Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Волим боранију, поготово ако је спремљена нагусто(једна реч!!!), запечена и љута и увек сам се чудио што је већина мојих другара не воли.
Све док једном у Чању нисам пробао боранију каква се нуди онима који је не воле....

ja je ne zapecem, ali je spremim da bude gusta. inace sva moja corbasta jela tog tipa ne plivaju u vodi. na kraju safta bude tek toliko da prekrije dno. zaljutim kako kada. a ako je pravim sa mlekom i jajima onda je odmah pecem, nema kuvanja.

ni ja ne volim da mi povrce pliva u vodi, osim ako nije corba.

Преферирам чорбасту па онда у тањир треснем кашику милерама.
Код нас буде запечена с умућеним јајима и павлаком, а кувана је с љутом папричицом која приликом послуживања мора обавезно допасти у мој тањир!:zaljubljena:

Код нас буде запечена с умућеним јајима и павлаком, а кувана је с љутом папричицом која приликом послуживања мора обавезно допасти у мој тањир!:zaljubljena:

Хаха! Ми и пуњене паприке једемо уз љуте папричице.

ja je ne zapecem, ali je spremim da bude gusta. inace sva moja corbasta jela tog tipa ne plivaju u vodi. na kraju safta bude tek toliko da prekrije dno. zaljutim kako kada. a ako je pravim sa mlekom i jajima onda je odmah pecem, nema kuvanja.

ni ja ne volim da mi povrce pliva u vodi, osim ako nije corba.
У тој верзији гравче на тавче!
Док сам служио ЈНА у Скопљу(добро сад, аеродром Петрова(е)ц код Скопља, РВ и ПВО) кад смо имали излазак обавезно свраћање у неки од ресторана, прво ђевђелијска лоза неколико чаЈшица ексирања да отворимо дизне, па гравче, па нека од јаких црних тиквешких вина из Кавадараца.

...bućburuć...:lol:

291120152585_zps3xrcdfti-1.jpg

To je bilo normalno onda kad je bilo normalno da žena bude kući a muž ide da radi. Danas kada uglavnom rade oboje, ili kad žena radi a muž sedi kod kuće, to nije normalno.

Ma ne zezaj...nisam mislila na tu varijantu kad muz ne ide na posao.
U toj varijanti se podrazumeva da ce on da se uhvati za serpe i sporet.
moj brat je jedno vreme bio bez posla i dok mu je zena na poslu on obavi sve sto treba po kuci,ukljucujuci i kuvanje.

Meni je sasvim ok da se bavim kuhinjom,prosto,lakse je meni nego mm
kao sto i on radi neke stvari koje ja mrzim...sredjuje dvoriste,odrzava travnjake,brine o vozilima koje vozimo isl.

Ma ne zezaj...nisam mislila na tu varijantu kad muz ne ide na posao.
U toj varijanti se podrazumeva da ce on da se uhvati za serpe i sporet.
moj brat je jedno vreme bio bez posla i dok mu je zena na poslu on obavi sve sto treba po kuci,ukljucujuci i kuvanje.

Meni je sasvim ok da se bavim kuhinjom,prosto,lakse je meni nego mm
kao sto i on radi neke stvari koje ja mrzim...sredjuje dvoriste,odrzava travnjake,brine o vozilima koje vozimo isl.

Шта да раде мужеви који немају ни двориште ни травњак ни возило? Они су онда слободни, шта?

Sto ja volim da kosim dvoriste :aha:

Elem tema, jedu mi se spagete :eek: dal je moguce....dobro je gadjenje me drzalo mesec dana, dobro sam prosla, zabrinula sam se da ce duze :lol:
U to ime odoh do radnje po sos od paradajza za kuvanje i pecurke pa da smuckam brzinski

Шта да раде мужеви који немају ни двориште ни травњак ни возило? :hahaha:Они су онда слободни, шта?
:hahaha:
Ми на салашу имамо једну стару, италијанску оваквог типа купљену још за време Анте Марковића:
images

Служи за кошење по дворишту, за луцерку на њиви већ иде права косилица с хедером и балирањем.
Углавном оваква ко на слици је омиљена дечија забава, заправо по дворишту само они је возе и косе, али се не отимају да пласте покошено!

Moje mini hobotnice:

Pogledajte prilog 365254

Pogledajte prilog 365255

Za vraganu: Mekane su, ukusne, i koštaju koliko i one velike lignje.:eek:

Ćera je rekla da ih više ne pripremam, jer joj je bilo žao da ih jede onako male.

- - - - - - - - - -

@minone, :ok: Ne kuvam riblju čorbu, izgleda mi komplikovano.:rumenko:

i meni bi bilo zao da ih jedem tako male
mada, moguce je to neka vrsta koja i ne poraste prevelika
varira to od mora do mora, od doba godina i navada odredjenog kraja...
kolike god da su hobotnice kostaju, s dobrim razlogom - osim sto su ukusne i kvalitetnog su sastava
tocka na glavi koju si pominjala je kljun - to, oci i sadrzaj glave se izvade
skuvas ili radis sta vec oces

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back