Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa zima je bre ,kod nas u vojvodini je bilo svojevremeno najmanje tuberkuloze zbog jake hrane:mrgreen:
Што би сиромашКи Сремци рекли: У вас Бачвана јака прашина, ал јака и сланина.
Сори Смоки морао сам... уствари ја то због ЗД која не волЕ коопооса, па логично ни чварцИ с коопоосом!

- - - - - - - - - -

Иначе да речем зли мерикењски нутрициониси скинули су стигму са свињске(и осталих животињских) масти, добро да су се сетили ионако то конзумирамо неколико милиона година.
Хладно цеђена уља за салате и уопште свугде где нема термичке обраде оф корс!

Zove se Mama s, onako veliki, pravougaoni, pa se seče na delove, ima ga u Rodi kod nas, ali mislim da je to Idea, merkator, samo su ostavili naziv. Kazein je mlečni protein koji je jako štetan, a ovaj sir je jedini posan i bez GMO, tako bar pišu na njemu. Oko 400 din je po kg.

otkud ti ideja da je kazein stetan?
stetan je za onog kome smeta, a to je izuzetno mali postotak populacije
taj "sir" sto si kupila ako budete dugorocno konzumirali najbolje odma zakazite kod kod inteniste i kardiologa
trebace vam

inace, riblji stapici ti isto sadrze sve i svasta
ponajmanje ribu
al zato soje, glutena ( koji je, jelte, isto navodno jezivo stetan...ahahahahhahaha)

Poslednja izmena:
ćufte od pečenog patlidžana, izblendala beli luk, plavi, smrznutu papriku, narendala 3 krompira, jednu šargarepu, malo ulja, dva jajeta, prezle, so i biber i rendane kisele krastavce,
sad se peče pa da vidim šta sam zbrljala :lol:

Riblja čorba sa malo ribe i mnogo ikre. Ništa posebno, kesica začina, riba, voda, malo paradajza i belog vina. Pa mi nešto bilo retko i dodala kašiku dve pirea iz kesice.
Znam, nisam stavila luk, ali mi se nešto nije htelo...
Jestivo je

Afro, lepa torta, srećan rodjendan devojčici!

I ja imam danas slavljenika u kući, skoro isto kao ona, samo dva puta. (55). Pravila sam Sočnu tortu iz nekog starog časopisa Dobra hrana, ali nije mi nešto ispala.

i htela sam da pitam Zadovoljnu domaćicu ili (ko zna), kuvala sam fil na pari po ubrzanom postupku u mikrotalasnoj i dobila slatku kajganu :think: Šta sam zabrljala? Da li sam predugo ostavila na visokoj temperaturi. Jesam ja to posle razbila, pa kad se dodala čokolada i posle umućen margarin, nije bilo strašno, pogotovo što je torta samo za domaću upotrebu, ali nije trebalo tako da ispadne.

I pravila sam posle dugo, dugo vremena, talijanske piroške. Po želji slavljenika.

I ja imam danas slavljenika u kući, skoro isto kao ona, samo dva puta. (55). Pravila sam Sočnu tortu iz nekog starog časopisa Dobra hrana, ali nije mi nešto ispala.

i htela sam da pitam Zadovoljnu domaćicu ili (ko zna), kuvala sam fil na pari po ubrzanom postupku u mikrotalasnoj i dobila slatku kajganu :think: Šta sam zabrljala? Da li sam predugo ostavila na visokoj temperaturi. Jesam ja to posle razbila, pa kad se dodala čokolada i posle umućen margarin, nije bilo strašno, pogotovo što je torta samo za domaću upotrebu, ali nije trebalo tako da ispadne.

I pravila sam posle dugo, dugo vremena, talijanske piroške. Po želji slavljenika.

Hvala Bi, i neka je sa srecom slavljeniku.

Nemam mikrotalasnu niti cu ikada to kupiti ali kuvam cesto fil. Verovatno si ostavila predugo pa uhvatilo. Meni se to jednom desilo na ringli. Od tada pravim duplo dno- u serpicu vodu pa na to ciniju sa smesom koji mesam.

Predugo si kuvala. Žumanca na pari u mikro kuvaš po principu minut po minut. To znači da umutiš žumanca i šećer i staviš u mikro na minut. Izvadiš, promešaš, pa na minut. I tako onoliko puta dok ne dobiješ željenu gustinu.

Za temperaturu u mikro me ne pitaj, jer moja nema podešavanje snage. Čak sam je i slikala jednom prilikom da nevernim tomama pokažem da zaista nema dugme za podešavanje snage.

Predugo si kuvala. Žumanca na pari u mikro kuvaš po principu minut po minut. To znači da umutiš žumanca i šećer i staviš u mikro na minut. Izvadiš, promešaš, pa na minut. I tako onoliko puta dok ne dobiješ željenu gustinu.

Za temperaturu u mikro me ne pitaj, jer moja nema podešavanje snage. Čak sam je i slikala jednom prilikom da nevernim tomama pokažem da zaista nema dugme za podešavanje snage.

Nema ni moja, to su one stare, ali rade posao :)
Ja tako sve minut po minut ili eventualno dva :lol:

- - - - - - - - - -

jel zna neko koliko se krecu cene oblandi,? ja se ne secam kada sam od njih pravila nesto zadnji put

...nemam pojma ne secam se ni kad sam to kupila, ali nikad nije bilo nesto narocito skupo....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back