ni da ga bude
to sto nije gmo je dobro, ali ako je na biljnoj bazi, onda mora da je stetan kao i margarin

to i ja kazem..ko zna sta stave u to da bi izgledalo kao sir. ukus naravno n moze da bude ni priblizan.

- - - - - - - - - -

ja sam inace pre par dana u koki kupila neku mast i bas je lepa. ima ukus svinjceta, ali ne jak, nego onako blag i cist..i lepo mirise. mnogo mi se svidja da kuvam na masti. :zkez:

to i ja kazem..ko zna sta stave u to da bi izgledalo kao sir. ukus naravno n moze da bude ni priblizan.

- - - - - - - - - -

ja sam inace pre par dana u koki kupila neku mast i bas je lepa. ima ukus svinjceta, ali ne jak, nego onako blag i cist..i lepo mirise. mnogo mi se svidja da kuvam na masti. :zkez:

meni je kanticu masti poslala mama decka moje cere..ni topili cvarke, pa ako nam treba mast
ja zadrzala jednu cinijicu, a ostalo dala mojima
i jos ni za sta je nisam koristila
al me podseca onako na detinjstvo i baku :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back