- Poruka
- 17.475
Cicvaru nikad nisam pravila a pura bar jednom sedmično. Sa svačim, još samo slatku nisam jela.ja tako kad me spopadne pravim cicvaru
jer seljak u meni obozava kukuruzno brasno mmmm
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cicvaru nikad nisam pravila a pura bar jednom sedmično. Sa svačim, još samo slatku nisam jela.ja tako kad me spopadne pravim cicvaru
jer seljak u meni obozava kukuruzno brasno mmmm
volim ja i puru, al cicvaru volim najviseCicvaru nikad nisam pravila a pura bar jednom sedmično. Sa svačim, još samo slatku nisam jela.
DaSta je pura? Kacamak?
pravi se drukcije i s drukcijom vrstom brasnaRazlika izmedju pure i cicvare je..?![]()
Ah to ne volimSta je pura? Kacamak?
vrsta siraSta je zarac?
Зарац, жарац или жарач?vrsta sira
ne, bas zarac
z kao zeka
c kao cjepanica![]()
ma to ti je tvrdi dimljeni sirЈбт, та опција ми је била најмање вероватна.
tako sam i mislila, ali ajde da pitam za svaki slucaj...vrsta sira
to sto ti pamtis se pravila na Njegusima pa se susilo danima na promaji i okretalo dok se ne dovede u stanje da je lep i da lepsi ne moze biti, onda se jede i prodaje....sada mnoge te mlekare i susare gde suse meso drze rusi, i to vise nije ni blizu onome sto je nekad bilo....jedino otici na Cetinje i kupiti na licu mesta, drugacije tekso da se nadje dobar sir....meni cerka sad nije donela jer nije bilo lepog...mozda druga ako dodje donese.....prsut im je puno lepsi, za sir moras da imas osecaj i da znas sta pravis, a prsut je druga prica....Једем тзв његушки сир који је муж донео из Будве. Кажем тзв јер није ни налик ономе што ја памтим.
Ово је нека качкаваљчина распала.
to sto ti pamtis se pravila na Njegusima pa se susilo danima na promaji i okretalo dok se ne dovede u stanje da je lep i da lepsi ne moze biti, onda se jede i prodaje....sada mnoge te mlekare i susare gde suse meso drze rusi, i to vise nije ni blizu onome sto je nekad bilo....jedino otici na Cetinje i kupiti na licu mesta, drugacije tekso da se nadje dobar sir....meni cerka sad nije donela jer nije bilo lepog...mozda druga ako dodje donese.....prsut im je puno lepsi, za sir moras da imas osecaj i da znas sta pravis, a prsut je druga prica....
..znam ja kakav je to bio sir, jer sam ga i ja jela i moja deca, sada ga nema takvog ili retko ko moze da nadje ako bas zna neku stariju zenu koja pravi, inace tesko....Ма, ја памтим тај сир са цетињске пијаце кад сам била дете, то је било нешто сасвим друго.
..znam ja kakav je to bio sir, jer sam ga i ja jela i moja deca, sada ga nema takvog ili retko ko moze da nadje ako bas zna neku stariju zenu koja pravi, inace tesko....
Ne znaju sta je zarac.Ja znam.ma to ti je tvrdi dimljeni sir
pravi se u bosni
u majevickom, ozrenskom i nekim drugim krajevima
moja baba ga je pravila
https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=402893
Meni su uvijek sve te cicvare,palente,kacamaci,pure...bile jedno te isto.pravi se drukcije i s drukcijom vrstom brasna
zakuvas mlikeko i vodu, u to ubacis kajmaka i sira ako hoces
dodas bijelo/zuto fino kukuruzno brasno i onda mijesas dok se ne napravi na plastelin
caca i ja jos preko narednamo zarac ako imamo
itekako mijenja stvarMeni su uvijek sve te cicvare,palente,kacamaci,pure...bile jedno te isto.Voda ili mlijeko i kukuruzno braano.u osnovi.
Sad brasno moze biti ono sitno ili krupno,ali mi to ne mijenja stvar.![]()
on se renda preko jelaNe znaju sta je zarac.Ja znam.
Mada ga nikad nisam voljela, nesto mi je uvijek bio suv i nije mi se svidjao ukus.